Penguen Hakkında Genel Bilgiler

Kutup bölgesinde geniş bir alanda yaşam alanı bulmuş olan en sempatik hayvanlardan Penguen ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış oldu...

Kutup bölgesinde geniş bir alanda yaşam alanı bulmuş olan en sempatik hayvanlardan Penguen ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. Penguen iyi mi yaşar ne benzer biçimde özellikleri vardır?



penguen



Cenup Kutup bölgelerinde yaşayan, sırtı siyah, göğsü beyaz bir kuştur. Uzaktan bakılınca, frak giymiş kısa boylu, tıknaz erkekleri andırırlar. Penguenler, genel olarak, Cenup Kutbu’nun ufak hayalardan meydana gelmiş adacıklarında yaşarlar. Daha kuzeye doğru çıkıldıkça, Yeni Zelanda’da, Brezilya’ da, Umut Burnu’nda pek azca rastlanır.



Penguenler kuşların perde ayaklılar takımındandır. Karaya çıkınca arka ayaklarının üstünde yürürler. Birer kola benzeyen iki kısa kanadı vardır. Dik durdukları vakit, ayakları vücutlarının gerisine doğru olduğundan, penguenler çok zorlukla, ağır ağır koşarlar. Uçma kabiliyetlerini senelerce ilkin yitirmiş olan bu kuşlar suya girince muhteşem yüzerler. En rahat ettikleri yer, karadan çok denizdir. Suyun altından giden balıkları yakalayabilmek için denize dalarlar. Suyun içinde, nefes almadan 45 saniye, hatta kimi zaman daha da fazla kalabilirler. Yüzerken kanatlarını kullanırlar.



PENGUEN YUVALARI



Penguenler, hayatlarının bir çok suda geçmiş olduğu halde yavrulamak, yavrularını yetiştirmek için muhakkak karaya çıkarlar. Yuvalarını ufak dallardan, taşlardan, ottan yaparlar. Bunlar bir’düzlükte bulunmuş olduğu benzer biçimde oyuklarda da yerleşmiş olabilir. Penguenler iyi yürüyemedikleri halde sarp kayalara, buz tepeciklerine tırmanmakta pek marifetlidirler. Yuvalarını bu şekilde dik tepelerde yaptıkları olur. Penguenler genel olarak bir senede bir tane yumurta yumurtlarlar; iki, üç yumurtk veren cinsleri de vardır. Penguen yumurtaları yeşile çalan beyaz renktedir. Adam penguenler bir çok kere dişilerine, yumurtaların kuluçka zamanında, yavruların yetiştirilmesinde yardım ederler. Yavru penguenler yeni yumurtadan çıktıkları vakit kendi kendilerini besliyecek durumda olmazlar. Bunun için ya dişi, ya da adam penguen onların yiyeceklerini kendileri ayıklar, çiğner, sonrasında da yavrularına yedirirler. Bu hayvanların başlıca gıda maddesi balıktır.



PENGUENİ NİÇİN AVLARLAR?



Penguenlerin, Antarktika bölgesinin soğuğuna karşı dayanıklı olmalarını, vücutlarını kaplayan tüylerin salgıladığı bir yağ sağlar. Ek olarak, derilerinin altında da kalınca bir yağ tabakası vardır. Penguenlerin sırtlarında bilhassa kanatlarındaki tüyler çok sert, diken gibidir; buna karşılık, göğüslerindeki beyaz tüyler ipek benzer biçimde yumuşak, parlaktır. Hattâ bunlardan kürk yakalar yapmakta bile yararlanılır. Bundan başka penguenlerin tüylerinin salgıladığı yağdan da yararlanmak için bu hayvanları avlayan avcılar vardır. Penguenleri hususi olarak beslemek kolay değildir, şundan dolayı her iklimde yaşayamazlar. Cenup Kutbu’nda bulundukları halde, Şimal Kutbu’nda penguen yoktur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Penguen Hakkında Genel Bilgiler
Penguen Hakkında Genel Bilgiler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/penguen.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/penguen-hakknda-genel-bilgiler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/penguen-hakknda-genel-bilgiler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content