Diller Coğrafyası

Diller Coğrafyası Gösterim: 853 Boyut: 48.5 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/> Bir insan topluluğuna özgü...

Diller Coğrafyası

Ad: world-languages-map.jpgGösterim: 853
Boyut: 48.5 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>





Bir insan topluluğuna özgü olan, o topluluktaki bireylerin duygu ve düşüncelerini anlatmak ve birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları sesli ve kimi zaman yazılı göstergeler dizgesine dil (lisan) denilmektedir. Yeryüzündeki diller, halen konuşulan aktif diller ve konuşulmayan diller olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Örneğin, Hititçe, Sümerce, Akadça gibi diller tarihî süreç içerisinde konuşulmayan ölü diller haline gelmişlerdir. Ancak, bu dillerin konuşulduğu dönemlerde yazılmış tablet halindeki metinler, tarih ve tarihî coğrafya araştırmaları için vazgeçilmeyen önemli lardır. Aktüel coğrafyada ise halen konuşulan diller önem kazanmaktadır. Her biri ayrı özellikler taşıyan aktüel dillerin yeryüzünde ortaya çıktığı alanların tespiti, günümüzde bu dillerin hangi kıta ve ülkelere kadar yayıldığının incelenerek etki alanlarının sınırlarının çizilmesi, bu dilleri konuşan nüfusun miktarıyla dağılış ve yoğunluğunun belirlenmesi diller coğrafyasının konusunu oluşturur. Dillerin yeryüzündeki dağılımı ve diğer özellikleri, kıta ve ülke ölçeğinde ele alınabileceği gibi, bir ülke içindeki bölge, bölüm, yöre, kesim ve alanlara göre de incelenebilir. Dünyada halen binlerce dil olmakla birlikte, insanların yaklaşık %80'i sayıları otuzdan az dili konuşmaktadırlar. Dünya nüfusunun %60 kadarı ise belli başlı on iki dilden birini konuşur. Dillerin bazıları ancak birkaç kişi tarafından konuşulabilirken, bazıları da milyonlarca insanın konuşma dili olabilmektedir.
Dünyada 6.000'den fazla dil bulunduğu sanılmaktadır. Dil, bir kültürün temelini oluşturan elemanlardan biri olduğundan, dünya üzerindeki 6.000'den fazla farklı kültürün varlığına da işaret etmektedir bu rakam. Bu dillerin büyük bir bölümü kabilelilerce konuşulmakta ve yalnızca on ya da on beş kadarı uluslararası iletişimde kullanılmaktadır. Bunlar arasında önce geleni ise kuşkusuz Ingilizce'dir.

Kaynak: kulturcografyasi.com







  • Diller Arasındaki İlişki


  • Azerbaycan Diller üniversitesi


  • Çevirici Diller (Assembly Language)



Türk dillerinin coğrafyası







Çin'in batısındaki Türk dilleri


Türk dilleri, Doğu ve Güneydoğu , Batı, Orta ve gbi büyük bir coğrafyaya dağılmıştır. Bu bölge 'dan 'e, 'dan Kuzey Denizine kadar uzanır. 'nın yaklaşık otuz ülkesinde en az bir Türk dili, sözünü etmeye değer yaygınlıkta konuşulur. Bunun yanında 'da büyük bir azınlık ana dili olarak konuşur.



En önemli Türk dilleri



Türk dillerini konuşanların dörtte üçü, en büyük üç Türk dilinden birini kullanır:

  • ; 70 milyon ana dili olarak konuşanı vardır. , , ve 'daki ikinci dil olarak konuşanlar ile 80 milyonu bulur.

  • (Azerbaycan Türkçesi); 30 milyon konuşucu: ve .











paylasim icin tskler









teşekkürler........





  • Diller Arasındaki İlişki


  • Azerbaycan Diller üniversitesi


  • Çevirici Diller (Assembly Language)

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Diller Coğrafyası
Diller Coğrafyası
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/10458d1173467362-diller-cografyasi-world-languages-map.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/diller-cografyas.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/diller-cografyas.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content