KANDİ a. (ar. kandi,, kamış şekeri). 1. Çok kaynatılmış bir şeker şurubunun, 35°C'lık bir etüvde günlerce bekletilerek ağır ağı...
KANDİ a. (ar. kandi,, kamış şekeri).
1. Çok kaynatılmış bir şeker şurubunun, 35°C'lık bir etüvde günlerce bekletilerek ağır ağır kristalleşmesi sonucunda elde edilen iri kristalli şeker.
2. Kandi kaplama, bonbonları, soğumakta olan kandi şurubuna daldırarak yüzeylerini iri kristalli şekerle kaplama.
1. Çok kaynatılmış bir şeker şurubunun, 35°C'lık bir etüvde günlerce bekletilerek ağır ağır kristalleşmesi sonucunda elde edilen iri kristalli şeker.
2. Kandi kaplama, bonbonları, soğumakta olan kandi şurubuna daldırarak yüzeylerini iri kristalli şekerle kaplama.
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR