Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı ve Türkiye’de Rafting Yapılan Nehirler

1 Rafting Tanımı 3 Rafting Zorluk Dereceleri Nelerdir? Özet: “Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Rafting ned...


  • 1 Rafting Tanımı



  • 3 Rafting Zorluk Dereceleri Nelerdir?


  • Özet: “Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Rafting nedir, Rafting ne demektir, Rafting kelimesinin tanımı, Rafting kelimesinin eş anlamlısı, Rafting kelimesinin ingilizce karşılıkları, Rafting ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Rafting hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Rafting nedir, Rafting ne demektir, Rafting kelimesinin tanımı, Rafting kelimesinin eş anlamlısı, Rafting kelimesinin ingilizce karşılıkları, Rafting ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Rafting hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Rafting nedir, Rafting ne demektir, Rafting kelimesinin tanımı, Rafting kelimesinin eş anlamlısı, Rafting kelimesinin ingilizce karşılıkları, Rafting ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Rafting hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.


    Rafting Tanımı



    Rafting, raft adı verilen botlarla (sallarla), tepesi yüksek nehirlerde yapılan bir nehir sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir. Rafting, 6 ile 8 kişilik takımlar halinde yapılır ve başarılı olabilmek tek vücut gibi hareket eden bir takım olabilmekten geçer. Bu sporda akarsular zorluk derecesine göre altı dereceye ayrılırlar. 6. derece en zor parkurları, 1. derece ise en kolay parkurları belirtir.



    rafting


    Türkiye’de Rafting Yapılan Nehirler



    Türkiye’nin her bölgesinde rafting için elverişli nehirler bulunmaktadır. Özellikle Köprüçay, Dalaman Çayı, Alara Çayı, Dim Çayı, Çoruh Nehri, Melen Çayı, Eşen Çayı, Manavgat Çayı, Zamantı Çayı, Fırtına Deresi, Maçka, Tortum, Kelkit Çayı ve Barhal Çayı bunların en bilinenleridir. Rafting sporu ülkemizde Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlı olarak faaliyet göstermektedir.


    Rafting Zorluk Dereceleri Nelerdir?



    1.Derece: Çok basit akıntıya sahiptir. Küçük kolay geçişler için uygundur.



    2.Derece: Akıntı azdır; düzenli bir akışa sahiptir. Küçük kayalar ve dalgalar vardır, ancak hiçbir tehlikesi olmayan, basit geçişler için elverişlidir.



    3.Derece: Orta zorluktadır. Bu sınıfta boyu bir metreyi bulan dalgalanmalar oluşabilir. Görüş mesafesi sınırlıdır.



    4.Derece: Çok zor ve büyük rapidler vardır. Düşüşlerin başlangıcını ve bitişini kestirmek güçtür. Hırçın geçişler ve zorlu engellerle dolu bir sınıftır.



    5.Derece: Aşırı zor, yüksek debi ve akıntı, tehlikeli kayalar, dik yamaçlar, arka arkaya gelen düşüşler, ilerlemede sınırlı geçişler vardır. Amatör raftingciler için önerilmeyen parkurdur.



    6.Derece: Nehrin metrelerce yukarıdan dökülür; sık engellerle doludur. Geçişi uzman raftginciler için bile zor ya da imkansız olan sınıftır.



    Rafting, herhangi bir beceri ve fiziksel kondisyon gerektirmediğinden dileyen herkes bu sporu yapabilir. İlk iki derece için yüzme bilmek bile gerekmeyebilir ancak hakiki, adrenalin isteyen bir rafting yapabilmek için iyi yüzmek bilmek gerekli. Bir de sizi yönlendirecek ve bilgilendirecek bir rehber… Yani rafting yapabilmeniz için bir kursa gitmenize gerek yok. Bütün güvenlik önlemleri, 45 dakika süren kısa bir eğitimle size de öğretiliyor ve gerekli malzemeler sizin için temin ediliyor. Giyinip kuşandıktan sonra, tecrübenize göre bir bota yerleştirilip suya bırakılıyorsunuz. Botunuzda yer alan rehber ve yardımcısı sürekli olarak telkinde bulunuyor ve herhangi bir zorlukla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini konusunda yardımcı oluyor.



    1- Can yeleği



    2- Kask



    3- Yağmurluk



  • Yemek Nedir? Yemek Ne Demektir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Demektir? Anlamı


  • Günaydın Nedir? Günaydın Ne Demektir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı ve Türkiye’de Rafting Yapılan Nehirler
    Rafting Nedir? Rafting Ne Demektir? Anlamı ve Türkiye’de Rafting Yapılan Nehirler
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/rafting.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/rafting-nedir-rafting-ne-demektir-anlam.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/rafting-nedir-rafting-ne-demektir-anlam.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content