Dünya Nehirleri - Drina Nehri

Drina Nehri Drina Irmağı (Sırpça: Дрина , Boşnakça: Drina ) Balkanlar'da uzanan, Sava Irmağı'nın 346 km boyundaki en ...



Drina Nehri





Drina Irmağı (Sırpça: Дрина, Boşnakça: Drina)

Balkanlar'da uzanan, Sava Irmağı'nın 346 km boyundaki en büyük kolunun adıdır.


Ad: Savarivermap.png


Tara ve Piva'nın birleşmesiyle oluşmuştur. Sava Irmağı'nın kollarından biridir. 346 km uzunluğundaki Drina'nın debisi, mevsime göre 70-1.900 m3 arasında değişir. üstünde, Zvornik'te hidroelektrik santralı bulunur. Ayrıca orman ürünlerinin taşınmasında da yararlanılır.


Drina Adı
Drina, Latince kökenli bir sözcük olan Drinus sözünden dönüşmüştür.


Özellikleri

Biri Durmitor, diğeri Komovi dağlarından çıkan Piva ile Tara akarsularının birleşmesinden meydana gelmiştir. Eğimli bir arazide aktığı için nehir, trafiğe elverişli değildir. Ancak kütük yüzdürmekte çok kullanılır. Büyük bölümü Sırbistan ile Bosna-Hersek arasındaki sınırı oluşturur. Drina çok hızlı akan, soğuk ve yeşil suya sahip bir nehirdir.

Derinlik
Ortalama derinlik 3-5 metredir. 12 metre olan en derin yer Tijesno'dadır.


Genişlik

Drina'nın ortalama genişliği 50-60 metredir. Ancak, genişlik Tijesno'da 12-20 metreye düşerken, Bajina BaŞ¡ta ve Ljubovija'da (Sırbistan) genişlik 200 metreden fazladır.


Yerleşim Bölgeleri

Elverişsiz arazisi sebebiyle Drina havzası az nüfuslu bir bölgedir. Bölgede düzgün yollar ve demiryolları azdır. Drina Nehri üzerindeki yerleşim yerleri şunlardır:
  • Bosna-Hersek'te: Foça, Srebrenica, Gorajde, Vişegrad, Bratunac, Zvornik, Janja.
  • Sırbistan'da: Ljubovija, Mali Zvornik, Banja KoviljaĞa, Loznica, LozniĞko Polje, Badovinci.
Bosna-Hersek'te Vişegrad, Skelani, Bratunac ve Zvornik; Sırbistan'da Loznica ve Badovinci yerleşim birimlerinde köprüler bulunmaktadır. Bunlar içinde Vişegrad'da bulunan Drina Köprüsü, birçok yönğyle meşhur olan bir köprüdür. Bu köprü Osmanlı İmparatorluğu zamanında Mimar Sinan tarafından Sokullu Mehmet Paşa adına 1577'de yapılan 11 gözlü bir köprüdür.


Ad: 800px-Visegrad_Drina_Bridge_1.jpg

Ad: 797px-Visegrad_bridge_by_Klackalica.jpg

Ad: 800px-Drina_River.jpg


Vikipedi











  • Dünya Nehirleri - Şeria Nehri (ürdün Nehri)


  • Dünya Nehirleri - Dinyeper Nehri (Özi Nehri)


  • Dünya Nehirleri - Seyhun Nehri (Siri Derya Nehri)

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Dünya Nehirleri - Drina Nehri
Dünya Nehirleri - Drina Nehri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/28138d1309294654-dunya-nehirleri-drina-nehri-savarivermap.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dunya-nehirleri-drina-nehri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dunya-nehirleri-drina-nehri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content