Doğal Afetler Nelerdir? Doğal Afetlerden Korunma Yolları ve Alınacak Tedbirler Nelerdir? Bireysel Tedbirler

1 Tabii Afetler Hangileridir? 3 Yıldırım Düşmesi Nedir? Tabii Afet ne anlamına gelir, Tabii Afetlerden nasıl korunabiliriz, Tabii Afetle...


  • 1 Tabii Afetler Hangileridir?



  • 3 Yıldırım Düşmesi Nedir?


  • Tabii Afet ne anlamına gelir, Tabii Afetlerden nasıl korunabiliriz, Tabii Afetlerden nasıl korunulur, Tabii Afetler için alınacak tedbirler nedir, Tabii Afetlerden korunmak için yapılması gerekenler nedir.



    Tabii Afet ne anlamına gelir, Tabii Afetlerden nasıl korunabiliriz, Tabii Afetlerden nasıl korunulur, Tabii Afetler için alınacak tedbirler nedir, Tabii Afetlerden korunmak için yapılması gerekenler nedir.


    Tabii Afet ne anlamına gelir, Tabii Afetlerden nasıl korunabiliriz, Tabii Afetlerden nasıl korunulur, Tabii Afetler için alınacak tedbirler nedir, Tabii Afetlerden korunmak için yapılması gerekenler nedir.


    Tabii Afetler Hangileridir?



    Hepimizin bilmiş olduğu şeklinde yeryüzünde pek çok felaketler mevcuttur.Bunların çok minik kısmı tamamen Tabii ve çoğu zaman engellenmesi mümkün olmayan felaketlerdir.Örnek;



  • Fırtınalar


  • Yıldırım Düşmesi


  • Yanardağ Patlamaları


  • şeklinde vakalar gösterilebilir.

    Bir kısım felaketler aslen hafifçe hasarla geçiştirilebileceği halde, insanoğlunun hırsı ve ihtirası ile hareket etmesi yüzünden Ekolojik dengenin bozulması sonucu çok büyük maddi ve içsel zararlara niçin olabilmektedir. Mesela;



  • Depremler


  • Yangınlar


  • Erezyon


  • ve benzeri felaketler söylenebilir. Bununla birlikte yalnız insanoğlunun sebep olduğu felaketler var ki.Onlardan bazıları.



  • Savaşlar


  • Trafik Kazaları


  • İş Kazaları


  • İş Kazaları


  • Görüldüğü şeklinde,İnsan faktörü pek çok felaketler’e niçin olmaktadır.Öyleki ise, hepimize düşen birinci vazife,bahsi geçen vakaları oluşmadan ilkin önlemeye çalışıyor olmak ikinci aşamada ise önlemli,şuurlu ve hazırlıklı olmaktır.Bu konuyu sağlamak için genel hatları ile tüm bu vakaları inceleyelim.



    Fırtınalar bilinmiş olduğu şeklinde güçlü rüzgarlar sonucunda meydana gelen tabii olaylardır.Yağış ile beraber esen şiddetli rüzgarlar Tufan, kurak ve yağışsız esenler ise Tayfun olarak isimlendirilmektedir.Bu güçlü rüzgarlar esnasında hortum tabir edilen helezonik girdaplar ve deniz ya da göllerde yüksek dalgalar ve taşmalar meydana gelmektedir.Halen yeryüzündeki ölümlü felaketlerin 1000’de 2’sini fırtınalar oluşturmaktadır.



    Genel acil uyarma sistemi,Bloklar halinde ve sağlam monte edilmiş parçalardan oluşan çatılar yapmak,Kalınca cam kullanmak,Dış yüzeylerde fazla aksesuar kullanmamak,Sığınak yapmak,Çevreyi ağaçlandırmak,Taş bloklardan yüksek duvarlı marinalar inşa etmek.



    Evde iseniz,Elektrik,Su,Doğalgaz ya da Tüpgaz donanımlarını kapatmak,Denize yakın yerlerde mümkün olan en üst noktaya gitmek,Var ise sığınağa gitmek eğer yoksa camlardan ve kapılardan uzak durmak,yere yatmak,uçuşabilecek cisimlerin çarpma tesirini engelleyecek,yastık yorgan şeklinde şeylerle vücutları emniyete alabilmek.Dışarıda ya da Araç içinde iseniz,en yakın sığınağa ya da kuvvetli görünen binaya sığınmak.Denizde iseniz,can yeleği giymek,sahile fazla yanaşmamak,teknenin dışına yakın en emniyetli yere sığınmak.



    Bulutlarda yüklü manyetik enerji kutuplarının çakışması sonucu meydana gelmektedir.Bazan bulutsuz ortamlarda’da gene aynı sebebe bağlı olarak yıldırım düşmüş olduğu görülmüştür.Yıldırım yüzünden meydana gelen ölüm oranı çok minik olmakla beraber, yangınlara sebebiyet verme oranı 1000’de 6’dır.



    Yüksek ve dış yüzeyinde metal oranı fazla olan yapı ve yapılarda paratoner tertibatı oluşturmak.Alıcı görevi gören anten ve benzeri aletlerin uç noktalarının iletken olmayan maddelerle izole edilmesi,Zemin ile direkt irtibatının kesilmesi.



  • Konveksiyonel Yağış Nedir? Konveksiyonel İklim Türü


  • 7. Derslik Toplumsal Bilgiler Kitabı 2. Birim Bulmaca Çözümü


  • Kocaeli'de Ekonomik Faaliyetler ve Kocaeli'nin Nüfusunu Artıran Etkenler
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Doğal Afetler Nelerdir? Doğal Afetlerden Korunma Yolları ve Alınacak Tedbirler Nelerdir? Bireysel Tedbirler
    Doğal Afetler Nelerdir? Doğal Afetlerden Korunma Yolları ve Alınacak Tedbirler Nelerdir? Bireysel Tedbirler
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dogal-afetler-nelerdir-dogal-afetlerden.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dogal-afetler-nelerdir-dogal-afetlerden.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content