Dünya'ya Benzeyen Gezegen

Dünya'ya Benzeyen Gezegen Güneş sisteminin dışında, kendi güneşi etrafında dönen ve Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi...

Dünya'ya Benzeyen Gezegen


Güneş sisteminin dışında, kendi güneşi etrafında dönen ve Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi.Dünya'dan bir kaç derece daha sıcak olduğu tahmin edilen gezegenin kendi içinde ya da uydusunda su ve oksijen bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi.Fizikçi Stephen Hawking geçtiğimiz yıl, “İnsanlık neslini sürdürmek istiyorsa çok yakında yeni gezegenleri kolonileştirmeli' demişti. Amerikalı astronomlar bununla ilgili ilk adımı atmayı başardı ve Güneş sistemi dışında ilk kez Dünya'ya ikizi kadar benzeyen bir gezegen keşfetti. 41 ışık yılı uzaklıkta bulunan 55 Cancri isimli yıldızın etrafında bulunan beş gezegenden dördü çok sıcak gazlardan oluşuyor.




Ancak “55 Cancri F' ismi verilen beşincisi güneşe göre pozisyonu ve yüzey ısısı ile Dünya'nın neredeye aynısı ve gezegenlerden son keşfedilen, Dünya'ya ikizi kadar benziyor.

Bir ‘Yılı' 260 Gün Sürüyor

18 yıllık bir araştırma sonucunda ortaya çıkartılan gezegen, Dünya'dan 45 kat daha büyük olmasına rağmen, kendi güneşine Dünya'nın Güneş'e olan uzaklığıyla aynı mesafede. Dünya, Güneş etrafındaki bir dönüşünü 365 günde tamamlarken 55 Cancri F için bu 260 gün sürüyor. Dünya'dan bir kaç derece daha sıcak olduğu tahmin edilen gezegenin kendi içinde ya da uydusunda su ve oksijen bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi.

Güneş sistemi dışında başka bir sistemin keşfedilmesinin müthiş bir şey olduğuna işaret eden California üniversitesi bilimadamlarından Geuff Marcy, “Böyle bir gezegenin varlığını öğrenmek beni havalara uçurdu' diye konuştu. Araştırmacılar, yeni keşiflerin, gezegenlerle dolu bizimki gibi bir sürü güneş sistemi olabileceğini ortaya koyduğunu düşünüyor.

Küçük Bir Uzaklık Problemimiz Var

Bilim dünyasını heyecanlandıran Dünya'nın ikizine şu anki teknolojiyle gitmek hayal... Işığın 1 yılda katettiği mesafe olan ışık yılı, 9.4 trilyon kilometreye karşılık geliyor. Bu gezegenin bize uzaklığı olan 41 ışık yılı ise 400 trilyon kilometreye denk geliyor. Yani ışık hızında giden bir uzay gemisi yapılmış olsa, bu gezegene ulaşmak tam 41 yıl sürecek. Mevcut uzay mekikleriyle yakıt sorunu aşıldığı taktirde bile 250 bin yıl sürüyor.

18 YILLIK DEV ARAŞTIRMAYLA ORTAYA ÇIKARILDI

Yeni gezegen sistemi Californa'daki Lick Gözlemevi'nde bulunan Shane Teleskobu ile ve Hawaii'deki Keck Rasathanesi'nde 18 yıldır yürütülen çalışmaların birleştirilmesiyle bulundu.

Kaynak: Bilimnet







  • Minecraft'a benzeyen oyunlar nelerdir?


  • Yerbenzeri Gezegen (Dünyasal Gezegen)


  • Dünya Benzeri Dış Gezegen 'Kepler-22b'


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Dünya'ya Benzeyen Gezegen
Dünya'ya Benzeyen Gezegen
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dunyaya-benzeyen-gezegen.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dunyaya-benzeyen-gezegen.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content