Macera Nedir?

macera isim (ma:cera Arapça mÂ¥cerÂ¥ 1 . Baştan geçen ilginç olay veya olaylar zinciri, serüven, sergüzeşt, avantür: "Türk şii...


macera
isim (ma:cera Arapça mÂ¥cerÂ¥







1 . Baştan geçen ilginç olay veya olaylar zinciri, serüven, sergüzeşt, avantür:

"Türk şiirinin ve Türk musikisinin bir gurbet macerası olduğunu bilirdim."- A. H. Tanpınar.

2 . mecaz Olmayacakmış gibi görünen iş.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller


macera aramak maceraya atılmak





  • Sonsuz Macera


  • Enid Blyton'ın "Dağda Macera" kitabının özetini nasıl bulabilirim?


  • Macera konulu dizi film önerir misiniz?


  • Paylaş  

  • Paylaş

  • Paylaş



MACERA a. (ar. mâ-, o şey ki, ve cerâ olan şey'den mâ-cerâ).

1. Garip ya da şaşırtıcı nitelikte, beklenmedik olay; hikâye, serüven: Garip, acıklı bir macera. Maceralarla dolu bir yolculuk.

2. Bir ya da birkaç kişinin katıldığı, güçlüklerle, tehlikelerle, meçhullerle, kimi zaman da olağandışı olaylarla dolu girişim; yolculuk vb; serüven: ilk gemicinin maceraları. Macera dolu bir yaşam.




3. Birçok güçlükleri olan ve başarıyla sonuçlanacağından kuşku duyulan her tür girişim; serüven: Bu tasarıyı benimsemek büyük bir macera. ülkeyi maceraya sürüklemek.

4. Çoğu zaman yüzeysel ve geleceği olmayan aşk ilişkisi; serüven: Bir gençlik macerası. Gönül macerası. Aşk macerası.

5. Macera aramak, sonu belli olmayan, heyecanlı, tehlikelerle dolu bir yaşam istemek: Ya başına geleceklerden haberi yok, ya da macera arıyor. || Macera filmi, romanı, kitabı, çeşit çeşit ve hareketli olayların önemli yer tuttuğu tür | Maceraya atılmak, sonu belli olmayan bir işi yapmaya kalkışmak: Burayı açmakla bir maceraya atıldık, bakalım hayırlısı.


*-*Ed. Macera romanı - SERüVEN ROMANI.


*-*Sine Macera filmi, kahramanlarının tehlikelerle dolu, serüvenli bir hayat sürdükleri, heyecanlı sahnelerle, kahramanca davranışlarla dolu filmler için kullanılan genel terim.

Kaynak: Büyük Larousse






  • Paylaş  

  • Paylaş

  • Paylaş


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Macera Nedir?
Macera Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/macera-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/macera-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content