Nasihat Tutmayanı, Musibet Tutar Konulu Kompozisyon

Nasihat Tutmayanı, Musibet Tutar atasözü ile ilgili yazılmış atasözüne açıklık getiren yazı / kompozisyon Hepimiz hayatımızı farklı şekille...

Nasihat Tutmayanı, Musibet Tutar atasözü ile ilgili yazılmış atasözüne açıklık getiren yazı / kompozisyon



Nasihat Tutmayanı, Musibet Tutar Konulu KompozisyonHepimiz hayatımızı farklı şekillerde yaşarız. Çocukluktan ergenliğe ergenlikten yetişkinliğe geçerken de hep hayatımızı farklı insanlardan aldığımız nasihatlar ve yaşadıklarımız şekillendirir.



Bu nasihatler bazen anne ve babamız gibi aile içerisinden birinci derece akrabalardan gelirken bazen de öğretmenimizden yakın arkadaşlardan bazen de okuduğumuz bir kitap aracılığı ile bir çok yazar, filozof ve felsefeciden gelir. Nereden gelirse gelsin nasihatler çok abartılı olmadığı müddetçe dikkate alınmalıdır. Çünkü her nasihat aslında yaşanmış olan bir tecrübenin bizlere olan aktarımıdır. tecrübe ise insanın hayatı boyunca yaptığı yanlışlarının bir bileşkesidir.



Yani ne kadar çok yanlış o kadar çok tecrübe demektir. Tecrübe kazanmak için ise insana zaman gerekmektedir. Ancak nasihatler bize o tecrübelerden yararlanma fırsatı verir. Yok biz nasihatleri dikkate almadan yaşar, iş yaparsak elbet bir gün bir musibetin gelip bizi bulacağını unutmamak gerekecektir.

Musibet dediğinizde türlü türlüdür. Çok kötü olanı da mevcut olup çok zararsız olanları da mevcuttur.



Anlayacağınız nasihat tutmayanı musibet tutar derken atalarımız nasihatleri dinlemeyen yani başkalarının tecrübelerinden yararlanmayan kişilerin büyük zarar ve ziyanlara uğrayabilecekleri konusunda uyarmaktadırlar.



Yanlış bir yol tutmuş kimi insanlar vardır ki, onlara ne kadar çok öğüt verirsen ver, tuttukları yanlış yoldan onları çevirmekte bu öğütler bir fayda temin etmez. Ama takip ettiği yanlış yolda başına gelen bir felaket, onu doğru yola getirmekte daha etkili olur. Çünkü kötü tecrübelerin öğretme gücü oldukça büyüktür.



BU YAZI NKFU.COM İÇİN YAZDIRILMIŞTIR, KOPYALAYIP YAYINLAYANLAR İLE İLGİLİ HUKUKİ İŞLEM YAPILIR.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Nasihat Tutmayanı, Musibet Tutar Konulu Kompozisyon
Nasihat Tutmayanı, Musibet Tutar Konulu Kompozisyon
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/aile-351x185.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/nasihat-tutmayan-musibet-tutar-konulu.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/nasihat-tutmayan-musibet-tutar-konulu.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content