Tırnak Batması ve Tedavisi

Tırnak Batması ve Tedavisi MsxLabs.org O kadar da ıstırap vericidir ayak parmaklarında tırnak batması, insanı yürüyemez hale getiri...



Tırnak Batması ve Tedavisi
MsxLabs.org






tirnak batmasi 440599




O kadar da ıstırap vericidir ayak parmaklarında tırnak batması, insanı yürüyemez hale getirir. Bilhassa sıcak havalarda pabuç giymek işkence olur. Hele bir de iltihaplanırsa işte o süre her şey kalır, derhal antibiyotik, pansuman…
Batık tırnak en fazla ayak başparmaklarında olur, çoğu zaman ayakların büyümüş olduğu çağlarda ortaya çıkar ve tekrarlayan hecmeler şeklinde seyreder. Ayakların çok terlemesi sebebiyle iltihaplanmaya yatkınlığı vardır. Batık bölgesi şişer ve kızarır. Tedavi edilmezse enfeksiyon ilerleyip kemiğe kadar dahi gidebilir ve kalıcı sakatlığa dahi yol açabilir.


Törpüleme Cevap mü?
Büyük bölümü insan değişik yerlerde tırnaklarını düzelttirmeye çalışır, batan kısımlar törpülenir, düzeltilir, bir süre icin batma acısı azalır ama ne pahasına? Tirnak batmasını pedikür sistemleri,metotları ile düzeltmeye çalışan güzellik salonlarının birçoğunda bu müdahaleler malesef steril şartlarda yapılmamaktadır. Tıbbi mealde steril şartların sağlanması, bu şekilde salonların müşterilerine gösterdiği mavi ışıklı (ultraviolet aleti) sterilizatör (gerçekte sterilizatör değildir) ile sağlanamamaktadır. Aslına bakarsanız bu şekilde salonların birçoğunda çalışan pedikürcülerin tıbbi eğitim almadıkları herkesce malumdur.
Sonuçta bilhassa kanatılan tırnak yatağı bölgesinden enfeksiyon bulaşması ihtimali vardır. Enfeksiyon olursa o bölge şişer, kızarır ve ağrı-sancı artar. Daha da önemlisi başkasından sarılık (Hepatit B ve C), hatta AİDS mikrobu (HIV) bulaşması riski de vardır. İyi steril edilmemiş o aletlerle binlerce kişinin iltihaplı tırnaklarının düzeltildiğini düşünün! Bu vaziyet neredeyse toplumsal bir sıhhat problemi haline gelmektedir çünkü kanla bulaşan tehlikeli hastalıkların yayılmasına zemin hazırlamaktadır.

Tırnak Çekimi Cevap mü?
Batık tırnakların tedavisinde tırnak çekimi geçici olarak batmayı durdurur, fakat hem zaman içinde tırnak uzadığında batma yeniden ortaya çıkar, hem de bu süre içinde tırnağı olmayan bir ayak parmağı çok duyarlı olduğundan kişiyi devamlı olarak rahatsız edebilir. Ayak başparmağında tırnak olmaması pabuç giymeyi çok zorlaştırır ve ufak çarpmalarda dahi çok ıstırap verir.
Tırnak çekilmesi batık tırnağı hiçbir süre tedavi etmemiştir. Tedavi sağlamayan bir yöntem için aylarca tırnaksız kalmak ne kadar doğrudur?

Kati Cevap
Tırnak batmasının kati ve kalıcı tedavisi 10 dakikada meydana getirilen ufak bir müdahale ile sağlanmaktadır. Lokal anestezi ile kolayca yapılabilen bu işlemde tırnağın batan ufak parçası, yatağı ile birlikte ince bir şerit halinde çıkarılır. Tırnağın batan kenarındaki yatağı daraltıldığı için tekrar kesinlikle batma olmaz. Bununla birlikte tırnak da yerinde durur. Doğrusu tırnağınız alınmaz. Bu da güzel bir haber!
Bir tek 10 dakikada bir diş müdahalesinden daha kolay bir yöntemdir, en güzeli de yalnız 1 kez yapılmasıdır, kısaca diş tedavileri şeklinde bir çok kez müdahale gerekmez. Bu işlem tamamen steril şartlarda ve emniyetle uzman tabip tarafınca yapılabilir.

10 Dakikadan Sonrası
İşlem sonrasında kalkıp yürüyerek evinize gidebilirsiniz. Son senelerde uygulanmaya başlanan bu çağıl teknikle iyileşme süresi kısalmıştır. Çoğu zaman 1 hafta açık terlik kullanma ve fazla ayakta kalmama tavsiye edilir. Doktorun rahat önerileri ile bu süre daha rahat geçirilebilir.





  • Tırnak Hastalıkları


  • Tırnak batması iyi mi tedavi edilir?


  • Zatürre tedavisi için oksijen tedavisi uygun mudur?



Tırnak Batması






Tırnak batması, çoğunlukla ayak başparmağında görülen ağrılı bir hastalıktır. Ayak başparmağı tırnağının yan kenar ucundaki sivri kenarının cilde batması ile gelişir. Burada bir süre sonra bir emflamasyon, şişlik ve kızarıklık gelişir. Bu ağrılı şiş bölge çok hassastır. Bu bölümde bir süre sonra granulasyon dokusu denilen yeni doku oluşur ki bu doku batmayı arttırır. Tedavi edilmemiş olgularda sarımsı bir akıntı ve enfeksiyon görülebilir. Tırnak batması erişkin erkeklerde daha sık görülür.

Tırnak batmasının sebepleri nedir?

Topuklu ve dar ayakkabılar tırnaklarda bası oluşturur ve tırnak gelişiminin bozulmasına niçin olabilir. Hatalı tırnak kesimleri de batmaya niçin olur. Tırnaklar düz kesilmelidir. Tırnaklar kesilirken yuvarlaklaştırılıp tırnak kenarının ten alt kısmındaki kısmına doğru kesilirse uçta kalan ince sivri tırnak parçası batmaya niçin olur. Tırnak travmaları, ayak başparmağını sert bir yere çarpma sonucu tırnak yatağında tahribata sebep olarak tırnakların batmasına niçin olabilir. Mantar enfeksiyonu şeklinde nedenlerle tırnak kalınlaşmaya niçin olarak batmaya yol açabilir. Ailesinde tırnak batması olan bireylerde de tırnak batması daha sık görülür. Gene tırnak kenarları içe doğru kıvrımlı hastalarda batma daha sık görülür.

Tırnak batmasında kimlerde önemlidir?

Tırnak batması, şeker hastalığında, AIDS, immun yetmezliği olan hastalarda tedavisi acil ve titizlikle yapılmalı, enfeksiyon var ise denetim altına alınmalıdır.

Tırnak batması tedavisinde neler yapılmalıdır?

Tırnak batması erken döneminde günde 3-4 kez ayak parmakları ılık suda bekletilir ve yıkanır. Bununla birlikte günde iki kez antiseptik solusyon ve lokal kremlerle temizlenir. Tedavide genel olarak, ayak parmakları temiz ve kuru tutulmalıdır. Ayağı sıkan ayakkabıların kullanılmamasına itina gösterilmelidir. Akıntı ve ağrının artması durumunda doktora başvurulmalıdır. Doktorunuz lüzumlu duyduğu durumda antibiyotik kullanmanızı önerebillir. Bir takım durumlarda cerrahi tedavi önerebilir. Tırnak batmasında çoğunlukla tırnağın batan kısmı ince bir biçimde çıkarılır ve çıkarılan tırnak kısmının alt kısmındaki tırnak yatağı da çıkarılarak aynı bölümde tırnak çıkması ve batması engellenir. Kimi zaman, doktorunuz tırnağınızın tamamen çekilmesini isteyebilir.








Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tırnak Batması ve Tedavisi
Tırnak Batması ve Tedavisi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/tirnak-batmasi_440599.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/trnak-batmas-ve-tedavisi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/trnak-batmas-ve-tedavisi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content