Enflüanza Nedir? Hakkında Bilgi

Enflüanza nedir? Enflüanza hastalığının emareleri ve tarihçesi nedir? Enflüanza hakkında bilgi. ENFLÜANZA Çok vakit salgınlara neden olan...

Enflüanza nedir? Enflüanza hastalığının emareleri ve tarihçesi nedir? Enflüanza hakkında bilgi.





ENFLÜANZA



Çok vakit salgınlara neden olan bulaşıcı bir solunum sistemi hastalığıdır. Halk içinde daha çok «grip» denir. Enflüanzanın mikrobu bir virüstür. Bu virüs ağız ve boğaz salgılarıyla etrafa yayılır.



Hastalığı oluşturan virüslerin cinsine nazaran enflüanzanın türleri vardır. Hastalığın emareleri kafa ağrısı-sancısı, üşüme, ateş ve mafsal ağrılarıdır. İyi tedavi görürse emareler bir haftada, on gün içinde kaybolur. Fakat, nekahet devresi çok uzun sürer. Hasta uzun müddet büyük bir bitkinlik duyar. Enflüanza hastayı çok zayıf düşürdüğünden genellikle bronşite, zatürreeye neden olur. Hastalığın hususi bir tedavisi yoktur. Ateşi düşürecek, hastayı kuvvetlendirecek ilâçlar verilir. Hasta istirahat etmeli, bir doktorun bakımı altında bulunmalıdır.



Enflüanzanın çok eski bir zamanı vardır. Eski Yunanlı doktor Hippokrates M. Ö. V. yüzyılda enflüanza olması olası bir salgından bahseder. Fakat, kati olarak ilk malum 1610’daki salgındır. Tarihin en şiddetli geçen, en fazla ölüme sebep olan enflüanza salgını 1918’de görülmüştür. Meydana getirilen tahminlere nazaran, bir çok ay içinde enflüanza-dan 20.000.000 şahıs ölmüştür. Bunlardan biride 12.500.000’i yalnız Hindistan’dadır. A. B. D. de ölenlerin sayısı ise 548.000’dir.



Ondan sonrasında başka salgınlar da olmuştur. Bunların en yenisi 1957’de süregelen, «Asya Gripi» diye malum enflüanza salgınıdır. O senenin başlangıcında Çin’de süregelen hastalık haziranda dünyayı dolaşmış bulunuyordu. Asya Gripi’ne yakalananlar çok olmakla birlikte ölüm sayısı yüksek olmamıştır. Salgın en şiddetli devresini aynı senenin ekiminde bulmuş, özellikle kalabalık şehirlerde bir çok kimse hastalığa yakalanmıştır.



Enflüanza hızlı yayılan bir hastalık olmakla birlikte, genel olarak öldürücü değildir, aslolan ölüme sebep olan enflüanzanın yol açmış olduğu başka hastalıklardır. 1943’te A. B. D. de enflüanzaya karşı bir aşı yapılmıştır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Enflüanza Nedir? Hakkında Bilgi
Enflüanza Nedir? Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/enfluanza.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/enfluanza-nedir-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/enfluanza-nedir-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content