Selamlamak Nedir?

SELAMLAMAK g. f. 1. Bir kimseyi (vasıta tümleci +) selamlamak, bir kimselerle karşılaşıldığında ya da ondan ayrılırken, ona saygısı...

SELAMLAMAK g. f.

1. Bir kimseyi (vasıta tümleci +) selamlamak, bir kimselerle karşılaşıldığında ya da ondan ayrılırken, ona saygısını somut şekilde belirtmek, merhaba vermek: Arkadaşını başıyla selamlamak. Dostunu bir el hareketiyle selamladı.

2. Bir kimseyi, bir şeyi selamlamak, o kimseyi, o şeyi asker selamıyla ya da bir yönetmelikte öngörülen ya da gelenekleşmiş bir saygı emaresiyle onurlandırmak: Bir devlet başkanını top atışlarıyla selamlamak. Oyuncular halkı selamlamak için sahneye geldiler.




3. Bir vakası, bir eylemi, bir başarıyı vb. selamlamak, onu, duyulan saygıyı, hayranlığı ve onaylamayı belirterek kutlamak: Onun kişiliğinde, bu yolda canını feda eden tüm araştırmacıları selamlıyoruz.


*Ask. Merhaba verme kurallarını yerine getirmek. || Tüfekle selamlamak ya da silahla merhaba durmak, askeri kişileri selamlamak için, tüfekle meydana getirilen, saygı davranışını kurallara uygun olarak yerine getirmek. (Dikkat komutunun peşinden "merhaba dur!" komutu verilir.) || Bir birliği selamlama durumuna getirmek, birliği denetlenebilmesi için merasim yerinde hazır bulundurmak.


*Denize, ve Ask. denize. Çamariva ile selamlamak, bir vapur mürettebatından söz ederken, içinde devlet büyüğü bulunan geminin geçmiş olduğu bordaya dizilerek üç kere “sağoi†diye bağırmak, (sesle selamlamak da denir.) || Karayı selamlamak, bir gemiden söz ederken, limana girerken top atışıyla kenti selamlamak. || Sancağı ya da sancakları selamlamak, sancağı ya da sancakları direğe çekerek selamlamak. || Yelkenle selamlamak, bir yelkeni birkaç kere indirip basarak selamlamak.

*selamlanmak edilg. f. Selamlamak eylemine mevzu olmak: Konuk devlet başkanı top atışlarıyla selamlandı.

* selamlaşmak işt. f

1. Karşılıklı olarak birbirine merhaba vermek.

2. Tanışıklığı pek azca olmak: Selâmlaşıyoruz, fakat hemen hemen adını bile bilmiyorum.


Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Selamlamak Nedir?
Selamlamak Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/selamlamak-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/selamlamak-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content