OTURTMA a. Oturtmak eylemi. *inş. ve Teknol. Oturtma oranı, bir kirişin duvar içinde sokulacağı iki delikten birinde, kirişin giriş...
OTURTMA a. Oturtmak eylemi.
*inş. ve Teknol. Oturtma oranı, bir kirişin duvar içinde sokulacağı iki delikten birinde, kirişin girişini kolaylaştırmak için bırakılan fazladan derinlik. || Bir parçanın iki durağan(durgun) bölüm arasına yerleştirilmesini kolaylaştıran her türlü benzer düzenek.
*Mutf. Kıymayla meydana getirilen bir tür sebze yemeği. (Patlıcan, kabak, patates vb, sebzelerden birini dilimleyip kızarttıktan sonrasında; tencereye bir sıra sebze, bir sıra kavrulmuş soğan, domates ve kıymadan oluşan harç döşeyip fırın ya da ocak üstünde pişirerek yapılır.)
*inş. ve Teknol. Oturtma oranı, bir kirişin duvar içinde sokulacağı iki delikten birinde, kirişin girişini kolaylaştırmak için bırakılan fazladan derinlik. || Bir parçanın iki durağan(durgun) bölüm arasına yerleştirilmesini kolaylaştıran her türlü benzer düzenek.
*Mutf. Kıymayla meydana getirilen bir tür sebze yemeği. (Patlıcan, kabak, patates vb, sebzelerden birini dilimleyip kızarttıktan sonrasında; tencereye bir sıra sebze, bir sıra kavrulmuş soğan, domates ve kıymadan oluşan harç döşeyip fırın ya da ocak üstünde pişirerek yapılır.)
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR