1 Sivilce Tedavisi Kimlere Yapılır? 3 Sivilce Iyi mi Geçer? Sivilce Tedavisi Kimlere Yapılır? Sivilceler daha önceleri büyük oranda eriş...
1 Sivilce Tedavisi Kimlere Yapılır?
3 Sivilce Iyi mi Geçer?
Sivilce Tedavisi Kimlere Yapılır?
Sivilceler daha önceleri büyük oranda erişkinlik yaşı olan 12-18 yaş aralığında görülmekte idi ama son yıllarda bundan böyle orta yaş grubu olan 30-50 yaş arasındaki insanlarda da görülmektedir. Sivilce tedavisi sivilce problemi yaşayan her insana yapılmaktadır. Doğal olarak ilk olarak sebepleri araştırılmalıdır.
Sivilcenin Oluşma Sebebi Araştırılmalı
Sivilce tedavisi olacak kişide sivilcenin niçin ortaya çıkmış olduğu araştırılmalıdır. Çünkü tedavi bu nedene nazaran yapılmaktadır. Çünkü hormonal bir düzensizlik, stres, genetik v.b. benzer biçimde nedenlere nazaran tedavisi de değişik olacaktır. Mesela kullanılan yanlış bir kozmetik ürün sivilce oluşumuna sebep oluyorsa bu sivilce oluşmasına sebep olan kozmetik ürününün kullanılmaması cevap olabilir benzer biçimde.
Sivilce Iyi mi Geçer?
Sivilce oluşumuna sebebi tespit edildikten sonrasında tedavi başlar ve çoğu zaman 2 hafta ila 4 hafta içinde sivilceler yavaş yavaş toparlanmaya ve kurumaya başlıyor. Sivilceler kurumaya başladıktan sonrasında ten temizliği yapmakta yarar vardır. Böylelikle sivilceler daha süratli bir biçimde toparlanıyor. Eğer tedavi sonrası sivilce izleri meydana gelirse bu izleri ortadan kaldırmak içinde bir tedavi planı yapılmalıdır. Mesela bir lazer uygulaması olabilir.
Evimizdeki Yöntemlerle Sivilce Tedavisi Iyi mi Yapılır?
*** Teni temiz tutmak sivilceleri geçirir: Teni temiz tutmak için tabii sabunlardan faydalanabilirsiniz. Cildinize iyi gelen en iyi sabun; kayısı sabunudur. Kayısı sabunu ciltteki sivilcelerin küçülmesini sağlar.
*** Elma ve üzüm sirkesi: Sivilceler için kullanılan bu ürünler teninizi yeniler ve antimikrobik özelliği vardır. Elma sirkesi ya da üzüm sirkesi ile teninizi her gece silerseniz; sivilcelerin küçüldüğünü görürsünüz. Sirkeler su ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
*** Limon suyu: Limon antiseptik özellik barındırdığından iltihaplanma ve mikroplara karşı teninizi korur. Limonu pamuk yardımıyla cildinize uygulayıp 5 dakika beklemeye alın ve peşinden teninizi sudan geçirin.
*** Lavanta ve Kekik Suyu: Ciltte intihaplı sivilcelerin oluşumunu engeller ve antimikrobik özelliği vardır. Kekik suyu ve lavanta suyu da limon suyu benzer biçimde kullanılır.
*** Gül Suyu: Cildin tozdan kirden ve mikroplardan kolayca arınmasını sağlar. Pamuk yardımıyla sabah akşam teninizi temizleyebilirsiniz.
*** Bal: Cilde uygulanan bal teninizi derinlemesine nemlendirirken bununla birlikte antimikrobik özelliği vardır.
*** Papatya çayı: Cilde uygulanan papatya çayı ciltte oluşan iltihapların sönmesini sağlar.
*** Yeşil çay: Yeşil çay teni yeniler, antioksidan ihtiva eder be iltihaplanmaları dindirir.
*** Gliserin: Cilde maskelerle bir uygulandığında teni yağlanmadan nemlenmesini sağlar.
*** Yoğurt: Cildin kadife benzer biçimde olmasını ve pürüzsüzleşmesini sağlar. Bol miktarda tüketin.
*** Kil: Tıkanmış gözeneklerin açılması için kullanılır.
YORUMLAR