Olgun Savunma Düzenekleri Nedir

OLGUN SAVUNMA DÜZENEKLERİ Altruism: kendisi için değildir, başkaları için yaşamak bencillik yapmamak çevresindekilere yardım vererek koruma...

OLGUN SAVUNMA DÜZENEKLERİ
Altruism: kendisi için değildir, başkaları için yaşamak bencillik yapmamak çevresindekilere yardım vererek korumaya ve onların ne hissettiğini anlamaya çalışıyor olmak.

Anticipation: gelecekte karşılaşabilecek zor ve fena neticeleri gerçekçi olarak hesap edip ona gore amaca yönelik planlar yapmak. Fena olasılıkları düşünüp, en kötüye yönelip plan yapmış olup zorluklara hazırlıklı olmak. Bir satranç oyuncusu benzer biçimde ileriki hamleleri düşünerek hareket etmek.

Asceticizm: şuurlu olarak zevk almaya dayanan tüm şeylerden vazgeçerek belirgin hedefe ulaşmak, büyük bir hedef, ideal peşinden koşarak rahatlık, keyif vb. davranışları bir kenara gitmek.

Humor (mizahi perspektif oluşturmak): hem kendisi hem de etrafındakiler üstünde fena etkisinde bırakır bırakmadan fikir ve duygularını, mizahi bir nazar acısıyla ifade etmeye yarar. Gelecekte oluşabilecek negatif vakaları tolere edebilmeye olanak sağlar. Kişinin kendisini oldukça fazla yermeden, kendisiyle ve etrafıyla dalga geçebilmesi, bıyık altından gülmesi kendisiyle barışık olmasına neden olur.

Yüceltme (sublimation): Ferdin haiz olduğu dürtülerin (mesela cinsel dürtü) değişiklik göstererek, toplumsal olarak kabul edilebilir bir alanda uğraş harcamaya yönelmesidir. Mesela güzel sanatlarla uğraşmak benzer biçimde. Ferhat’ın Şžirin’e erişebilmek için su yollarını aşması benzer biçimde. Şuurlu olarak kabul edilemeyecek cinsel doyum benzer biçimde dürtüleri toplumsal açıdan sevilen bir amaca yöneltmek. Mevzuyu ve hedefi cinsellikten uzaklaştırma işlemi gerçekleştirmektedir. İd dediğimiz her türlü şeyi (cinsellik, hücum vb) hayata geçirmeye çalışan sistem böylelikle kendisini ifade etmeye çalışır.

Supression: (bastırma): şuurlu olarak bir düşünce yada duygulanımı unutmak ertelemek bastırmak. Represyondan farkı, bu işlemin şuurlu olarak isteyerek yapılmasıdır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Olgun Savunma Düzenekleri Nedir
Olgun Savunma Düzenekleri Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/olgun-savunma-duzenekleri-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/olgun-savunma-duzenekleri-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content