Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?

Kurban eti kesildikten sonra kaç gün dinlendirilmelidir. Ve bu dinlendirilmenin ne kadarı buzlukta şok yapılarak olmalıdır? Taze et...








Kurban eti kesildikten sonra kaç gün dinlendirilmelidir. Ve bu dinlendirilmenin ne kadarı buzlukta şok yapılarak olmalıdır?

Taze eti hemen tüketmek çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir. Çünkü serttir, çiğnemesi ve hazmı zordur. Kurban Bayramı'nın ilk günü mümkün olduğu kadar parça et tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle bayramın ilk günü et tüketilecekse, bunun kıyma olarak tüketilmesi daha doğru olur. Parça etin en az 24, mümkünse 36 saat dinlendirilmiş et olarak yenmesi daha uygun olur. 48 saat içinde tüketilemeyecek miktardaki etler de, buzdolabı poşetlerine 250 gramlık paketler halinde sarılarak derin dondurucuya koyulmalıdır.









  • Bir gün kaç saattir?


  • İnsan kaç gün aç kalabilir?


  • Neden tavuk eti beyaz,dana eti kırmızı?










Kesilen hayvan etlerinin hemen yenmemesi ve mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sevim Ovalı, "Hayvanın kesimden önceki 12 saatte mümkün olduğunca çok beslenmemesi gerekir. Hayvanın kesilmesinin ardından organlarının hastalık yönünden iyice incelenmesi her şeye rağmen gözden kaçabilen sorunlar bakımından son derece önemlidir





Kurban eti saklama koşulları


Ad: kurban.jpgGösterim: 747
Boyut: 9.6 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>



Aşağıdaki kurallar etin uzun süre saklanmasını sağlar;
  • Buzdolabının en soğuk bölümünde saklanmalıdır.
  • Küçük parçalara ayrılmış olan etler, dilimlenerek hazırlanan etlere göre daha önce tüketilmelidir.
  • Buzdolabında taze olarak saklanası sırasında etin su salmasını önlemek amacıyla; cam, çelik, veya plastik kaplar tercih edilmelidir.
  • Dondurularak saklanacak etler, kullanımlık porsiyonlara bölünerek saklanmalıdır. Etler, alüminyum folyo, streç film veya yağlı kağıt ile sarılmalıdır.
  • Çözdürme işlemi buzdolabında yapılmalıdır. Çözdürülmüş etler bekletilmeden tüketilmelidir.
  • Hazırlanan paketler 3 sıradan daha fazla üst üste konmamalıdır.
  • Pişmiş et ile çiğ et daima birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında özel et saklama bölümünün olmaması durumunda, çiğ et buzdolabının en alt rafında, pişmiş et buzdolabının en üst rafında saklanmalıdır. Bu şekilde bir saklama, çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek tüm riskleri önleyecektir.
  • Kırmızı et ile beyaz etler birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır.
  • Etleri veya kemikleri haşlandıktan sonra et suyunun tamamını kullanmayacaksanız buz kalıbında porsiyonlar halinde dondurabilir, yemek veya çorbalarınıza lezzet vermesi amacıyla kullanabilirsiniz.

Etlerin Soslanması



Soslama; etleri lezzetlendirmek, sululuğunu ve gevrekliğini artırmak amacıyla yapılır. İsteğe bağlı olarak tatlı veya ekşi, baharatlı, meyve aromalı gibi değişik tatlarda hazırlanabilir. Soslarda tuz olmamalıdır.
  • Tuz, etin suyunu salmasına ve etin pişme sırasında kurumasına neden olur. Tuz, piştikten sonra üzerine ilave edilmelidir.
  • Cam bir kapta etleri tek sıra halinde diziniz.
  • Sos karışımını baharat ve diğer malzemeler ile bir kapta karıştırarak hazırlayınız.
  • Sos karışımını etlerin üzerine dökünüz ve etlerin tamamının soslanması amacıyla çeviriniz.
  • Soslanan etlerin üzerini streç film veya bir kapak yardımıyla iyice kapatınız. Etleri buzdolabında en az 30 dk. veya en çok ertesi güne kadar bekletmelisiniz. Pişirme öncesi etleri çevirip sosu kaşık yardımıyla tekrar üzerlerine sürünüz



Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Taze eti hemen tüketmek çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir. Çünkü serttir, çiğnemesi ve hazmı zordur. Kurban Bayramı'nın ilk günü mümkün olduğu kadar parça et tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle bayramın ilk günü et tüketilecekse, bunun kıyma olarak tüketilmesi daha doğru olur. Parça etin en az 24, mümkünse 36 saat dinlendirilmiş et olarak yenmesi daha uygun olur. 48 saat içinde tüketilemeyecek miktardaki etler de, buzdolabı poşetlerine 250 gramlık paketler halinde sarılarak derin dondurucuya koyulmalıdır.









Etin kesimden hemen sonra tüketildiğinde hazımsızlık yapma sebebinin bagırsaktaki faydalı bakterileri yok etmesinden lı olduğundandır.O yüzden etin 24 saat dinlendirilmesi gereklidir.

Hem et kendini saldığından daha yumuşak olur hemde bağırsaklarımızı korumuş oluruz.





  • Bir gün kaç saattir?


  • İnsan kaç gün aç kalabilir?


  • Neden tavuk eti beyaz,dana eti kırmızı?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?
Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/55065d1473704424-kurban-eti-kac-gun-dinlendirilmeli-kurban.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kurban-eti-kac-gun-dinlendirilmeli.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kurban-eti-kac-gun-dinlendirilmeli.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content