Matematikte grafiklerin sağladığı yararlar nelerdir?

Matematikte grafiklerin sağlamış olduğu yararlar nedir(Matematikteki grafikler) Matematiksel grafikler yalnız matematikte değil ö...

Matematikte grafiklerin sağlamış olduğu yararlar nedir(Matematikteki grafikler)
Matematiksel grafikler yalnız matematikte değil öteki alanlarda da kullanılır.örnek olarak istatistik,iktisat,fizik vsvs şeklinde. Matematiksel olarak grafiklerin kullanılması; sayısal verilerin sonuçlarının daha somut ve açık şekilde görülmesini sağlar.

BAKINIZ









  • Grafiklerin yaşamımıza sağlamış olduğu kolaylıklar nedir?


  • GAP'ın bölgeye sağlamış olduğu yararlar nedir?


  • Medya araçlarının eğitime sağlamış olduğu yararlar nedir?




Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.


Matematiksel grafikler yalnız matematikte değil öteki alanlarda da kullanılır.örnek olarak istatistik,iktisat,fizik vsvs şeklinde. Matematiksel olarak grafiklerin kullanılması; sayısal verilerin sonuçlarının daha somut ve açık şekilde görülmesini sağlar.

BAKINIZ












Grafikler hayatımızı çok kolaylaştırırlar.

Biz bilincinde olmasak ta, çevremizdeki grafikler bizlere oldukça fazla şey anlatırlar. Yazı ya döktüğümüzde çok yer ve vakit yitirilmesine sebep olacak olan ikazlar, anlatılmak istenenler, grafikler yardımıyla süratli ve zahmetsiz bir halde insanlara aksettiriliyor.

Grafiklerin yararlarını sıralarsak;
  1. Grafikler, sözel mesajların öğrenciler tarafınca anlamlaştırılmasında ve somutlaştırılmasında en yaygın olarak kullanılan öğretim materyalidir.
  2. Sözel olarak anlatılması çok zorluk derecesi yüksek bir ya da rakamsal olarak anlam ifade etmeyen sayılar ya da oranlar, bir fotoğraf ya da grafik aracılığı ile kolaylıkla öğrenciye anlatılabilir.
  3. Grafikler öğrencinin terimi anlamasına, yorumlamasına ve kavramlar arasındaki ilişkileri görmesine destek sağlar. Ek olarak, grafiklerin öğretimde kullanılması, talebe dikkatinin çekilmesinde ve korunmasında etkin bir yöntemdir.
  4. Grafiklerin öteki bir pozitif yanları ise, bunların kolaylıkla derslik ortamına taşınması ve öğretmen ve talebe tarafınca kolaylıkla üretilmesidir. Grafiklerin yapılması bir çok vakit, gelişmiş teknolojilerin kullanılmasını gerektirmeyebilir.
  5. Yazılı ve asetat materyallerin kullanılmasında olduğugibi,grafiklerin kullanılmasında da, öğretmenin etkinliği çok önemlidir. (Grafiklerin ne anlama geldiği, gene öğretmen tarafınca sınıfa aktarılmalıdır.)
  6. Grafikler, tüm bir içinde ne olduğu sunmak yerine, içeriğin açıklamasında kullanılabilecek ve öğretmene yardım edebilecek destekleyici materyallerdir.
  7. Fotoğraf ve grafiklerin gerçeğe uygunluğu, renkli oluşu ve gerektiğinde yazılı açıklamaları içermesi, bu materyalin etkinliğini artıran öteki faktörlerdir.
Grafiklerin yararları

Trafikte kullanılan bu işaret yolda emek harcama bulunduğunu gösterir. Aracıyla gezi eden bir şahıs, bu işareti gördüğünde yolda emek harcama bulunduğunu anlamış olur ve dikkatli olur.

Burada grafik kullanılmasaydı, levhanın üstünde "İLERDE YOL ÇALIŞMASI VAR. DİKKATLİ OLUNUZ" yazardı. Buda vasıta kullanan kişinin hem dikkatini dağıtacak hemde yoldan gözünü daha çok ayırmasına niçin olacaktı.





  • Grafiklerin yaşamımıza sağlamış olduğu kolaylıklar nedir?


  • GAP'ın bölgeye sağlamış olduğu yararlar nedir?


  • Medya araçlarının eğitime sağlamış olduğu yararlar nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Matematikte grafiklerin sağladığı yararlar nelerdir?
Matematikte grafiklerin sağladığı yararlar nelerdir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/matematikte-grafiklerin-sagladg.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/matematikte-grafiklerin-sagladg.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content