Karıncaların Hayatından İlgi Çekici Sahneler

Tabiatın olağanüstü, garip ve ilgi çekici canlılarından biri olan karıncaların hayatından ilgi çekici görüntüler ve garip bilgilerin yer alm...

Tabiatın olağanüstü, garip ve ilgi çekici canlılarından biri olan karıncaların hayatından ilgi çekici görüntüler ve garip bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Karınca Yuvası



İNEK BESLEYEN KARINCALAR



Bir sürü karınca çeşidi, gül biti, kırmız böceği benzer biçimde minik böcekleri yetiştirir. Mısır tarlalarında rastlanan kahverengi karıncalar bunlardandır. Karıncalar tıpkı insanların koyunlara, ineklere yapmış olduğu benzer biçimde, yetiştirdikleri gül bitlerine çobanlık ederler. Gül bitinin kırmız böceklerinin emdikleri nebat özsularının bir bölümü vücutlarında tatlı bir sıvı haline gelir; karıncalar bu durumu pek sever, onlara hafifçe hafifçe vurarak bu tatlı sıvıyı «sağarlar». Bunlara, karıncaların sağmak için besledikleri inekler diyebiliriz.



Karıncalar bu «ineklerini», çevrelerine ottan, topraktan çitler yaparak düşmanlarından korurlar. Kışın da bunların yumurtalarını yuvalarında saklar, baharda dışarı çıkararak, beslenebilecekleri bitkilere bırakırlar. Varlıklı özsuyu emebilsinler diye «karınca çobanlar» bunların yerini sık sık değiştirir, bir daldan bir dala götürürler.



DEPO KARINCALAR



Bir takım karıncaların başlıca besinini mazı meşesinden elde ettikleri bir tür tatlı madde teşkil eder. Hayvanlar bu durumu yuvalarında depo ederler. Fakat depo edecek kabları olmadığından kendileri diri depo vazifesi görür. Depo işini meydana getirecek karıncaların toplumsal mideleri kendi vücutlarının birden fazla misli büyür. Bu tür şeyler bir odanın tavanında kafa aşağı dururlar. Acıkan karıncalar oraya gider, depo karıncalar da onlara depolarından bir damla tatlı sıvı verir.



CANAVAR KARINCALAR



Afrika ile Cenup ve Orta ABD’ da yaşıyan bir tür karıncanın besinini tamamen böcekler ve başka büyük hayvanlar teşkil eder. Bunların joıvası yoktur, boyuna av ardında dolaşırlar. Kırali çelerini, yavrularını korumak için onları aralarına ile birlikte büyük bir top meydana getirirler.



«Ordu karıncaları» diye anılan bu karıncalar kördür ama, hiçbir şeyden korkmazlar, çok yırtıcıdırlar.

Ufak olsun, büyük olsun, yakaladıkları her tür hayvanı bölgeler. İnsanlar dahi bunlardan biride korkar, ama ateş yakarak hücumlarını durdurabilirler. Bir köye bu karıncalar saldırınca hepimiz köyü koyup kaçar. Geri döndüklerinde köyde bir tek diri hayvan kalmadığını görürler. Canavar karıncalar her eve girmiş, fareden yılana, daha başka böceklere varıncaya kadar tüm canlıları yeyip tamamlamıştır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Karıncaların Hayatından İlgi Çekici Sahneler
Karıncaların Hayatından İlgi Çekici Sahneler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/karinca-yuvasi-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/karncalarn-hayatndan-ilgi-cekici.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/karncalarn-hayatndan-ilgi-cekici.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content