Robert Louis Stevenson Kısaca Hayatı

Dünyaca meşhur Gömü Adası ile Dr. Jekyll ve Mr Hyde isminde romanların yazarı olan Robert Louis Stevenson yaşamı hakkında bilgiler. Robert ...

Dünyaca meşhur Gömü Adası ile Dr. Jekyll ve Mr Hyde isminde romanların yazarı olan Robert Louis Stevenson yaşamı hakkında bilgiler.



Robert Louis Stevenson
Robert Louis Stevenson (1850-1894), İskoçyalı bir ozan ve romancıdır. Terbiye ilkeleri üstüne yazdığı çocuk romanları, büyükler için yazdığı öykü ve romanlarla tanınmıştır. Edinburgh’da dünyaya geldi. Babası mühendisti, oğlunu da bu yolda yetiştirdi. Sadece, Stevenson, küçüklüğünden beri ne bulursa okuya okuya, bilgisi, düşsel son aşama genişlemişti. Üstelik, sıhhat durumu iyi değildi.



Üniversite’nin son sınıfındayken mühendisliği yürütemeyeceğini anlamış oldu, hukuka başladı. 1875’te avukat olduysa da onu en fazla edebiyat çekiyordu. Daha 12 yaşlarındayken bir derginin başyazarı olmuştu. 16 yaşından sonrasında da şiirlerini, minik kitaplarını yazmaya koyuldu. 18 yaşlarındayken,, «An Inland Voyage» (Yurt İçinde Gezi) adındaki ilk romanı gösterildi. Onu aslolan «Treasure Island» (Gömü Adası) adlı çocuk romanı tanıttı. Birkaç yıl sonrasında da, «Kidnapped» (Kaçırılan Çocuk)u yazdı. 1886’da, ilhamını bir rüyadan almakla beraber, Freud’un ortaya attığı ruh çözümü usulüne dayanan «Dr. Jekyll’le Mr. Hyde» romanını yazdı.



Bu romanda iyi yürekli bir doktorun, içindeki, cemiyet baskısı yüzünden itilmiş, kendisinin bile bilincinde olmadığı bir fena kişiliğin, geceleri, iyi mi meydana çıkmış olduğu anlatılıyordu. Stevenson’un bu eseri, çağımızda birkaç kere filme de çekilmiştir.



Robert Louis Stevenson, tüm neşesine, konuşkanlığına, sağlığını kazanmak için sık sık gezi etmesine karşın, Büyük Okyanus’ta Samoa adasında yaptırdığı evinde, tutulduğu ciğer hastalığından kurtulamayarak, 44 yaşlarında öldü. Çağlarında en fazla okunmuş bir yazardı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Robert Louis Stevenson Kısaca Hayatı
Robert Louis Stevenson Kısaca Hayatı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Robert-Louis-Stevenson-resimleri-12.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/robert-louis-stevenson-ksaca-hayat.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/robert-louis-stevenson-ksaca-hayat.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content