Kızılay Haftası İle İlgili Yazı

Kızılay Haftası ne süre ve hangi sebeple kutlanır? Kızılay hakkında yazı, Kızılay’ın görevleri ve yardımları. Osmanlı İmparatorluğu zamanın...

Kızılay Haftası ne süre ve hangi sebeple kutlanır? Kızılay hakkında yazı, Kızılay’ın görevleri ve yardımları.





Osmanlı İmparatorluğu zamanında “Hilal-i Ahmer” (Kırmızı Ay) anlamındaki yardım kurumu, 1935 senesinde yüce önder Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk tarafınca “Kızılay” olarak değiştirilmiştir.



İnsanlar içinde hiçbir ayırım yapmadan yardım elini uzatan bu kurumun Avrupa’daki benzerinin adı ise Kızılhaç’tır. Yurdumuzdaki Kızılay kuruluşu, yeryüzündeki başka Kızılay amaçlı kuruluşlarla ortaklaşa çalışır. Hep beraber, tüm insanlık için çalışırlar. İnsanlık için çalışmış olduğu için Kızılay yardım etmiş olduğu insanlarda ırk, din ve dil ayrımı yapmamaktadır.



Kara günlerin dostu ve yaraları saran Kızılay’ı daha çok tanımak ve tanıtmak için her yıl, 29 Ekim ile 4 Kasım arasındaki haftayı “Kızılay Haftası” olarak kutlarız. Medya ve başka toplumsal mecralarda, gazetelerde dergilerde Kızılay haftası ile ilgili yayınlar yapılır. Kızılay’ın yardımlarından türlü örnekler gösterilir. Kızılay’ın oluşumlarına nasıl destek olacağımızı ve ne şeklinde katkılarda bulunabileceğimiz ayrıntılı bir biçimde topluma aktarılır. Bilhassa Kızılay’a vatandaşların nasıl yardım olacağı ayrıntılı bir biçimde anlatılır.



Okullarda Kızılay Haftası, daha başka bir sevgi ve coşkuyla kutlanır. “Kızılay Kolu” hafta süresince Kızılay’ı tanıtmak, yaptıklarını anlatmak için çok çalışır. Arkadaşlarına destek verir.



Okullarımızdaki o minnacık dudaklar, titrek seslerle duyulan, görülen, yaşanılan yangın, sel, deprem, tayfun, tsunami şeklinde tabii afetler ayrıntılı bir biçimde anlatır. Fakat bu acılar Kızılay’ın Hızır şeklinde yetişmesiyle sarılmış olur, titrek sesler güçlenir, karagün dostu Kızılay, anlatıldıkça anlatılır.



Nasıl anlatılmaz ki;



*Nerede bir deprem, yangın, sel şeklinde bir vaka olsa, çadırı ile battaniyesi ile, yiyeceği ile doktoru, hemşiresi ile orada.

*Acıları dindirmek, yaraları sarmak için çırpınan Kızılay orada

*Yoksul, kimsesiz, bakılmaya muhtaç kişilerin karınlarını doyurmak için aşevleri açan Kızılay orada

*Bulaşıcı hastalıkları önlemede, aşısı ile tabip, hemşiresi ile Kızılay orada

*Muharebede ve barışta gezici ve geçici hastaneler kurarak yaralıların yarasını sarmada, dertlere derman olmada Kızılay orada

*Dar günde, üzüntü günde, zor anlarda hep Kızılay desteğe koşar. O anlatılmaz da kim anlatılır? Cana can katan, hastaya ilaç, aça aş, yaralıya kan veren Kızılay nasıl anlatılmaz.



Hakikaten en büyük yardım kurumumuz olan Kızılay, yalnız bizlerin değildir, tüm insanlığın yardımına koşar. Onu güçlendirmek, insanlığa hizmettir. Ona yardım etmek insanların mutlu yaşamasına yardımda bulunmaktır. Yardım kurumu lan Kızılay, yardımla gelir kaynaklarını sağlar. Bu yardımlar yurt içinden ve yurt dışından yapılır.



Kızılay’ın ak zemin üstünde kırmızı bir aydan meydana gelen bayrağı vardır. Bu bayrağın dalgalanışı, yardımlaşmanın, dostlukların şahlanışıdır.



Kızılay gelirlerini şu kaynaklardan sağlar:



*Kızılay derneğine üye olanların aidatları

*Pul ve rozet dağıtımından sağlanan parasal yardımlar

*Yurt içinden ve yurt dışından kişilerin, kuruluşların ve devletlerin yapmış olduğu türlü yardımlar

*Devletimizin yardımları

*Kurban derileri

*Afyonkarahisar Maden suyu ve sodasının satışından



İnsanların zor ve acılı günlerinde imdada yetişen Kızılay’a hepimizin gücümüzün yettiği kadar yardım etmeliyiz. Ihmal etmeyin ki Kızılay hepimizindir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kızılay Haftası İle İlgili Yazı
Kızılay Haftası İle İlgili Yazı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kizilay-1-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kzlay-haftas-ile-ilgili-yaz.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kzlay-haftas-ile-ilgili-yaz.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content