Ekmek pişirme şekilleri neler? önceleri derin kuyular kazılıp içinde ateş yakılırdı ateş söndüğünde ise halen sıcak olan duvarlar...
Ekmek pişirme şekilleri neler?
önceleri derin kuyular kazılıp içinde ateş yakılırdı ateş söndüğünde ise halen sıcak olan duvarlara hamur harcı yapıştırılırdı. günümüzde bunun eğişik bir şeklini tandırlarda pişşen ekmekte görürürüz,sonraları üç ayaklı bir sac ve bunun üstüne yerleşen büyük bir sacın üzerindepişirilmeye başlandı. bunun bir örneğinide gözleme adı altındaülkemizde görüyoruz.sonraları taştan yapılmış fırınların içinde ateş yakılarak ateş söndüğünde yanmış odunlar temizlenip hamur harcı içine konmak suretiyle taş fırınlarda pişirilmeye başlandı..
günümüzde ise elektrikli fırınlar kullanılmakta
İnceleyiniz
günümüzde ise elektrikli fırınlar kullanılmakta
İnceleyiniz
Yiyecek Pişirme Şekilleri - Kavurma (Soteleme)
Yiyecek Pişirme Şekilleri - Kızartma
Yiyecek Pişirme Şekilleri - Vakumda Pişirme
Bu bildiri 'en iyi çözüm' seçilmiştir.
önceleri derin kuyular kazılıp içinde ateş yakılırdı ateş söndüğünde ise halen sıcak olan duvarlara hamur harcı yapıştırılırdı. günümüzde bunun eğişik bir şeklini tandırlarda pişşen ekmekte görürürüz,sonraları üç ayaklı bir sac ve bunun üstüne yerleşen büyük bir sacın üzerindepişirilmeye başlandı. bunun bir örneğinide gözleme adı altındaülkemizde görüyoruz.sonraları taştan yapılmış fırınların içinde ateş yakılarak ateş söndüğünde yanmış odunlar temizlenip hamur harcı içine konmak suretiyle taş fırınlarda pişirilmeye başlandı..
günümüzde ise elektrikli fırınlar kullanılmakta
İnceleyiniz
YORUMLAR