Tükenmez Nedir?

tükenmez sıfat 1 . Tükenmeyen, bitmeyen: "Bu engin ruh, bu tükenmez azim, Türk milletinin varlık sebebidir."- R. E. ...


tükenmez
sıfat 1 . Tükenmeyen, bitmeyen:
"Bu engin ruh, bu tükenmez azim, Türk milletinin varlık sebebidir."- R. E. ünaydın.



2 . mecaz Sonsuz:
"Ben bihaberim kendi tükenmez elemimden."- Y. Z. Ortaç.
3 . isim Tükenmez kalem.
4 . isim, halk ağzında Bir kapta ekşitilen ve alındıkça su eklenerek çoğaltılan üzüm veya üzüm, elma, armut karışımı bir tür içecek.
5 . isim, halk ağzında Peynirli bir tür çorba.



Birleşik Sözler

tükenmez kalem





  • Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?


  • Tükenmez kalemin tarihi hakkında bilgi verebilir misiniz?


  • Tükenmez Kalem





TüKENMEZ sıf.

1. Tükenmeyen, bitmeyen şey için kullanılır: Kendine tükenmez bir güven duymak.

2. TüKENMEZ- KALEM.





*Mutf. Muşmula, elma, ayva, armut, vişne vb. meyveleri bölüp bir fıçıya yerleştirdikten sonra üzerine şeker ve su dökülerek yapılan şerbet. (Fıçı bu şekilde 5-10 gün kapalı bekletildikten sonra şerbet hazırlanmış olur. Musluktan her şerbet alındığında yerine onun kadar su konur, böylece uzun süre bitmez. Adını bu özelliğinden almıştır.)


*Sey. oy. Tükenmez şişe, hokkabazlık gösterilerinde kullanılan bir tür bölmeli metal şişe. (Gösterici parmaklarıyla bu bölmeleri açıp içine hava girmesini sağlayınca bölmelerden çeşitli sıvılar çıkar, baş aşağı tutulunca sıvı akmaz.)

Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tükenmez Nedir?
Tükenmez Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tukenmez-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tukenmez-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content