Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Çocuklarda diabet, şeker hastalığı iyi mi anlaşılır, emareleri nedir? Şeker hastalığında alınacak önlemler, tedavisi hakkında bilgi. Çocukl...

Çocuklarda diabet, şeker hastalığı iyi mi anlaşılır, emareleri nedir? Şeker hastalığında alınacak önlemler, tedavisi hakkında bilgi.



seker-hastaligiÇocuklarda Şeker Hastalığı



İki türlü şeker hastalığı vardır. Birisi evlatları, gençleri, öbürü ise orta yaştakileri etkisinde bırakır. Her ikisinin de sebebi vücutta insülin eksikliğidir. İnsülin vücuttaki glikozun yapımını temin eden bir hormondur. Glikoz ihtiyacımızı karbonhidratlarla alırız. İnsülin pankreas tarafınca yapılır ve kandaki glikoz vücut hücrelerine ve depolanmak suretiyle karaciğere yollanır. İnsülin eksikliği var ise glikoz kanda toplanır ve hücreler bu enerji kaynağından yeterince faydalanamaz. Bünye bu açığı kapatmak ve enerji temin etmek için vücuttaki protein ve yağları kullanmaya başlar. Böylelikle bünye enerji temin ederken kilo yitirilmesine ve vücutta aseton benzer biçimde toksik maddelerin üretilmesine niçin olur.



Şeker hastalığı kalıtsal olabildiği benzer biçimde aniden, belli başlı bir sebebi olmadan da ortaya çıkabilir. Fazla glikoz idrara karıştığı süre yavrunuz her saat yoğun oranda idrar yapar. Vücudundaki çok fazla su kaybından devamlı susayacak ve sık sık altına yapmış olacaktır.



Mehtemel emareler



• Fazla miktar idrar yapma ve altını ıslatma

• Çok fazla susuzluk hissi

• Kilo kaybı

• Tedirginlik ve kayıtsızlık hali

• Nefeste aseton kokusu

• Mikroplara karşı azalan direnme



Ne yapılabilir?



Kan testlerinde gereğinden fazla glikoz bulunursa şeker hastalığı teşhisi kesinleşir. Çocuğunuza insülin iğneleri tavsiye edilecektir. İnsülin ağızdan alındığında, tükürükteki sindirim maddeleri tarafınca yok edilebileceğinden enjeksiyon kanalıyla verilmesi tercih edilir. Anne, baba ve çocuk bu tedavi mevzusunda eğitilmelidir. Beş yaşından büyük çocuklar anne – babalarının denetiminde kendi kendilerine insülin iğneleri yapabilirler. Bu iğneler kandaki glikoz seviyesini denetim edebilmek için günde bir, kimi zaman iki kez uygulanmalıdır.



Çocuğun beslenmesine de ayrı bir itina gösterilmelidir. Hiçbir öğün kaçırılmamalı ve kandaki glikoz seviyesini bozacak şeyler yenmemelidir. Çocuğunuzun idrarındaki şekeri her gün ölçebilmeniz için size ihtiyaç duyulan malzemeyi temin etmelisiniz. Bunun neticesine bakılırsa de kullanacağınız insülin miktarını belirleme edebilirsiniz. Çocuğun parmağından edineceğiniz bir damla kanla, kandaki glikoz seviyesini de ölçmeyi öğrenebilirsiniz. Siz yokken, acil bir durumda doğru müdahale edilebilmesi için çocuğunuza hususi durumunu belirten bir künye takmakta yarar vardır. Şeker hastası evlatların mikroplu hastalıklara karşı mukavemetleri zayıftır. Evladınız bu şekilde bir hastalığa yakalanmışsa derhal doktora başvurun. İnsülin miktarını yine ayarlamak gerekebilir.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi
Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/seker-hastaligi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-seker-hastalg-belirtileri-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-seker-hastalg-belirtileri-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content