Milliyetçilik Nedir, Kısaca Bilgi

Millet, dil, kültür, ideal birliği ile birbirine bağlı vatandaşların siyasal ve toplumsal bir topluluktur, Milliyetçilik; Mustafa kemal atat...

Millet, dil, kültür, ideal birliği ile birbirine bağlı vatandaşların siyasal ve toplumsal bir topluluktur,


Milliyetçilik; Mustafa kemal atatürk’e nazaran milliyetçilik, varlıklı bir hatıra mirasına, beraber yaşamak hususunda ortak istekte samimi olmaya, haiz olunan mirasın korunmasına, beraber sürdürebilmek mevzusunda iradelerin ortak bulunmasına, gelecekte gerçekleştirilecek programın aynı olmasına, beraber sevinmek beraber aynı ümitleri beslemektir.


Mustafa kemal atatürk milliyetçiliği ırk ve din esası üstüne oturtulmamıştır. Atatürkçü milliyet anlayışında, milletin birliği ve bütünlüğü çok mühim yer meblağ. Bundan dolayı Atatürkçülük ırk, din, mezhep ayrımcılığına karşı oluşu yanında toplumu bir başka açıdan bölecek olan derslik kavgasını da reddeder.


Kurtuluş savaşı başlangıcından itibaren birleştirici rol oynayan ilkedir. Misak-ı Ulusal sınırları belirlenirken bu ilke göz önünde bulundurulmuştur.


Tüm kurumların ortak özelliği olan milliyetçilik vatan sınırlarını her türlü tehlikeden korumayı maksatlar, insan haklarına saygılı, saldırganlığa karşıdır. Bu ilkeye nazaran Türkiye, ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bir bütündür. 


Milliyetçilik ayrılıkçı değildir, birleştirici, bütünleştiricidir. Yurt sevgisi, millet sevgisi, insan ve insanlık sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu hep milliyetçiliğin sonucudur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Milliyetçilik Nedir, Kısaca Bilgi
Milliyetçilik Nedir, Kısaca Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/milliyetcilik-nedir-ksaca-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/milliyetcilik-nedir-ksaca-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content