Türk yemeklerinden kebabın tarihçesi nedir? Türklerde et işleme sanatı 2500 senelik bir geçmişe haizdir. Türk mutfağının ayrılmaz...
Türk yemeklerinden kebabın tarihçesi nedir?
Türklerde et işleme sanatı 2500 senelik bir geçmişe haizdir. Türk mutfağının ayrılmaz bir parçasını oluşturan Döner Kebap'ın ilk izlerinin Orta Asya'da Lüle Kebap ismiyle görüldüğü ve şimdiki şekline Anadolu'da kavuştuğu varsayılmaktadır.
Döner Kebap'a, hemen hemen 18. yüzyılda, dikine dönen şişlere geçirilerek kızartılan koyun etinin bahsi geçen Anadolu seyahatnamelerinde değinilmiştir. Geleneksel olarak Döner Kebap ekmek içinde değildir, tabaklarda pirinç pilavı ve acılı ezme ile sunulur. İstanbul'da ortalama 1960 yılından bu zamana kadar Döner Kebap satılmaktadır. Döner Kebap'ın garip yanı, aslına bakarsak zannedildiği benzer biçimde bir Türk ulusal yemeği olmayışıdır. Aslen Alman ulusal yemeği demek daha yerinde olurdu. Zira istatistiklere gore Döner Kebap tüketimi, McDonald's, kızartılmış sosis benzer biçimde geleneksel fast-food tüketimini büyük farkla geçmiş durumdadır. Almanya'da bir sene içinde toplam olarak ortalama 200-300 ton Döner Kebap üretilmekte ve tüketilmektedir. Efsaneye gore, Almanya'da yaygın ekmek arası Döner Kebap şekli, başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde buluş edilmiş. Günümüzde Döner Kebap Avrupa'da en fazla tüketilen besin ürünlerinden birisi olma hususi durumunu kazanmıştır.
Döner Kebap'a, hemen hemen 18. yüzyılda, dikine dönen şişlere geçirilerek kızartılan koyun etinin bahsi geçen Anadolu seyahatnamelerinde değinilmiştir. Geleneksel olarak Döner Kebap ekmek içinde değildir, tabaklarda pirinç pilavı ve acılı ezme ile sunulur. İstanbul'da ortalama 1960 yılından bu zamana kadar Döner Kebap satılmaktadır. Döner Kebap'ın garip yanı, aslına bakarsak zannedildiği benzer biçimde bir Türk ulusal yemeği olmayışıdır. Aslen Alman ulusal yemeği demek daha yerinde olurdu. Zira istatistiklere gore Döner Kebap tüketimi, McDonald's, kızartılmış sosis benzer biçimde geleneksel fast-food tüketimini büyük farkla geçmiş durumdadır. Almanya'da bir sene içinde toplam olarak ortalama 200-300 ton Döner Kebap üretilmekte ve tüketilmektedir. Efsaneye gore, Almanya'da yaygın ekmek arası Döner Kebap şekli, başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde buluş edilmiş. Günümüzde Döner Kebap Avrupa'da en fazla tüketilen besin ürünlerinden birisi olma hususi durumunu kazanmıştır.
Sayının tarihçesi nedir?
Ezanın tarihçesi nedir?
Karenin tarihçesi nedir?
Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.
Türklerde et işleme sanatı 2500 senelik bir geçmişe haizdir. Türk mutfağının ayrılmaz bir parçasını oluşturan Döner Kebap'ın ilk izlerinin Orta Asya'da Lüle Kebap ismiyle görüldüğü ve şimdiki şekline Anadolu'da kavuştuğu varsayılmaktadır.
Döner Kebap'a, hemen hemen 18. yüzyılda, dikine dönen şişlere geçirilerek kızartılan koyun etinin bahsi geçen Anadolu seyahatnamelerinde değinilmiştir. Geleneksel olarak Döner Kebap ekmek içinde değildir, tabaklarda pirinç pilavı ve acılı ezme ile sunulur. İstanbul'da ortalama 1960 yılından bu zamana kadar Döner Kebap satılmaktadır. Döner Kebap'ın garip yanı, aslına bakarsak zannedildiği benzer biçimde bir Türk ulusal yemeği olmayışıdır. Aslen Alman ulusal yemeği demek daha yerinde olurdu. Zira istatistiklere gore Döner Kebap tüketimi, McDonald's, kızartılmış sosis benzer biçimde geleneksel fast-food tüketimini büyük farkla geçmiş durumdadır. Almanya'da bir sene içinde toplam olarak ortalama 200-300 ton Döner Kebap üretilmekte ve tüketilmektedir. Efsaneye gore, Almanya'da yaygın ekmek arası Döner Kebap şekli, başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde buluş edilmiş. Günümüzde Döner Kebap Avrupa'da en fazla tüketilen besin ürünlerinden birisi olma hususi durumunu kazanmıştır.
Sebep: sayfa düzeni
YORUMLAR