RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı

1 RSS Tanımı 3 Multi-RSS reader Özet: “RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı” başlıklı yazımızda RSS nedir, ...


  • 1 RSS Tanımı



  • 3 Multi-RSS reader


  • Özet: “RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı” başlıklı yazımızda RSS nedir, RSS ne demektir, RSS kelimesinin tanımı, RSS kelimesinin eş anlamlısı, RSS kelimesinin ingilizce karşılıkları, RSS ile ilgili atasözleri ve deyimler ve RSS hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı” başlıklı yazımızda RSS nedir, RSS ne demektir, RSS kelimesinin tanımı, RSS kelimesinin eş anlamlısı, RSS kelimesinin ingilizce karşılıkları, RSS ile ilgili atasözleri ve deyimler ve RSS hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı” başlıklı yazımızda RSS nedir, RSS ne demektir, RSS kelimesinin tanımı, RSS kelimesinin eş anlamlısı, RSS kelimesinin ingilizce karşılıkları, RSS ile ilgili atasözleri ve deyimler ve RSS hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.


    RSS Tanımı



    RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır. Kullandığı dosya biçimleri .rss ve .xml’dir.



    RSS kısaltmasının açılımı ve zaman içinde gelişimi şöyledir:



  • Rich Site Summary (RSS 0.91) (Zengin Site Özeti)


  • RDF Site Summary (RSS 0.9 and 1.0) (RDF site Özeti)


  • Really Simple Syndication (RSS 2.0.0) (Çok Basit Besleme)


  • rss



    İnternet kullanıcısı RSS teknolojisi ile düzenli olarak içerik sunan sitelere abone olabilir ve çeşitli RSS istemcileri sayesinde içeriği takip edebilir. Site yöneticisi veya sahibi bu hizmeti sunmak için bir takım teknik düzenlemeler yapmalı ve uygun formatta XML’i RSS istemcisi talep ettiğinde göndermelidir. RSS olarak sunulan içerik web sitesinde sunulan içeriğin tamamını, özetini veya sadece başlığını içerebilir.


    Uyumlu site türleri



  • RSS/XML/Atom destekli her tür site


  • Yahoo Haberleşme Grup


  • Usenet grupları


  • Multi-RSS reader, İnternet haber taşımacılığın neredeyse son noktasıdır, çünkü birçok alt site, haber kaynağı olarak kullandığı siteleri kaynakça olarak göstermektedir. Ayrıca aldığı haberleri basit bir harmanlama yöntemi ile kendi sitesine haber yapar. “Multi-RSS reader” da ise bu işlemi otomatik bir şekilde PHP veya ASP desteği olan her site sahibi yapabilir.



    Örneğin, konusunda uzman 10 sitenin RSS başlığını güncellik sırasına göre kendi sitenizde görebilir ve siteden yararlanan kullanıcılara sunabilirsiniz. Şu an PHP modulu hala daha beta aşamasında olduğu için sabit bir kullanımı mevcut olmasa da ileride hazır modullü sitelerin vazgeçilmezlerinden biri halini alacağına kesin gözü ile bakılmaktadır.



    RSS 1.0 dosyasına bir örnek;





  • Yemek Nedir? Yemek Ne Demektir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Demektir? Anlamı


  • Günaydın Nedir? Günaydın Ne Demektir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı
    RSS Nedir? RSS Ne Demektir? RSS Örnek Kodlar ve RSS Kelime Anlamı
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/rss.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/rss-nedir-rss-ne-demektir-rss-ornek.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/rss-nedir-rss-ne-demektir-rss-ornek.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content