Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı durumunda evde yapabileceğiniz küçük tedaviler nelerdir? Diş ağrısına neler yapılır, evde ilk yardım. DİŞ AĞRISI : Diş ağrısı, ...

Diş ağrısı durumunda evde yapabileceğiniz küçük tedaviler nelerdir? Diş ağrısına neler yapılır, evde ilk yardım.



DİŞ AĞRISI :



Diş ağrısı, çoğu kez diş çürüğünden, dişin tutucu dokusundan veya diş kökünde gelişen abselerden ileri gelir.



1. Dişinizin çürük kısmına girmiş yemek artıklarını fırçalayarak temizleyiniz. Yumuşak bir fırça ile yapılan temizlikte yemek artıkları uzaklaştığı için ani bir rahatlama hissi verir.



2. Ağrı kesici kullanımı diş ağrısında doktora gidene kadar dayanabilmek için gereklidir. Yemek yerken kesinlikle ağrıyan taraf değil diğer taraf kullanılmalıdır.



3. Tuzlu suyla saat başı gargara yapmak da diş ağrısını hafifletmekte etkilidir.



4. Eğer evinizde varsa karanfil yağma batırılmış ufak bir pamuk koyunuz.



5. Eğer abse gelişmişse, ağrıyı dindirmek zordur. Diş doktoruna gidiniz.



6. O bölge üzerine havluya sarılı buz torbası soğuk suda ıslatılmış, sıkılmış havlu koyunuz. Bu ağrıyı giderme ve iltihabı geriletmede faydalı olabilir. Soğuk kompres sinirler üzerinde geçici olarak ağrıyı dindirmekte etkili olacaktır.



7. Ağrıyan dişinizin etrafına, çürük yerine aspirin, kolonya veya rakı gibi alkol ile ıslatılmış pamuk koymayınız. Bu durum geçici rahatlama yaratsa da dişlere ve yumuşak dokuya zarar verir. Aspirin ve alkol kimyasal yanıklara sebep olabilir. Üstelik alkol kan dolaşımını hızlandırıp, kan basıncını arttıracağından ağrının daha şiddetli hissedilmesine de sebep olabilir.



8. Basit önlemlerle ağrınız geçsede diş doktoruna gidiniz. Diş kökünde abse olabildiği gibi diş çürüğü daha derinlere inebilir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Diş Ağrısı Nasıl Geçer?
Diş Ağrısı Nasıl Geçer?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dis-agrs-nasl-gecer.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dis-agrs-nasl-gecer.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content