Tanzanya Hakkında Kısa Bilgi

Tanzanya Hakkında Kısa Bilgi Resmi ismi Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’dir. Başkenti Dodoma, nüfusu 31 962 769 kişidir (2000). Yüz ölçümü...

Tanzanya Hakkında Kısa Bilgi


Resmi ismi Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’dir. Başkenti Dodoma, nüfusu 31 962 769 kişidir (2000). Yüz ölçümü 945 090 km2 olan Tanzanya’nın yönetim şekli cumhuriyettir. Para birimi Tanzanya şilini ve resmi dili İngilizce ve Svahili dilidir. Halkın %42’si geleneksel dinler, %31’i Müslüman, %27’si Hristiyan’dır.


Tanzanya Nerede, Komşuları Kimler


Şark Afrika kıyılarında yer edinen Tanzanya, kuzeyde Kenya ve Uganda, avrupada Ruanda, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Zaire), güneyde Zambiya, Malawi ve Mozambik ile komşudur.


Şahıs başına düşen ulusal gelir 1999 yılına nazaran 550 $’dır. Mecburi eğitim süresi 7 yıl olan Tanzanya’da averaj yaşam 52 senedir.


Tanzanya’nın Mühim Kentleri Hangileridir


Başlıca kentleri; en büyük kenti Dar es Salaam, Dodoma, Mwanza, Zanzibar ve Tanga’dır.


Ülke topraklarının büyük kısımı ova ve


plâtolardan oluşur. Orta bölgedeki sıcak ve kurak yayla, avrupada gollük bir bölge, şimal ve güneyde ılıman yaylalar, kıyı düzlükleri ve 5895 m ile en yüksek dağları olan Kilimanjaro Dağları tarafınca çevrelenir.


Kilimanjaro


Dağları tarafınca çevrelenir.


Başlıca dağları Meru Dağı (4565 m), Lool malasin Dağı (3468 m) ve Rungwe Dağı (2961 m)’dır. En uzun ırmağı Rufiji Irmağı’dır. Dünyanın en derin ikinci gölü olan Tanganyika Gölü de ülke toprakları içinde yer alır. Bunun haricinde başlıca gölleri; Malawi, Rukwa, Victoria ve Eyasi Gölü’dür. Kıyı süresince tropikal, yüksek bölgelerde ılıman bir iklim egemendir. Ülke topraklarının yarısı ormanlık alanlarla kaplıdır. Üçte bire yakın bir kısmını tropik ağaçlar kaplar.


Başlıca dağları Meru Dağı (4565 m), Lool malasin Dağı (3468 m) ve


Rungwe


Dağı (2961 m)’dır. En uzun ırmağı Rufiji Irmağı’dır. Dünyanın en derin ikinci gölü olan


Dünyanın en derin ikinci gölü olan


Tanganyika


Tanganyika


Gölü de ülke toprakları içinde yer alır. Bunun haricinde başlıca gölleri;


Gölü de ülke toprakları içinde yer alır


Malawi, Rukwa,


Victoria ve Eyasi Gölü’dür. Kıyı süresince tropikal, yüksek bölgelerde ılıman bir iklim egemendir. Ülke topraklarının yarısı ormanlık alanlarla kaplıdır. Üçte bire yakın bir kısmını tropik ağaçlar kaplar.


Başlıca tabii kaynakları elmas, altın ve nikeldir. Ülkede yetişen ziraat ürünleri pamuk, kahve, çay ve tütündür. Endüstrisi; besin ve dokuma alanlarında gelişmiştir.


Başlıca tabii kaynakları elmas, altın ve nikeldir. Ülkede yetişen ziraat ürünleri pamuk, kahve, çay ve tütündür. Endüstrisi; besin ve dokuma alanlarında gelişmiştir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tanzanya Hakkında Kısa Bilgi
Tanzanya Hakkında Kısa Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tanzanya-hakknda-ksa-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tanzanya-hakknda-ksa-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content