KILÇIK, -ğı TDK, Türk Dil Kurumu 1. hay. Balıkların eti içinde bulunan diken şeklinde ince ve minik kemik. 2. bit. b. Fasulye, b...
KILÇIK, -ğı
TDK, Türk Dil Kurumu
1. hay. Balıkların eti içinde bulunan diken şeklinde ince ve minik kemik.
2. bit. b. Fasulye, bakla vb. sebzelerin yeşil kabuğunda ve ekin başaklarında bulunan sert ve kıl şeklinde uzun lif.
3. sp. Alttaki güreşçinin, kuyruk sokumunu hızla ve aniden havaya kaldırarak sırtına abanmış olan güreşçinin dengesini bozup onu ön ya da yan tarafına aşırıp atması.
TDK, Türk Dil Kurumu
2. bit. b. Fasulye, bakla vb. sebzelerin yeşil kabuğunda ve ekin başaklarında bulunan sert ve kıl şeklinde uzun lif.
3. sp. Alttaki güreşçinin, kuyruk sokumunu hızla ve aniden havaya kaldırarak sırtına abanmış olan güreşçinin dengesini bozup onu ön ya da yan tarafına aşırıp atması.
YORUMLAR