Depo Nedir?

depo isim (de'po) Fransızca dépôt 1 . Korunmak, saklanmak ya da gerektiğinde kullanılmak için bir şeyin konulduğu yer, ardiy...


depo isim (de'po)
Fransızca dépôt

1 . Korunmak, saklanmak ya da gerektiğinde kullanılmak için bir şeyin konulduğu yer, ardiye: "Eşya deposu. Su deposu."- .




2 . Bir malın toptan satılmış olduğu ve çokça bulunmuş olduğu yer: "Ben depoya güzel bir portatif eczane ısmarlayacağım."- M. Yesari.

3 . askerlik Ordu mallarının saklandığı, bakımlarının yapıldığı yer, debboy.





  • Hursoft Depo Yığın Yönetim Programı


  • Vücudumuz fazla gıdaları niçin yağ olarak depo eder?


  • Kemik hangi mineralleri depo etmektedir?












Internasyonal rekabetçi ortam, firmaların depolama ve lojistik işlemlerini mühim, hatta eleştiri hale getirmiştir. Günümüzde bir ürünü üretmek ve temin etmek kadar o ürünü saklamak ve korumakta firmalar açısından yaşamsal ehemmiyet arz etmektedir. Sonuçta ürün, hasar görmeden ve değişmeden sorunsuzca sonraki aşamaya ya da müşteriye ulaştırılmalıdır. Bu

aşamada depolama ve depo hizmetleri devreye girmektedir. Firmalar depoların rollerini tekrardan belirlemekte ve geliştirmektedir.

Peki, nedir bu depolama?




Belirli noktalardan gelen ürünlerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli noktalara gönderilmek suretiyle hazırlanmasına depolama diyebiliriz.

Gizleme süresinin uzunluğu depolama meydana getirilen yeri farklılaştırır. Gizleme süresinin uzun olduğu bölgelere depo denirken, süre kısaldıkça bu bölgelere Dağıtım Merkezi denir. Eğer daha da kısaltılırsa aktarma merkezine dönüşür. Depolama denetim etme, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, denetim ve gönderme faaliyetlerini kapsar.




Firmalar ürettikleri ve temin ettikleri ürünleri müşterilere dağıtmadan ilkin onları merkezi bir depoda bekletir. Malzemelerin depoda bekleme süreleri 24 saatten fazladır. Malzemeler burada denetim,paketleme, sipariş işleme, ambalaj benzer biçimde öteki lojistik işlemlerden geçtikten sonrasında, talepte bulunan müşterilere dağıtılır. Kısacası malzemeler depolarda bekletilir ve müşterilere dağıtılır.

Birkaç yıl öncesine kadar depo, ürün, koli ve paketlerin konulduğu rahat yer olarak düşünülürken, bu gün rekabet anlamında firmalara avantaj elde eden bir birim olarak görülmektedir. Lojistik sisteminin en mühim unsurlarından önde gelen depo geçmişin dar bakış açısını kırarak, geleceğe bakan bir birim olarak yerini almaktadır.

Bu açıdan bakıldığında;

· Sevk zamanlarının kısaltılmasında yüksek katkı sağlar.

· Depo, ustalaşmış bir görüş açısı ve sistemli emek vermeyi gerektirir.

· Depo teknolojileri, ekipman tercihleri ve kullanımı uzmanlık gerektirir.

· Depo, yalnız depo kısmı personelini değil tüm firmanın mensubunun sorumluğundadır.

· Depo, görevlisinden, forklift operatörüne, sevkiyat sorumlusundan bilgisayar operatörüne kadar nitelikli işgücü gerektiren bir bölümdür.

· Depo, bununla beraber bir kâr merkezidir.

Bununla beraber;

· Depo, düşük maliyetle kurulacak bir yer değildir.

· Depo, ürünlerin gelişi güzel atılmış olduğu bir ortam değildir.

· Depo, tek başına bir maliyet merkezi değildir.

· Depo, ucuz işgücü ve vasıfsız çalışanların vazife almış olduğu bir yer değildir.


Depo ayrı bir birim olarak ağırlığı arttıkça yönetim, muhasebe, finans, üretim ve insan ları açısından ek sorumluluklar oluşturmaktadır. Depo, kurulacak alanın seçimi, inşası, finansal lar, lüzumlu özellikte personel seçimi, işleyiş sisteminin kurulması, güvenlik sistemlerinin kurulması ve buna benzer birçok ek yükümlülük oluşturur.


Hepsi gösteriyor ki, depo dendiğinde akla katma kıymet yaratan bir birim gelmektedir. Firmalar depolarına ihtiyaç duyulan önemi verirse, rekabette bir adım daha öne geçmesi kaçınılmazdır.








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Depo Nedir?
Depo Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/depo-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/depo-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content