Tava Nedir?

tava isim Farsça tÂ¥ve 1 . Yağ kızdırma, yiyecek kızartma vb. işlere yarayan, uzun saplı yayvan kap. 2 . Bu kapta pişmiş yeme...


tava
isim Farsça tÂ¥ve

1 . Yağ kızdırma, yiyecek kızartma vb. işlere yarayan, uzun saplı yayvan kap.




2 . Bu kapta pişmiş yemek:
"Balık tavası. Ciğer tavası."- .

3 . madencilik Maden eritilen saplı pota:
"Kurşun tavası."- .

4 . Kireç karıştırılan tekne.

5 . Deniz veya göllerde suların geri çekilmesiyle kuruyan bölüm.

6 . denizcilik Gemilerde borda iskelesinin alt başındaki

sahanlık.

7 . Fide yetiştirmek için ayrılmış toprak bölümü.





  • Rüyada Tava Görmek


  • Teflon Tava Pizzası Tarifi


  • Bademli Alabalık Tava Tarifi





TAVA a. (fars tabe).

1. Yiyecekleri kızartmaya yarayan, geniş dipli, yüksek kenarlı, uzun saplı, metal kap.

2. Bu kapta kızgın yağda kızartılarak pişmiş yemek: Balık tava. Ciğer tavası. Patates tava.




3. Bir bahçede, fide yetiştirmek için ayrılmış bölüm.


*Coğ. Kireçtaşlarında kimyasal erime ile meydana gelen ve genellikle boyutları bir -iki yüz metreyi geçmeyen kapalı çukurlara Anadolu'nun bazı yörelerinde verilen ad. Dolin, koyak, tokurdan ile eşanlamlı.


*Denize. Lombar ağızlarının giriş yerlerindeki ya da borda iskelelerinin alt ve üst bölümlerindeki çıkmaların her biri. || Ağaç gemi inşaatında, burma tahtalarına verilen ad.


*Ev eşy. Kestane tavası, kestaneleri ateşte kızartmaki çin kullanılan, dibi delikli tava.


*Mad. oc. YİKAMA teknesi'nin eşanlamlısı.


*Mutf. Bir kızartma tavasında bir defada pişirilen miktar. || Tava yapmak, bir yiyeceği yağlı bir madde içinde tavada kızartmak.


*Tekst, ipek iplikçiliğinde, kozaların çözülmek üzere içine atıldığı sıcak su dolu metal kap. || Tava dibi, krizalitle doğrudan temas halinde olan kozanın son iplik tabakasından oluşan ipek artığı. (Kozadan iplik çekme sırasında, bu kabuğu oluşturan ham ipek ipliğinin son bölümü sökülmez: ipek zamkını yumuşatmayı sağlayan sıcak suyla dolu tavanın dibinde artık olarak kalır, adı da buradan gelir.)


*Tuzc. Tuzlalarda, tuza doymuş toyu tuzlu şaltmak, tuzlu su tavalarını (kristalleştirme tavalarını), yağış olmuşsa yağmur sularından kısmen dibe çökmüş olan tuz ürününü kaldırmak için tuz üstünde bulunan koyu tuzlu sudan tamamen kurtarmak.

Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tava Nedir?
Tava Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tava-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tava-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content