Süzgeç Nedir?

SüZGEÇ a. 1. Sıvıları süzmeye yarayan delikli araçlara verilen genel ad; filtre. 2. Demlikten boşaltılan çaydaki tanecikleri süzmeye...

SüZGEÇ a.

1. Sıvıları süzmeye yarayan delikli araçlara verilen genel ad; filtre.

2. Demlikten boşaltılan çaydaki tanecikleri süzmeye yarayan metal vasıta.




3. Pişmemiş ya da pişmiş yiyecekleri, sıvıları ya da sıvı ezmeleri süzmeye yarayan metal ya da plastik mutfak eşyası

4. Sıvıları tortularından arındırmak ya da yiyecekleri içinde piştikleri sıvıdan çıkarmak için kullanılan yassı ve delikli bir çemberle uzun bir saptan oluşan büyük kaşık. (Delikli kepçe de denir.)

5. Bir şeyi süzgeçten geçirmek, eleştirmek amacıyla onu kılı kırk yararcasına incelemek.


*Akust., Elektroakust., Elektron, ve Tele- kom. FİLTRE'nin eşanlamlısı.


*Arıc. Bal süzgeci, kabın içindeki,petek kırıntılarını, arı ölülerini, arı parçalarını vb.


*Bahç. Musluğunun ucunda su saçmaya yarayan minik delikli bir başlık bulunan saplı kova. || Süzgeç başı, suyun yağmur benzer biçimde saçılmasını sağlamak için süzgecin musluğuna takılan birçok minik delikli genişçe metal parça.


*Dilbil. üretici dilbilgisinde kimi dizilerin yanlış kurulmuş cümlelere denk düşen bir yorumla değerlendirilmesini engellemek amacıyla yüzeysel yapı düzleminde devreye giren zorlayıcı kaide.


*Elekt. ev eşy. Bulaşık ya da çamaşır makinesinde, kalıntıları tutarak boruların ve boşaltma pompalarının tıkanmasını önleyen, yerinden çıkarılabilir düzenek.


*Ev eşy. Tel süzgeç, et sularını ve sosları süzmek için kullanılan, yarım daire şeklinde çok ince metal bir ağdan yapılmış süzgeç.


*Foto. FİLTRE'nin eşanlamlısı.


*inş. Çöplerin yağmur boruları içine girmesini önlemek için dere ya da oluklara yerleştirilen filtre.


*Kim. müh. Burgaçlı süzgeç, merkez- kaçlayıcı çukur bir kaptan oluşan ve çelik çeperinin iç yüzeyinde süzücü dokuma parçasından ikinci bir çeper bulunan merkezkaç ayırıcı.

*Mak. san. Bir emme borusunun girişinde yabancı maddeleri tutmaya yarayan, içi boş ve delikli, küresel ya da silindirsel, metal ya da plastik parça. || Klapeli süzgeç, bir geridönüş klapesiyle bir süzgeçten oluşmuş düzenek.


*Şekere. Cepti süzgeç, su ya da şurupların üzerine çökelek maddeleri bıraktıkları bez torbalardan oluşan süzgeç. || Kalınlaştırıcı süzgeç, kuru bir küspe yerine çözünmez maddeler bakımından varlıklı bir balçık çıkartan alet. || Kömürlü süzgeç, renkaçıcı şurupların geçmiş olduğu, içinde hayvansal kömür bulunan sütunlar bütünü.



Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Süzgeç Nedir?
Süzgeç Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/suzgec-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/suzgec-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content