Tescil Nedir?

Tescil isim Arapça tesc³l 1 . Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme. 2 . hukuk Bir taşınmazın üzerinde bir ...

Tescil

isim Arapça tesc³l




1 . Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme.

2 .
hukuk Bir taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için tapu kütüğüne yapılması gerekli kayıt.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
  • tescil etmek









  • Araç trafik tescil ve tecil kayıt formu örneği var mı?


  • TL simgesi bir marka olarak tescil edilmiş midir?





TESCİL a. (ar. sicl‘den tescil)

1. Bir şeyi resmileşmesi için bir sicile, bir kütüğe geçirme: Bir rekorun tescili.

2. Tescil etmek, bir şeyi kütüğe geçirmek, kaydetmek.





*Denize Tescil limanı, bir ticaret gemisinin bağlı olduğu ve tüm kayıtlarının tutulduğu liman || Tescil numarası, bir ticaret gemisine tescil limanının verdiği kayıt numarası.


*Huk. Kimi hakların ve hukuksal durumların sicile yazılması. (Bk. ansikl. böl.)


*İsi. huk. Tescili istibdat, bir vakfın bir mülkle değiştirilmesi halinde geriye dönül- memesini sağlamak için değiştirmenin gerekli olduğunun mahkemece karar altına alınması. || Tescili vakıf, yetkili bir hâkimin vakfın gerekliliğine karar vermesi.


*Spor Bir sonucun bir birlik ya da bir federasyon tarafından gene bu birlik ya da bu federasyonun ölçütlerine uygun olarak tanınması.


*Verg huk. Dışalımda, dışalım eşyasıyla ilgili bilgileri kapsayan beyannamenin, tescil rpemuru tarafından, beyanname tescil defterine kaydedilmesi. j| Tescil tahhi, dışalım gümrüklerinde, tescil memurunun, beyannameyi manifestosu ile karşılaştırıp uygun bulduğu takdirde, tescil defterine kaydettiği günün tarihi (Tescil ile gümrük vergisi ödeme yükümlülüğü başlar.)


*Ansİkl Huk. Başta tapu sicili olmak üzere resmi sicillere yapılan kayıtların önemli hukuksal sonuçları vardır. Kurulması için yasaya göre tapuya tescil edilmesi gereken her hak, bu tescil yapılmadıkça ayni hak olarak varlık kazanamaz (Türk med. k. md. 929). Taşınmazlar üzerindeki mülkiyet ve öteki ayni haklar, tescil işlemiyle doğar Tapu kütüğüne tescil edilmesi gereken haklar şunlardır:

1, mülkiyet;

2. irtifak hakları ve taşınmaz yükümlülüğü;

3. rehin hakkı (Türk med. k md. 918) Tescilin önemli bir hukuksal sonuç doğurduğu alan da. ticaret sicilidir. Ticaret ortaklıklarının tümünün kuruluşu bun ların ticaret siciline tescil edilmeleriyle tamamlanır. Ticaret ortaklıkları ticaret siciline tescille tüzel kişilik kazanır. Ticaret gemileri de bu gemilerin bağlama limanının tabi olduğu sicil dairesine tescil olunur (Türk tic. k. md. 841)
Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tescil Nedir?
Tescil Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tescil-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tescil-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content