Sulu Nedir?

SULU sıf. 1. İçinde su bulunan: Sulu yemekler. 2. Suyu çok olan; çokça su salan: Sulu limon. Sulu meyve. Sulu yoğurt. 3. İçine su k...

SULU sıf.

1. İçinde su bulunan: Sulu yemekler.

2. Suyu çok olan; çokça su salan: Sulu limon. Sulu meyve. Sulu yoğurt.




3. İçine su katılmış, sulandırılmış: Sulu süt.

4. Kenarına su çekilmiş, işlenmiş elbise için kullanılır: Etekleri sulu bir elbise giymek.

5. Sulu boya - SULUBOYA. || Sulu gözlü, sulu zırtlak, olur olmaz her şeye ağlayan, gözyaşını tutamayan kimse için alay yollu söylenir.


*Anat. Sulu sicim, gözün ön odasında, kornea ile mercek ve gözbebeği içinde bulunan sıvı madde.


*Bine. Sulu engel, genişliğine atlanan bir engel türü. İçinde su ve önünde 50 santimetre'yi geçmeyen bir çalı bulunur. Genel anlamda "havuz engel" denir.


*Bot. Sulu ortam, salt sudan oluşan ya da çok su bulunan ortam. (Bk.ans/k/.böl.)


*Kim. Sulu çözelti, çözücüsü su olan çözelti.


*Zootekn. Sulu yem, kök ve yumru şeklinde yüksek oranda su içeren ve evcil hayvanlara yedirilen yem.


sıf. ve a. Arg. Yakışıksız ve yersiz sözler söyleyen, şakalar icra eden ya da çevresindekilere tatsız iltifatlarda bulunan, yılışan kimse için kullanılır: Sulunun biridir, onunla doğru dürüst konuşulmaz. Sulu adam, dün gece iyice sapıttı.


*ANSİKL. Bot. Sulu ortam bitkilerin yapısı, fizyolojisi ve dağılımı üstünde çok bü> yük tesir gösterirse de morfolojileri üstünde fazla etkili olmaz. Yoğunluğuyla, aydınlığındaki ve sıcaklığındaki değişimlerle etkili olur.

Arkhimedes itkisinin atmosfere nazaran bin kat fazla olduğu suda, su bitkileri destek dokusundan (pekdoku ve sertdoku) yoksundur; nadiren dik olan saplar çoğu zaman yumuşaktır ve akıntıların yönüne nazaran dalgalanır. Tamamen su içinde bulunan yapraklar çeşitli biçimlerde olabilir, fakat çoğu zaman çok azca kalındır; yapıları son aşama kolay ve hücre çeperleri incedir; yapraklarda gözenek bulunmaz, ya da yüzen yaprakların yalnız üst yüzünde bulunur. Suyun ve mineral tuzların soğurulması tüm yüzeylerde yapıldığından, bunun sonucu olarak, hem kökler çok azca gelişir ya da asla kök bulunmaz, hem de damarlar asla odunlaşmadığından, damar dokuları mühim seviyede azalır. Tüm organlarda, fakat bilhassa saplarda ve yapraklarda boşluklu sistem çok gelişir (toplam hacmin % 70'i) ve bitkinin gaz alışverişinde mühim rol oynar. Aydınlık bitkilerin sulardaki dağılımını koşullandırır. Tatlısularda klorofilli bitkiler, yüzeye gelen ışığın % Tinden fazlasını alan katmanda toplanır; denizlerde güneş ışığını direkt alabilen ve 50 m derinliğe kadar inen öfotik bölge düzgüsel bir fotosenteze olanak verir ve klorofilli nebat bulunan kesim yalnız bu kesimdir. Göllerde, ısı değişikliklerinin genliği göz önüne alındığında, fitoplanktonun sadece üst katmanda yaşayabileceği anlaşılır (epilimniyon). üstün yapılı su bitkilerinde, tohumsuz üreme, eşeysel üremenin zararına büyük bir ehemmiyet kazanır; bundan dolayı çiçektozlarının su içinde taşınması derhal imkânsızdır. Bununla beraber, fazla derin olmayan kılardaki birçok tür yüzeyde çiçek açar ve böylece hava yöntemiyle meydana getirilen bir tozlaşmadan yararlanır (mesela nilüfer, susümbülü, vallisneria, hasırotu, su düğünçiçeği vb.)

Kaynak: Büyük Larousse







  • Sulu Börek Tarifi


  • Potasyum nitratı sulu çözeltisi içinden iyi mi kristallendiririz?


  • Parmaklarımda yara bandı yapıştırdığım yer sulu ağrılı yara oldu, ne yapmalıyım?




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Sulu Nedir?
Sulu Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sulu-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sulu-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content