PRALİN a. (fr. praline-, aşçısı bu ürünü gerçekleştiren mareşal Plessis - Praslin' in adından). Esmerleşmiş vahilyalı şeker ağda...
PRALİN a. (fr. praline-, aşçısı bu ürünü gerçekleştiren mareşal Plessis - Praslin' in adından). Esmerleşmiş vahilyalı şeker ağdasına kavrulmuş badem katılarak hazırlanan karışım. Soğutulup donduktan sonra dövülerek toz haline getirilir ve kremaları, dondurmalan kokulandırmak amacıyla pastacılıkta sıkça kullanılır.
*Pastac. Pralinli pasta, çırpılmış yumurta, şeker, erimiş tereyağı ve undan hazırlanan kat kat döşenmiş hamurların arasına, pralinli krema döşenip yine aynı kre mayla kaplanan ve üzerine çentilmiş badem serpilen pasta.
*Şekere. Birkaç kez şeker ağdasına daldırılarak üzeri kaplanmış kavrulmuş badem ya da fındık.
*Pastac. Pralinli pasta, çırpılmış yumurta, şeker, erimiş tereyağı ve undan hazırlanan kat kat döşenmiş hamurların arasına, pralinli krema döşenip yine aynı kre mayla kaplanan ve üzerine çentilmiş badem serpilen pasta.
*Şekere. Birkaç kez şeker ağdasına daldırılarak üzeri kaplanmış kavrulmuş badem ya da fındık.
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR