Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Nedenleri

Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Sebepleri Türk Androloji Derneği'nin Bayer şirketi ile gerçekleştirdiği 'Adam Adama Sıhhat...

Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Sebepleri


Türk Androloji Derneği'nin Bayer şirketi ile gerçekleştirdiği 'Adam Adama Sıhhat Konuşuyoruz' başlığını taşıyan tarama projesi adamların cinsel sağlığının bölgesel olarak çok garip farklılıklar gösterdiğini ortaya çıkardı.




Türkiye'nin 25 il'inde ortalama 67 bin şahıs üstünde toplam 8 bin kilometre yol kat edilerek meydana getirilen araştırma sonucunda sırasıyla İzmir, Antalya ve Trabzon, cinsel bakımdan sıhhatli adam kriterlerine en uygun iller olurken, Konya sıralamanın en sonunda yer aldı. Gaziantep ve Adana'da listenin en sonlarında yer edinen başka iki il oldu.

Penisin adam sağlığının barometresi olduğu tezini işleyerek meydana gelen araştırmanın neticelerini kamuoyuna duyurmak suretiyle Bayer yetkililerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman, sertleşme sorunuyla yaşayan adamların büyük kısmında bununla beraber probleminin kaynağında bulunan başka sıhhat problemlerinin de yaşanmakta bulunduğunu söylemiş oldu.

Prof. Dr. Yaman, beslenmenin cinsel sağlıkta mühim bir belirleyici bulunduğunu hatırlatarak,
"Balık ağırlıklı ve Akdeniz mutfağı olarak nitelenen beslenme modelini benimseyen bölgelerde erkekler daha sıhhatli bir cinsel tablo ortaya koyarken, tahıl ve hububat ağırlıklı beslenen bölgelerde ise adamların daha yüksek oranda sertleşme problemi yaşamış olduğu gözlendi."

dedi.

'Türkiye'de yılda 3.5 milyon kutu ilaç satılıyor'

Prof.Dr.Yaman, bir sual üstüne sertleşme problemininin çözümünde ilaç kullanımının da bütün ülkelerde yaygın bulunduğunu kaydederek "Bütün ülkelerce her 7.5 saniyede bir sertleştirici ilaç kullanılıyor" dedi. Edinilen bilgilere nazaran Bayer'in de Levitra adlı ilaçla yer almış olduğu Türkiye'de, adamların sertleşme sorununa yönelik ilaç pazarının büyüklüğü 6.5 milyon Avro olarak tahmin ediliyor. Son verilerle yılda 3.5 milyon kutu civarında ilaç satılıyor.

'Her üç erkekten ikisi sorunlu'

Prof.Dr Yaman, Türk erkeğinde yaşa bakılmaksınız üç adamın ikisinde sertleşme problemininin mevcudiyetinin ortaya çıktığını ileri sürerek,
"Türkiye'de 40 yaş üstü adamların yüzde 67'si bu problemi hafifçe, orta ya da şiddetli şekilde yaşıyor. Yüzde 33'lük kesimde ise bir sertleşme problemi yok. Bu rakamlar dünya ve AB averajlarına da yakın bir seyir izliyor. ABD ve AB devletlerinde bu problem yüzde 50 ile yüzde 70 içinde değişiyor. Avrupa'da bizlere en yakın ülke Finlandiya."

dedi. Prof. Dr. Yaman, projenin ortaya çıkardığı bir başka mühim sonucun da adam cinsel sağlığının halk tarafınca tartışılmasının geriye kalan tabu olarak görülmediğinin anlaşılması bulunduğunu altını çizdi.

'Aşırı kiloluluk, şeker ve gerilim etkisi altına alan faktörler'

Sertleşme probleminin çoğunlukla aşırı kiloluluk, şeker hastalığı, yüksek gerilim ve yüksek kolesterol şeklinde altta yatan başka mühim sorunlardan lanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Önder Yaman,
"Çok mühim ve büyük bir projeyi Bayer firmasının desteğiyle gerçekleştirdik. Yaşamı süresince gerilim ve şeker ölçüm aleti görmeyen insanlarla karşılaştık. Adam sağlığının ve cinsel hayatlarının çok rahat kontrollerle daha verimli olacağı mevzusunda onlara bilgiler aktardık. Bu yıl için projemiz bitmiş oldu. Projelerde esas sürekliliktir. Gelecek yıllarda da projeyi geliştirip yeni formatı ve yeni illerde Türk erkekleri ile buluşturmayı düşünüyoruz."

Türk Androloji Derneği Önceki Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ise, günün tıbbının geldiği noktada bilhassa adam cinsel sağlığı ile ilgili pek çok ürünün bulunduğunu ve her derdin çaresi bulunduğunu ifade ederek,
"Taramalar sonucunda ülkemiz erkekleri gerek yaşam koşulları gerekse de beslenme bozukluğundan lanan cinsel fonksiyon bozukluğu problemi yaşamaktadır. Proje kapsamında taramanın yanı sıra hazırlanan broşürlerle adam cinsel sağlığı ve kaliteli bir yaşam için neler lüzumlu bu tarz şeyleri da paylaştık. Projenin ana sponsoru olan Bayer şirketi adam cinsel sağlığına yönelik araştırma geliştirme oluşumlarına devam etmekte. Bu doğrultuda Bayer İlaç Şirketi sertleşme problemine yönelik geliştirdiği Levitra ile diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol hastalarında cinsel yaşam standardını artırmakta. Projeye katkılarından dolayı Bayer firmasına teşekkür ediyorum. Türk halkının sağlığına pozitif katkılar sağlayacak bu şekilde projelerin devamlı olmasını da dilerim."

dedi.

'Türk erkeğini cinsel sağlıklarıyla yüzleştirdik'

Projenin sponsoru Bayer şirketi ülke Müdürü Dr.Sebastian Guth ise bir tek Türkiye değildir, uluslar arası alanda büyük ses getiren bir projenin içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şu görüşleri beyan etti:
"Bayer yüz yılı aşan Türkiye yatırımları esnasında, pek çok toplumsal toplumsal mesuliyet projelerine katkı sağlamış oldu. Fakat tarama projesi ile insanlarımızla bire bir temas etme fırsatını yakaladık, onlara dokunduk, sağlığın ve koruyucu hekimliğin önemini anlattık. Hayatında asla hastaneye, doktora gitmemiş insanlarla karşılaştık. Onları hastaneye ve hekimlerimize gitmeleri mevzusunda bilgilendirdik, bilinçlendirdik. Şehirlerimizin en mühim meydanlarında, stadyumlarda, hipodromlarda, kahvelerde, taksi duraklarında adamların olduğu her yerde gerek tırımızla gerekse mobil ekipmanlarımızla Türk erkeklerini sağlıklarıyla buluşturduk, yüzleştirdik."

Obezitede Konya birinci

Türkiye'nin 25 ilinde meydana getirilen adam tarama projesinde, son dönemlerde adam cinsel sağlığının en mühim rahatsızlıklarının başlangıcında gelen metabolik sendromun, en mühim emareleri olarak gösterilen şeker, gerilim, vücut kitle endeksi, kilo ve bel çevresi ölçümleri gerçekleştirildi. Buna nazaran tansiyonu en yüksek il Trabzon olurken, bu ili gene Karadeniz bölgesinde yer edinen Samsun, Rize ve Zonguldak izledi.

Obeziteye ilişkin veriler de çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Konya araştırma kapsamında 40 yaş üstü erkeklerde en obez il olarak belirlenirken, bu ili Adana,Gaziantep ve Şanlıurfa izledi.


CUMHURIYET







  • Diyabetik Erkeklerde Cinsel Sertleşme Bozuklukları


  • Erkeklerde üretrit


  • Bebeklerde İşitme Sorunları ve Sebepleri










Yeni meydana getirilen ve Archives of Internal Medicine'de piyasaya çıkan bir araştırmaya nazaran her beş Amerikalıdan birisinin karşı karşıya kadığı sertleşme bozukluğu problemi bir takım kardiyovasküler rahatsızlıklar ya da kronik hastalıkların habercisi olabilir.


Meydana getirilen çalışmada verilen bir arka plan bilgisine nazaran sertleşme bozukluğu için 1998 senesinde tavsiye edilmeye başlanan bir grup ilacın 1996-2000 yılları içinde adamların hastane ziyaretlerini arttırdığı gözlemlenmiştir.





Chistopher S. Saigal önderliğinde yürütülen araştırmada yaşları 20 ve üstü olan 2.126 ait veriler incelendi. Ara sıra ya da büyük bölümü süre sertleşme problemi yaşayan erkeklere sertleşme bozukluğu teşhisi konuldu. Araştırma sertleşme bozukluğunun 20-29 yaş arası adamların 6.5 ve yaşlı erkeklerde %77.5 oranında bulunduğunu ortaya koydu.


James K. Min başkanlığında yürütülen başka bir araştırma ise sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerde kalp hastalıkları, diyabet ve yüksek gerilim riskinin sıhhatli erkeklere oranla daha çok bulunduğunu ortaya koydu.






 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Nedenleri
Erkeklerde Sertleşme Sorunları ve Nedenleri
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/erkeklerde-sertlesme-sorunlar-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/erkeklerde-sertlesme-sorunlar-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content