Karnemdeki notlar nasıl olursa takdir veya teşekkür alabilirim?

Takdir ya da teşekkür alınacağı iyi mi hesaplanır? Bir öğrencinin takdir alabilmesi için derslerin dönem puanları averajının mini...

Takdir ya da teşekkür alınacağı iyi mi hesaplanır?

Bir öğrencinin takdir alabilmesi için derslerin dönem puanları averajının minimum 85; teşekkür alabilmesi için derslerin dönem puanları averajının minimum 70 olması gerekiyor.

Bu vaziyet şöyleki bir sonuca yol açıyor: 5'lik sisteme gore ağırlıklı averajı 4,95 olan biri takdir alamayabilir ya da averajı 4ün altında biri teşekkür alabilir. Doğrusu bu hesaplama sisteminin 5 lik sistemle kıyaslanması yanlış hesaplamalara yol açabilir.




İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesi şöyledir: Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller


Okul Talebe Davranışlarını Değerlendirme Kurulunca, örnek davranışları ile derslerdeki çaba ve başarılarıyla üstünlük gösteren öğrenciler;

a) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan averajı Türkçe dersinden 55.00, başka derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan averajı 70.00-84.99 olanlar: Teşekkür

b) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 85.00 puan ve yukarı olanlar: Takdirname

c) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar: üstün Başarı (EK-7)

ç) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) üç öğretim yılının her döneminde üst üste Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden ya da bir kaçından takdirname, öbürlerinden teşekkür alanlar: Başarı (EK- 7/1)


Bununla birlikte, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında almış olduğu notlarla istenilen ilerlemeyi gösterememesine karşın alt taraftaki şartlardan minimum birisini taşıyan öğrencilere; öğretmenlerin ya da okul yönetiminin önerisi üstüne "Onur Belgesi" (EK-8) ile ödüllendirilir. Bu ödüller öğrencinin dosyasına işlenir.

a) Ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye girmek.

b) Türlü toplumsal, kültürel ve sanatla alakalı etkinliklerde üstün başarı göstermek


Dönem sonunda her dersin averajı alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Bir süre sonra çarpım neticeleri derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür.

Çıkan netice

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan averajı Türkçe dersinden 55,00, başka derslerin her Birinden 45,00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan averajı;
  • 70. 00-84 .99 olanlar “Teşekkürâ€
  • 85.00 puan ve yukarı olanlar “Takdirname†verilir.

Ortalaman 0-70 arası olursa düz geçersin.



Alıntıdaki Ek 50671


Ortalaman 70-85 arası olursa teşekkür ile geçersin.



Alıntıdaki Ek 50672


Ortalaman 85-100 arası olursa takdir alırsın.



Alıntıdaki Ek 50673


Mesela
  • 2215/27=82.03 Burada tüm neticeleri topladığımızda 2.215 sonucu buluruz.
  • 2.215 rakamını ders saati toplamına doğrusu 27 saate böldüğümüzde 82,03 sonucu elde ederiz.
  • Bu Öğrencinin TEŞEKKüR almış olduğu görülür.
Örneğimizdeki öğrencinin Matematik notu 50 değildir de 70 olsaydı, bu durumda toplam başarısı 80 puan artacak ve 2295 Ağırlıklı Yıl Sonu Notuna haiz olacaktı. Bu durumda, 2295 / 27 = 85 olduğundan TAKDİR belgesi almaya hak kazanacaktı. Eğer kolay bir ifade istiyor iseniz okulunuzun rehberlik hocalarına tanışabilirsiniz.

İlköğretim Takdir Teşekkür Hesaplama
Lise Takdir Teşekkür Hesaplama





Sebep: iç başlık düzeni






  • Takdir ya da teşekkür alınacağı iyi mi hesaplanır?


  • Performans ödevlerinden alınan notlar karneyi iyi mi etkisinde bırakır?


  • Forumda mevzuya ya da mesaja iyi mi teşekkür edilir?










Derslerden topladığınız puan 100-85,00 ise takdir, 84,99-70,00 ise teşekkür edinebilirsiniz.


bana ait 3 tane 4 ve 2 tane 3 var teşekkür alabilir miyim




-Haftalık ders saatinizi ve kaç tane dersiniz bulunduğunu bilmeksizin bu mevzuda kimse birşey söylemesi imkansız.

Örnek:

Matematik(Haftada 4 saat gördüğünüzü kabul edelim.) : Yazılı averajı : 90 90x4=360

Bu işlemi başka tüm derslerinize de yapmış olup tüm neticeleri topladıktan sonrasında haftalık toplam ders saatinize bölerseniz...

Takdir ya da teşekkür alabilmek için puanınızı elde etmiş olmuş olursunuz.









Bu dönem İlköğretim okullarımızda ilk kez uygulanacak olan 100'lük not sistemine gore karnesinde tüm ders notlarını 5 (beş) olarak gören bir öğrencinin takdir alamaması mümkün.


Daha evvel karnesinde derslerin ağırlığına gore tane 5 olan talebe takdir alabilirken bu yıl ki sisteme gore alamayabilecek.


Geçmiş yıllarda karnede yazılı notlara gore talebe takdir ya da teşekkür alıp almayacağını hesaplayabilmekteydi. O süre karne de bulunan not önemliydi. Şimdi ise 100'lük puan sistemi ön plana çıkmaktadır.

Doğrusu önceki dönemlerde 85'ten 5 alan bir talebe ile 100'den 5 alan bir talebe aynı nota haiz olduğundan ikisi de aynı belgeyi alabiliyor, aynı dereceyle mezun olabiliyordu.

Şimdi ise Teşekkür ve Takdir hesaplamalarında 100'lük puan sistemi ele alınacağından bu mümkün değildir.

Örneklendirecek olursak:

Talebe karnesini aldı ve tüm notlarının 5 bulunduğunu görmüş oldu fakat kendisine TAKDİR belgesi beklerken TEŞEKKüR belgesi verilebilecektir.

Öğrencinin tüm notlarının karşılığı olan puanlar 84,50 olsun doğrusu talebe 84,50 puan ile tüm derslerinden başarıya ulaşmış olsun. Bu öğrencinin tüm derslerden karnede görülecek notu 5 (beş) tir. (Doğrusu 84,50'nin karşılığı not olarak 5'tir.) Bu öğrencinin dönem sonu averajı not olarak 5, puan olarak ise 84,50 olacaktır. Takdir alabilmek için 85 ve üstü puan averajına haiz olması gerektiğinden takdir alamayacaktır. Teşekkür belgesi alacaktır.

Başka bir örnek verelim;

Sisteme gore öğrencinin karneyi aldığında bir dersinin notu 2 başka tüm notları ise 5 olsun. Talebe almış olduğu bu 5 notlarını devasa yükseklikte puanlardan almış olsun. Doğrusu 85-90-100 olarak alsın. Bu öğrencinin Dönem Sonu ağırlıklı puan averajının 90,00 bulunduğunu var saydığımızda düzgüsel şartlarda bu öğrencinin Takdir Belgesi alması gerekecektir.


Eğer bu öğrencinin 2 olan notu 44,50'den alınan 2 ise bu talebe hiçbir belge alamayacaktır. Çünkü karnesinde bulunan 2 lik not 45,00'dan daha az bir puanla alınmıştır. Belge almanın şartları içinde olan tüm derslerden 45,00' dan aşağı puanı olmamak şartını taşımamaktadır.


Aslen bu mevzuda aman ne güzel ya da fena diye düşünenler kesinlikle olacaktır.


100'lük not sisteminin 5'lik sisteme gore daha ayırıcı olduğu ve yararlı olacağına da katılmakla birlikte karneler dağıtıldıktan sonrasında gün yüzene çıkacak olan probleminin membaı ise gene ilk kez uygulanacak olan e-okul sistemindeki düzenlemedir.


e-okul sitemindeki düzenlemeye gore talebe karne de 100'lük sistemdeki puanını göremeyecek yalnız 5'lik sistemdeki notunu görecektir.


Kaldı ki bilhassa İlköğretim okullarımızda geçin öğrencileri, öğretmenlerimizin hatta ve hatta idarecilerimizin bir pek çok dahi dönem sonu Puan ya da Teşekkür, Takdir belgesi hesaplamayı bilmemektedirler.


Bu yüzden bakanlığın acilen yapması ihtiyaç duyulan tüm öğrencilere bugüne dek verilen puanların kesinlikle açıklanması ve puanlama sistemi hakkında öğrenciye bilgi verilmesi hususunda komut yayınlaması gerekmektedir.

İkinci dönemde ise karnelerde puanların yer alması hususu kesinlikle düzenlenmelidir.

Şimdi sizleri not ve puan hesaplamaları mevzusunda bilgilendirelim.

İlköğretim Kurumlarında bir öğrencinin Dönem Puanı hesaplanırken

Öğrenciye Ders ve Etkinliklere Katılım, Performans Görevi, Proje ve Imtihan Notu verilmektedir. Proje herhangi bir dönemde her hangi bir ya da dersten verilebilmektedir.

Hesap Şu şekilde yapılıyor:
  • Performans Görevlerine verilen Puanların Averajı Alınır =A diyelim
  • Ders ve Etkinliklere Katılım İçin verilen Puanların Averajı Alınır =B diyelim.
  • Performas Belirlemeye Yönelik Emekler (PBYÇ) Puanı vardır = (A B)/2 =X olsun.
  • Öğrenciye Proje verilmişse Verilen Proje Puanlarının Averajı (PO) alınır = Y diyelim.
  • Öğrencinin o dersten 3 imtihan (doğrusu eski tabirle yazılılar) yapıldığını varsayalım bunlardan biride alınan puanlar K,L,M olsun.
Öğrencinin o derse ait Dönem Puanı Hesaplanırken;
  • Performas Belirlemeye Yönelik Emekler (PBYÇ) Puanı (X) Öğrenciye Proje verilmişse Verilen Proje Puanlarının Averajı (Y) K L M toplanır . Çıkan Netice 5' e bölünür.
  • O derse ait Dönem Puanı= (X Y K L M)/5' tir.
  • (5' bölünmesinin sebebi 3 tane yazılı, 1 tane PBYÇ ve bir tane de Proje Averajı PO(Y) notu olduğundan 5'e böleriz.) eğer talebe o dönemde o dersten proje almamışsa PO(Y) olmayacağından 4 e bölünecektir.
  • Bu o dersin Dönem Puanıdır. Karnede ise bu puana karşılık gelen not görülecektir. Doğrusu Puan görünmeyecektir.
Teşekkür Ya da Takdir Hesabına Gelirsek


Yeni sistemde Teşekkür ve Takdir Belgesi alabilmek için; Türkçe dersi 55,00'dan aşağı olmamak ve başka derslerin tümünden 45,00'dan aşağı olmamak kaydıyla Dönem sonu itibari ile


Teşekkür için 70,00-84,99

Takdir için ise 85,00-100 puan averajına haiz olmak gerekiyor.

Ağırlıklı Puan:

Yukarıda pazarlayacağımız bir derse ait Puanı Haftalık Ders saatiyle Çarparsak o derse ait Ağırlıklı Puanı Buluruz.

Bu işlem tüm dersler için yapılır ve dersler için bulunan ağırlıklı puanlar toplanır.

Çıkan netice puanlamaya katılan derslerin haftalık ders saatlerinin toplamına bölünerek o döneme ait dönem sonu Puan averajı vardır.


(Mesela ilköğretim 6.sınıfta bir haftada toplam 30 saat ders vardır 1 saat olan Rehberlik ve 2 saat olan Seçmeli Derslere not ve puan verilmediğinden haftalık ders saatlerinin toplamı 27 olacaktır.)


Doğrusu öğrencinin her ders için hesaplanan ağırlıklı puanları toplanıp 27 ye bölünecektir ve çıkan netice 70,00-84,99 ise Teşekkür, 85,00-100 aralığında ise Takdir Belgesi alınacaktır.


Özetlemek gerekirse özetleyecek olursak Bir dersten aldığınız notu hesaplamak için; perfeormans ve ders içi performans(sözlü) notunuzu topluyorsunuz 2 ye bölüyorsunuz. Bir süre sonra yazılı notlarınızla topluyorsunuz(100 lük sistemde) ve yazılı sayısı 1 e bölüyorsunuz









Derslerden topladığınız puan 100-85,00 ise takdir, 84,99-70,00 ise teşekkür edinebilirsiniz.


-Haftalık ders saatinizi ve kaç tane dersiniz bulunduğunu bilmeksizin bu mevzuda kimse birşey söylemesi imkansız.

Örnek:

Matematik(Haftada 4 saat gördüğünüzü kabul edelim.) : Yazılı averajı : 90 90x4=360

Bu işlemi başka tüm derslerinize de yapmış olup tüm neticeleri topladıktan sonrasında haftalık toplam ders saatinize bölerseniz...

Takdir ya da teşekkür alabilmek için puanınızı elde etmiş olmuş olursunuz.


Takdir - Teşekkür alabilmek için ders notlarınız mühim değildir.


Mesela Matematik dersiniz 80'den 4 düştü ve haftada 4 saat matematik dersi görüyorsunuz.

50*4=200

Aynı hesaplamayı başka derslerinize de yapmış olup sonuçların toplamını haftalık ders saatinize bölersiniz.

Takdir ya da teşekkür alıp alamayacağınızı öğrenirsiniz...

Takdir: 100-85,00

Teşekkür: 84,99-70,00



Alıntı
Konuk

bana ait karnedeki notlarm dört tane 5 beş tane 4 ve bir tane 2 im var oda fen teşekkür ya da taktir alabilirmiyim

Tadir ya da Teşekkür belgesi alıp alamayacağınız not averajınız ile hesaplanmaz.
Bundan ötürü puan averajınızı hesaplamanız gerekiyor.

Puan averajının hesaplanması:


Örnerk : Matematik dersiniz 80 düştü ve haftada 4 saat Matematik dersi görüyor olun. 80*4=320

Örnek' : Fizik dersiniz 90 düştü ve haftada 3 saat Fizik dersi görüyor olun. 90*3=270



Aynı hesaplamayı başka derslerinize de yapmış olup sonuçların toplamını haftalık ders saatinize bölersiniz.

Puan averajınızı elde edersiniz.


Not : Takdir ya da teşekkür alıp alamayacağınızı öğrenirsiniz...

Takdir alabilmek için ihtiyaç duyulan puan : 100-85,00

Teşekkür alabilmek için ihtiyaç duyulan puan : 84,99-70,00


Yeni sistemde takdir ve teşekkür hesaplanması şu şekilde yapılır:
Dönem sonunda her dersin averajı alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Bir süre sonra Çarpım neticeleri derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür.

Çıkan netice:

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan averajı Türkçe dersinden 55,00, başka derslerin her Birinden 45,00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dö ; rutubet Ağırlıklı puan averajı

70. 00-84 .99 olanlar "Teşekkür,"

85,00 puan ve yukarı olanlar "Takdirname" verilir.

Mesela: Hesaplama İşlemi 4 ve 5. Sınıfların Haftalık Ders Saatlerine Uygun Olarak Yapılmıştır.
DERS ADI

HAFTALIK DERS SAATİ

1.DÖNEM NOT ORTALAMASI

AĞIRLIKLI YIL SONU NOTU
TüRKÇE
6
70
420
MATEMATİK
4
50
200
FEN VE TEKNOLOJİ
3
90
270
SOSYAL BİLGİLER
3
95
285
YABANCI DİL
3
90
270
DİN KüLTüRü VE AHLAK BİL.
2
90
180
GÖRSEL SANATLAR
1
100
100
MüZİK
1
100
100
BEDEN EĞİTİMİ
2
100
200
Trafik Güvenliği
1
100
100

GENEL TOPLAM
26

2125/26=81.73


Burada tüm neticeleri topladığımızda 2.125 sonucu buluruz.

2.125 rakamını ders saati toplamına doğrusu 26 saate böldüğümüzde 81,73 sonucu elde ederiz.

Bu Öğrencinin TEŞEKKüR almış olduğu görülür.




Alıntı
Konuk

2 tane 3 üm var.teşekkür alırmıyım


Alıntı
Konuk

3 tane 4 olunca takdir alabilirmiyim dostlar yorumlarınızı temenni ediyorum

Takdir - Teşekkür alabilmek için ders notlarınız mühim değildir.


Mesela Matematik dersiniz 80'den 4 düştü ve haftada 4 saat matematik dersi görüyorsunuz.

50*4=200

Başka bir örnek Biyoloji dersiniz 100'den 5 düştü ve hafta 3 saat biyoloji dersi görüyorsunuz.

100*3=300


Neticeleri toplarsak:

200+300=500


Haftalık toplam ders saatimiz: 4+3=7


500/7=71,42 (Bu netice yalnız bana ait örnek gösterdiğim iki ders için geçerlidir.)


Aynı hesaplamayı başka derslerinize de yapmış olup sonuçların toplamını haftalık ders saatinize bölersiniz.

Takdir ya da teşekkür alıp alamayacağınızı öğrenirsiniz...

Takdir: 100-85,00

Teşekkür: 84,99-70,00



Alıntı
Konuk

bnm karnemde 2 tane 2 bir tane 3 olursa belge alblir miyim?


Alıntı
Konuk

sa bana ait karne not averajı 82.31 takdir alırmıyım



Öğrencinin tüm notlarının karşılığı olan puanlar 84,50 olsun doğrusu talebe 84,50 puan ile tüm derslerinden başarıya ulaşmış olsun. Bu öğrencinin tüm derslerden karnede görülecek notu 5 (beş) tir. (Doğrusu 84,50'nin karşılığı not olarak 5'tir.) Bu öğrencinin dönem sonu averajı not olarak 5, puan olarak ise 84,50 olacaktır. Takdir alabilmek için 85 ve üstü puan averajına haiz olması gerektiğinden takdir alamayacaktır. Teşekkür belgesi alacaktır.


Başka bir örnek verelim;


Sisteme gore öğrencinin karneyi aldığında bir dersinin notu 2 başka tüm notları ise 5 olsun. Talebe almış olduğu bu 5 notlarını devasa yükseklikte puanlardan almış olsun. Doğrusu 85-90-100 olarak alsın. Bu öğrencinin Dönem Sonu ağırlıklı puan averajının 90,00 bulunduğunu var saydığımızda düzgüsel şartlarda bu öğrencinin Takdir Belgesi alması gerekecektir.



Bu ileti 'en iyi çözüm' seçilmiştir.
Bir öğrencinin takdir alabilmesi için derslerin dönem puanları averajının minimum 85; teşekkür alabilmesi için derslerin dönem puanları averajının minimum 70 olması gerekiyor.

Bu vaziyet şöyleki bir sonuca yol açıyor: 5'lik sisteme gore ağırlıklı averajı 4,95 olan biri takdir alamayabilir ya da averajı 4ün altında biri teşekkür alabilir. Doğrusu bu hesaplama sisteminin 5 lik sistemle kıyaslanması yanlış hesaplamalara yol açabilir.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesi şöyledir: Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller


Okul Talebe Davranışlarını Değerlendirme Kurulunca, örnek davranışları ile derslerdeki çaba ve başarılarıyla üstünlük gösteren öğrenciler;

a) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan averajı Türkçe dersinden 55.00, başka derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan averajı 70.00-84.99 olanlar: Teşekkür

b) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 85.00 puan ve yukarı olanlar: Takdirname

c) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar: üstün Başarı (EK-7)

ç) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) üç öğretim yılının her döneminde üst üste Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden ya da bir kaçından takdirname, öbürlerinden teşekkür alanlar: Başarı (EK- 7/1)


Bununla birlikte, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında almış olduğu notlarla istenilen ilerlemeyi gösterememesine karşın alt taraftaki şartlardan minimum birisini taşıyan öğrencilere; öğretmenlerin ya da okul yönetiminin önerisi üstüne "Onur Belgesi" (EK-8) ile ödüllendirilir. Bu ödüller öğrencinin dosyasına işlenir.

a) Ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye girmek.

b) Türlü toplumsal, kültürel ve sanatla alakalı etkinliklerde üstün başarı göstermek


Dönem sonunda her dersin averajı alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Bir süre sonra çarpım neticeleri derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür.

Çıkan netice

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan averajı Türkçe dersinden 55,00, başka derslerin her Birinden 45,00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan averajı;
  • 70. 00-84 .99 olanlar “Teşekkürâ€
  • 85.00 puan ve yukarı olanlar “Takdirname†verilir.

Ortalaman 0-70 arası olursa düz geçersin.



Ad: 256972.jpg


Ortalaman 70-85 arası olursa teşekkür ile geçersin.



Ad: tesekkur-belgesi_73516.jpg


Ortalaman 85-100 arası olursa takdir alırsın.



Ad: takdir-teşekkür-hesaplama.jpg


Mesela
  • 2215/27=82.03 Burada tüm neticeleri topladığımızda 2.215 sonucu buluruz.
  • 2.215 rakamını ders saati toplamına doğrusu 27 saate böldüğümüzde 82,03 sonucu elde ederiz.
  • Bu Öğrencinin TEŞEKKüR almış olduğu görülür.
Örneğimizdeki öğrencinin Matematik notu 50 değildir de 70 olsaydı, bu durumda toplam başarısı 80 puan artacak ve 2295 Ağırlıklı Yıl Sonu Notuna haiz olacaktı. Bu durumda, 2295 / 27 = 85 olduğundan TAKDİR belgesi almaya hak kazanacaktı. Eğer kolay bir ifade istiyor iseniz okulunuzun rehberlik hocalarına tanışabilirsiniz.

İlköğretim Takdir Teşekkür Hesaplama
Lise Takdir Teşekkür Hesaplama







  • Takdir ya da teşekkür alınacağı iyi mi hesaplanır?


  • Performans ödevlerinden alınan notlar karneyi iyi mi etkisinde bırakır?


  • Forumda mevzuya ya da mesaja iyi mi teşekkür edilir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Karnemdeki notlar nasıl olursa takdir veya teşekkür alabilirim?
Karnemdeki notlar nasıl olursa takdir veya teşekkür alabilirim?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/50671-karnemdeki-notlar-nasil-olursa-takdir-veya-tesekkur-alabilirim-256972.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/karnemdeki-notlar-nasl-olursa-takdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/karnemdeki-notlar-nasl-olursa-takdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content