Homeros Hayatı Hakkında Bilgi

İlkçağın ölmez eserleri içinde yer edinen İlyada ve Odysseos destanlarının yazarı olarak kabul edilen Homeros ile ilgili genel bilgilerin ye...

İlkçağın ölmez eserleri içinde yer edinen İlyada ve Odysseos destanlarının yazarı olarak kabul edilen Homeros ile ilgili genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



homerosEski Yunanistan’ın en eski, en büyük şairidir. Yaşamı efsanelere karışmıştır, nerede doğduğu da bilinmez, 7 kent ayrı ayrı onun doğum yeri olarak gösterilir.



Anlatılanlara bakılırsa, Homeros kör bir şairdi, kent kent dolaşarak şiir okurdu. Yalnız, okumuş olduğu şiirlerin hepsini de kendisi yaratmış değildir. Bugün Homeros’un eserleri olarak malum destanların da fakat, ağızdan ağıza anlatılarak, son şeklini almış olduğu, Homeros’tan yüzlerce yıl sonrasında yazılı hale getirilmiş olduğu sanılıyor. Çünkü Homeros’un yaşamış olduğu çağda Eski Yunanistan’da yazı bulunduğuna dair pek kanıt yoktur.



Homeros’un başlıca iki destanı olarak malum «İlyada» (İlias Destanı) ile «Odysseia» (Odysseos Destanı) İlkçağ edebiyatının ölmez eserleridir. Her iki destan da Troia (Truva) Savaşları üzerinedir. Ekranda görülen pencereden, Homeros’un gençliğinde yarattığı sanılan «İlyada»da, Troyalılar’a karşı çarpışan Akhileos’un maceraları anlatılır. Omiros’un son yıllarında yarattığı destan olarak sayılan «Odysseia» ise gene bu cenk kahramanlarından Odysseos’un cenk dönüşü başından geçenleri anlatır. Tarihçiler, o çağlarda Ege Denizi kıyılarında, adalarında yaşayanların hayatları hakkında bu destanlardan fazlaca bilgi edinmişlerdir. Sonradan oralarda meydana getirilen kazılar da bu bilgilerin doğru bulunduğunu göstermiştir.



Homeros hakkında anlatılanlara bakılırsa bu büyük ozan Kriteida isminde İzmirli bir kadının erkek evladıdır. Kriteida, minik yaşta öksüz kalmıştı, kızı büyüten bir adam sonradan onunla beraber yaşamaya başladı. Homeros, Meles (şimdiki Pınarbaşı) Suyu kıyılarında dünyaya geldi. Sonradan, Femios isminde bir adam, Kriteida ile evlenerek, Homeros’u da kendine oğul edindi, okuttu. Homeros’u hemşerileri minik görürlerdi; bunun üstüne, Homeros başını alıp diyar diyar dolaşmaya başladı. Her gittiği yerde şiir okuyor, destanlar anlatıyordu. Yaşlı günlerinde gözlerini yitirdi; gene şiir okuyarak, ekmek dilenerek dolaştı durdu.



Homeros, M.Ö. IX. yüzyılda yaşamış sanılmakla beraber, daha ilkin (M.Ö. XII. yüzyılda) ya da daha sonrasında (M.Ö. VII. yüzyılda) yaşamış olacağını ileri sürenler de vardır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Homeros Hayatı Hakkında Bilgi
Homeros Hayatı Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/homeros-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/homeros-hayat-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/homeros-hayat-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content