Gelişim Problemleri

Gelişim problemleri Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, hekim uyarısı ya da uzman önerisi değildir. ...

Gelişim problemleri

Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, hekim uyarısı ya da uzman önerisi değildir.





Gelişim hormonuna somatotropin denir ve bu beynin alt kısmında hipofiz adı ile anılan iki loplu bir beze tarafınca salgılanır. Buradan bununla birlikte tiroidbezi ve böbreküstü bezelerinide uyaran sinyaller gönderilir. Beynimiz tarafınca hem gelişim hormonu somatotropin ve hemde gelişimi ünleyen somatostatin üretir. Gelişim hormonu somatotropin karaciğeri uyararak , karaciğerin gelişimi uyarıcı maddesi olan somatomedinin salgılanmasını sağlar.

Gelişim hormonu yetersizliğinin sebepleri:

1-) Beynimiz yeterince gelişim hormonu somatotropin salgılayamaması, beyindeki rahatsızlıklar

2-) Karaciğerin yeterince somatomedin salgılayamaması, karaciğer hastalığı sebebiyle

3-) Hücrelerin karaciğer tarafınca salgılanan somatomedini alıp değerlendirememesi

4-) İrsi olarak hasta olma

5-) Hipofiz bezelerindeki herhangi bir hastalık

Gelişim hormonları yetersizliğinin bu sebeplerin haricinde niçin olduğu bilinmeyen bir sürü başka faktörlerde olabilir.
Gelişim hormonunu yetersizliğinin emareleri: Gelişim hormonunun yetersizliği bununla beraber başka hastalıklarında ortaya çıkmasına sebep olabilir ve bunların başlangıcında mesela şeker hastalığı gelir. 1-) Yeni doğan çocuklarda gelişim problemleri öncelikle pek anlaşılmaz ve fakat 3-9. aylar içinde görülür. Bunun en belirgin özelliğidişlerin geç çıkması.

2-) Gelişim hormonunun çok yetersiz olması halinde çocuk kısa boylu ve şişman olur. Hormonun az yetersiz olması halinde çocuklar zayıfça olur.

3-) Bazılarında koku alma duygusu olmayabilir.

4-) Hipofiz bezindeki rahatsızlıklar vücudun bununla birlikte tiroid bezinde anormal fonksiyonlara, şeker hastalığına, böbreküstü bezelerinde fonksiyon bozukluklarına ve vücudun su ve tuz dengeler bozulabilir.

5-) Bununla birlikte kemiklerin gelişmesinde bozukluklar, mongoliz (kromozom bozukluğu sebebiyle çocuklarda şaşı bakma, basık burun ve geri zekalılık görülebilir.

Şahsi ne yapılabilir?

1-) Evladı boyu ve ağırlığı tertipli olarak ölçülür ve doktorların denetimine başvurulur.

2-) Evde meydana getirilen ölçümler tam sıhhatli olmayabilir, bundan dolayı tertipli olarak beli aralıklarla hekim kontrolünün yapılması gerekir.

3-) Çocuk doktorlarının adam çocuklar ve kız çocuklar için yaşlarına, boylarına, ve ağırlıklarına nazaran tabelalar vardır. Bu tabelalara bakarak çocuğun gelişimi takip edilebilir.

Gelişim hormonu bozukluklarının tedavisi:

Kısa boylu çocuklar için geliştirilen bileşik somatotropin içeren hormon hapı (human Growth Hormon = hGH) ile tedavi denemeleri yapılmıştır. Bu hapın bitkinlik, dermansızlık, diyabet hastalığı, karaciğer ve kemik tahribatına sebep olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden bileşik somatotropin hormon hapı insan sağlığı için zararlıdır. Çinko ve çöreğinde etkili olduğu iddia edilmekte, fakat tesiri ispatlanamamıştır, Fakat Gökçek İksirinin daha etkili olacağı kanaatindeyim, çünkü plakları çözebilecek daha etkili bir ürün yoktur.









  • Orta Kulak Problemleri


  • Ekran Problemleri


  • Kertenkele dış gelişim mi, iç gelişim mi geçirir ve yavrusuna bakar mı?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Gelişim Problemleri
Gelişim Problemleri
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/gelisim-problemleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/gelisim-problemleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content