Plexiglass (Pleksiglas) Nedir?

Döküm akrilik levha, polimetilmetakrilat esaslı termoplastik bir malzemedir. Döküm tekniği ile 2 mm den 40 mm kalınlığa kadar, çeşit...

Döküm akrilik levha, polimetilmetakrilat esaslı termoplastik bir malzemedir.

Döküm tekniği ile 2 mm den 40 mm kalınlığa kadar, çeşitli ebatlarda renksiz, saydam renkli ve opak olarak üretilir.





Yüksek ışık geçirgenliğine haizdir ( cama gore %92 ). Düzgüsel cama gore darbelere 6 kat daha dayanıklıdır.Kırılan parçaları keskin kenarlı değildir, yaralanmalara sebep olmaz. Aynı kalınlıktaki cama gore ısıyı %20 daha azca iletir.


Pleksi kolaylıkla işlenebilir, ortalama 150°C de ısıtıldığında birçok şekle girebilir, eğilip bükülebilir.Basınçla ve vakumla biçim verilebilir.Soğuduktan sonrasında şekliini muhafaza eder.


Pleksinin maksimum dayanma sıcaklığı 80°C dir. Pleksi yanıcı bir termoplastiktir.Kendi kendine yanma sıcaklığı 400°C dir. 250°C de alevle tutuşabilir.Yüzeyi bakır sertliğindedir, fırça ve zımpara ile çizilebilir.


Pleksi saydam ve renkli tüm formlarında parlak bir görünüme haizdir.Atmosfer şartlarında dayanıklılığı öteki tüm plastiklerden daha yüksektir.Bu sebeple çok değişik iklim şartlarında dahili ve harici geniş uygulama alanlarında kullanılabilir.







Pleksiglas






Aslı metakrilik reçine olan renkli ya da renksiz bir çeşit plastik cam. pleksiglas saydam, yarı saydam olabilir; kolay işlenebilir, kesilebilir, delinebilir, hafiftir (d = 1,18). dış etkisinde bırakır ile ozon, oksijen ve klor şeklinde bazı etkenlere karşı dayanıklıdır. pleksiglas piyasada çoğu zaman 1,5 - 25 mm. genişliğinde düz levhalar halinde bulunur. 90°c sıcaklıktaki su içinde ya da 90 -115°c de etüvde ısıtılarak yumuşatılır ve böylece kalıplanarak istenilen şekil verilir. camdan daha dayanıklı ve daha hafiftir, sadece termoplastik olduğundan yanmaya karşı dayanıklılığı daha azdır. pleksiglas, aydınlatma armatürlerinde, iç bölmelerde ve benzen işlerde kullanılır.


pleksiglas03pleksiglas04pleksiglas02

Ayrıcana Bakınız:









 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Plexiglass (Pleksiglas) Nedir?
Plexiglass (Pleksiglas) Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/pleksiglas03.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/plexiglass-pleksiglas-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/plexiglass-pleksiglas-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content