PİRZOLA a. (ital. braciota'dan). 1. Kasaplık büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, bir omurla birlikte kesilmiş etli kaburgası. 2. ...
PİRZOLA a. (ital. braciota'dan).
1. Kasaplık büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, bir omurla birlikte kesilmiş etli kaburgası.
2. Pirzola lakımı, kasaplık hayvanın 10 kaburgasından oluşan yarım göğüs kafesi. || Kemiksiz pirzola, sığır ya da dana pirzolasının kemiksiz olanı. || Pojarski pirzola, kıymadan yapılıp pirzola biçimi verilen ve peksimet ununa bulanarak ya da bulanmadan tavada pişirilen dana eti ya da tavuk etinin beyazı. || Sığır dana, koyun, keçi, domuz pirzolası, bu hayvanların etinden yapılan pirzola. (Bunlar kaburganın uzunluğuna göre, önden arkaya doğru uzun pirzola, orta pirzola ve kısa pirzola diye çeşitlere ayrılır.)
1. Kasaplık büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, bir omurla birlikte kesilmiş etli kaburgası.
2. Pirzola lakımı, kasaplık hayvanın 10 kaburgasından oluşan yarım göğüs kafesi. || Kemiksiz pirzola, sığır ya da dana pirzolasının kemiksiz olanı. || Pojarski pirzola, kıymadan yapılıp pirzola biçimi verilen ve peksimet ununa bulanarak ya da bulanmadan tavada pişirilen dana eti ya da tavuk etinin beyazı. || Sığır dana, koyun, keçi, domuz pirzolası, bu hayvanların etinden yapılan pirzola. (Bunlar kaburganın uzunluğuna göre, önden arkaya doğru uzun pirzola, orta pirzola ve kısa pirzola diye çeşitlere ayrılır.)
Kaynak: Büyük Larousse
Fırında Tavuk Pirzola Tarifi
Rüyada Pirzola Görmek
YORUMLAR