Masa Tenisi Hakkında Kısa Bilgi

Vatanımızda de oldukça sevilen masa tenisi sporu ile ilgili temel bilgiler. Zamanı, kurumsallaşması ve devletimizde masa tenisi. Büyük bir ...

Vatanımızda de oldukça sevilen masa tenisi sporu ile ilgili temel bilgiler. Zamanı, kurumsallaşması ve devletimizde masa tenisi.



Masa tenisiBüyük bir masa üstünde, küçük bir topla oynanan bir tenis oyunudur. Dünyanın derhal her ülkesinde çok sevilen bir spordur.



Masa Tenisi ilk kez XIX. yüzyılda İngiltere’de oynanmış, sonrasında Avrupa’ya ordan da ABD’ya yayılmıştır. Yurdumuzda ise ilk kez, 1927’de İstanbul’daki Robert Kolej’de oynanmıştır. Belirgin bir döneme kadar kulüpler içinde gayri resmi mahiyette meydana getirilen masa tenisi maçları, 1953’te bu spor kolu Spor Oyunlarından ayrılarak Tenis ve Masa Tenisi Federasyonu ismi altında yeni bir federasyonun kurulması ile az bir canlanmıştır. Türkiye’de büyük çaptaki ilk resmi masa tenisi yarışması 1957’de yapılmış oldu. Bugün devletimizde binlerce meraklı ve lisanslı masa tenisi oyuncusu mevcuttur. Bu spor daha çok İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük ilgi toplamasına karşın Anadolu’da da sevilmektedir. Masa tenisi dünyanın derhal her yerinde çok sevilen, kolayca öğrenilen bir oyundur.



Internasyonal Masa Tenisi Federasyonu (İ.T.T.F.) 1926’da Alman sporcularından Dr. Lehman’ın önayak olması ile kuruldu. Kurucu üye olan ülkeler Avusturya, Çekoslovakya (o dönem iki birleşik devlet idi), Danimarka, İngiltere, Almanya, Macaristan, Hindistan, İsveç, ve Galler’dir. 1928′ de bu federasyona bağlı devletlerin sayısı 28 iken günümüzde 218 ulusal federasyon üyedir. Bunların içinde Türkiye de bulunmakta.



Masa tenisi yerden 76 santim yükseklikte, ortasında 1,83 metre uzunluğunda file bulunan bir masa üstünde oynanır. Masanın boyu 2,74 metre, genişliği 1,525 metre’dir. Kenarlarında 2′ şer santim genişliğinde ak bir çizgi, bulunup arkalarında 4,5 metrelik bir özgür alan bulunması gerekir.



Masa tenisinin oynandığı top sellüloitten yapılmıştır. 2,40-2,53 gram ağırlığındadır, çevresi 11,43-12,06 ssntimdir. Bu sporda sayılar 21’e kadar sayılır, her oyuncu 5 sayı servis atışı yapar.



Masa tenisinde ilk millî karşılaşmayı 1958’de Kahire’de Birleşik Arap Emirlikleri ekibi ile yaptık. Erden Günay, Teoman Edizer ve Tuncer Cebeci’den kurulu ekibimiz 5-0 yenildi.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Masa Tenisi Hakkında Kısa Bilgi
Masa Tenisi Hakkında Kısa Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/masa-tenisi-254x300.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/masa-tenisi-hakknda-ksa-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/masa-tenisi-hakknda-ksa-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content