Soğan ve sarımsağın faydalarını çok duyuyorum fakat ne kadar ve iyi mi bilmek isterim. Soğan Soğanda bolca oranda A, B ve bilhas...
Soğan ve sarımsağın faydalarını çok duyuyorum fakat ne kadar ve iyi mi bilmek isterim.
Soğan
Soğanda bolca oranda A, B ve bilhassa C vitamini, bolca fosfor, iyot, silis, kükürt şeklinde vücuda çok yararlı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve sindirim arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı şeklinde hastalıklarda çok yarar verdiğini, bolca idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor. Soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor.
Fazla soğan yenen ülkelerde kanserin ender görüldüğünü ve o ülke halkının uzun yaşadığını ifade eden uzmanlar, soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü bildiriyor.
Uzmanlar, ağızda soğan kokusunu gidermek için yemekten sonrasında birazcık ekmek kabuğu ya da maydanoz çiğnenmesinin kafi bulunduğunu söylüyor. Uzmanlar ek olarak, soğanın patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere kaldırılması icap ettiğini, şundan dolayı soğan ve patatesin birbirini etkilediğini ve soğanın, patateslerden salınan nemle yumuşadığını hatırlatıyor.
Sarımsak
Uzmanlara nazaran, bu keskin kokulu yumruda, her türlü mükemmel özellik mevcut. Sarmısağın gerilim düşürdüğü, kan pıhtılaşmasını azalttığı, fena LDL kolesterolünü düş, dürdüğü, bazı mide kanserlerini önlediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ispatlandığını söyleyen uzmanlar, sarımsaktaki "allicin" denilen bir maddenin, yalnız kendi özgü kokusunu vermekte kalmadığını, ek olarak bakteri gelişimini önlediğini, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip ettiğini kaydediyor.
Uzmanlar, sarımsakta 2 güçlü antibiyotik, çok tesirli esanslar, bolca iyot ve kükürt bulunduğunu ve insan sağlığında çok kıymetli vazife gördüğünü belirterek, "Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur" diyorlar.
Uzmanlar, sarımsaklı yoğurdun, zehirlenmelere karşı insanı koruduğunu ve sarımsağın en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağladığını bildiriyor. Uzmanlar, sarımsağın, tüm salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağladığını kaydediyor.
Daha çok bilgi için
Sebep: İç başlık
Antibiyotik Nedir? Antibiyotik Hakkında
Antibiyotik Çeşitleri
Hemoroid için çörek otu iyi mi kullanılırsa yararlı olur?
Bu bildiri 'en iyi çözüm' seçilmiştir.
Soğanda bolca oranda A, B ve bilhassa C vitamini, bolca fosfor, iyot, silis, kükürt şeklinde vücuda çok yararlı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve sindirim arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı şeklinde hastalıklarda çok yarar verdiğini, bolca idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor. Soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor.
Fazla soğan yenen ülkelerde kanserin ender görüldüğünü ve o ülke halkının uzun yaşadığını ifade eden uzmanlar, soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü bildiriyor.
Uzmanlar, ağızda soğan kokusunu gidermek için yemekten sonrasında birazcık ekmek kabuğu ya da maydanoz çiğnenmesinin kafi bulunduğunu söylüyor. Uzmanlar ek olarak, soğanın patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere kaldırılması icap ettiğini, şundan dolayı soğan ve patatesin birbirini etkilediğini ve soğanın, patateslerden salınan nemle yumuşadığını hatırlatıyor.
Sarımsak
Uzmanlara nazaran, bu keskin kokulu yumruda, her türlü mükemmel özellik mevcut. Sarmısağın gerilim düşürdüğü, kan pıhtılaşmasını azalttığı, fena LDL kolesterolünü düş, dürdüğü, bazı mide kanserlerini önlediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ispatlandığını söyleyen uzmanlar, sarımsaktaki "allicin" denilen bir maddenin, yalnız kendi özgü kokusunu vermekte kalmadığını, ek olarak bakteri gelişimini önlediğini, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip ettiğini kaydediyor.
Uzmanlar, sarımsakta 2 güçlü antibiyotik, çok tesirli esanslar, bolca iyot ve kükürt bulunduğunu ve insan sağlığında çok kıymetli vazife gördüğünü belirterek, "Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur" diyorlar.
Uzmanlar, sarımsaklı yoğurdun, zehirlenmelere karşı insanı koruduğunu ve sarımsağın en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağladığını bildiriyor. Uzmanlar, sarımsağın, tüm salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağladığını kaydediyor.
Daha çok bilgi için
Sebep: Düzenlendi.
YORUMLAR