Türk Bayrağı nasıl çizilir?

Bayrak nasıl çizilir, Türk Bayrağı çizimi, Türk Bayrağı'nın çiziminde temel alınan ölçüler nelerdir? GENİŞLİĞİ 30 CM OLAN TüRK B...

Bayrak nasıl çizilir, Türk Bayrağı çizimi, Türk Bayrağı'nın çiziminde temel alınan ölçüler nelerdir?

GENİŞLİĞİ 30 CM OLAN TüRK BAYRAĞININ ÖLÇüLERİ. YANİ BAYRAĞIN BOYU, AY'IN DIŞ ÇEMBERİNİN ÇAPININ UZUNLUĞU NASIL HESAPLANIR VE EN ÖNEMLİSİ DE BAYRAĞI ÇİZMEK İÇİN AÇI BİLGİLERİ NELERDİR?

Bayrak ölçülerini hesaplamak için bazı temel çizim ölçülerini bilmek gerekli.Bayrağın ölçülerini hesaplamada temel alınan ölçü genişliktir.Diğer ölçüler genişlik baz alınarak hesaplanıyordur.Bayrağın boyu, genişliğin 1,5 katına eşittir!

Bayrağın boyu genişliğin 1,5 katıdır => 30.1,5= 45 cm;



Ay'ın dış çemberinin çapının uzunluğu ise genişliğin yarısıdır => Genişlik/2=30/2=15 cm bulunur!

Bayrak çizimiyle ilgili benzer bir örnek aşağıdaki bağlantıda da mevcut!





Sebep: İç başlık ve soru düzeni!!






  • Türk Bayrağı'ndaki Ay-Yıldız ve Anlamları


  • Türk Bayrağı'nın Tarihi


  • Türk Bayrağı'nın ölçüleri nelerdir?










TüRK BAYRAĞI ÇİZİMİ
turkbayragi cizimi

Türk bayrağının çizimi aşağıda hususlara uyularak yapılmanızı rica ederiz. 1- Görselde ki "A" uzunluğu yani ayın dış çemberi merkezinin, uçkurluklara uzaklığı genişliğin, yarısı kadar yani %50 si olması gerekmektedir.




2- Görselde ki "B" uzunluğu yani ayın dış çemberinin çapı yine genişliğin, yarısı kadar olmalıdır.

3- Görselde ki "C" uzaklığı yani ayın iç ve dış çemberinin merkezleri arasındaki uzaklık, genişliğin 0,0625 katı kadar olmalıdır.

4- Görselde ki "D" uzunluğu yani ayın iç çemberinin çapı genişliğin 0.4 katı olmalıdır.

5- Görselde ki "E" uzaklığı yani yıldız çemberinin ve ayın iç çemberinin uçkurluk yönüne ekseni kestiği noktaya kadar giden uzunluk, genişliğin 1/3 kadar olmalıdır.

6- Görselde gördüğünüz yıldızı çerçeveleyen çemberin çapı ise, yine genişliğin 1/4 kadar olmalıdır.

7- En alttaki "L" uzunluğu ise bayrağın boyunu (uzunluğunu) gösterir ve genişliğin 1,5 katı olması gerekir.

Belirttiğimiz bu maddeler, Türk Anayasasının birinci kısmında yer alan "Genel Esaslar" bölümünün “Bayrağın Şekli kanunda†belirtilmiştir.

Kanun da genel ifade ile; "beyaz ay yıldızlı al bayrak ifadesi" kullanılmış, ve ardından ayrıntıları beyan edilmiştir. Yapılan yanlışlıklar, renk uyumsuzluğu ve biçim bozukluğu durumlarında ceza uygulanmaktadır.

PRATİK TüRK BAYRAĞI'NIN AY VE YILDIZ ÇİZİMİ Türk bayrağının ay yıldız çizimi ile ilgili bir çok yerde açıklaması ve açılımı görmek mümkün yalnız şimdi Türk bayrağının ay yıldız çizimi ile ilgili daha pratik ve daha kolay yapılması için bilgi sahibi olacaksınız.Türk bayrağı'nın ay yıldız çizimi yapmak için öncelikle yapcağımız bayrağın ebadını bilmemiz gerek örnek olarak 600x900 bir Türk bayrağın ay ve yıldızının açılımını yapmakla başlıyalım elimizdeki bayrağın ebatları bizim için önem teşkil etmektedir.Çizimine geçmeden önce Türk bayrağı ile ilgili bazı bilgiler vermemiz gereklidir. Ay bayrağın yarısıdır yani 600x900 cm bir bayrağın ayı 3 mt dir.bayrağın fitil kısmı ölçü olarak alcaz ve 600x900 bir bayrağın fitil kısmı 600 cm dir ayı bayrak üzerine konulmak üzere fitil kısmı yani 600 cm 4/1 alacağız ve bu da 150 cm denk gelmektedir, ayın fitilden uzaklığı 600x900 bir bayrakta 150 cm ölçü alınarak konulur ve soldan sağdan ortalanır.Bu bilgilerden sonra pratik çizimi yapmak için büyük ip ve küçük ip olmak üzere iki ayrı ölçü elimeze alcaz bu ölçüleri meydana getirmek için Türk bayrağının eni ölçü olarak alacazğız 600/4 =150 bu büyük ipin ölçüsü küçük ip için ise 600/5=120 bu ölçüleri elde ettikten sonra üçüncü işlem için büyük ve küçük ip için ara mesafesini bulmamız gerekli bunun içinde yine enden faydalanacağız, o da Türk bayrağının eni 600/18=33 cm dek gelmektedir. Büyük ipin başlangıç noktasını işaretlediğimizde bir daire çizdiğimizde küçük ip için büyük ipin başlangıç noktasından ara mesafesi için 33 cm bir boşluk verilerek küçük ip ile bir daire çizmeye kalktığımızda 600x900 bir Türk bayrağın ayı ortaya çıkmış olacak nizami bir şekilde diğer Türk bayraklarındada bu işlemi yaparak ölçüleri orantılı yaptığımızda ayyıldız meydana gelmektedir.





Gerçekten bana çok gerekliydi.Teşekkür ederim.









18 cmlik bayrakk çizimi istiyoummm









yha bana 15 cm lik çizim gerekitooo ama buda çok güzel









yha bu ne 12 cm genişiliğinde çizim istiyoruz ne çıkıyor.of of öğretmenlerle başımız dertte...



Alıntı

turk bayragi cizimi ve olculeri



genişligi 20 cm olan bayragın U,A,B,C,D,E,F,M uznlukları cok acill Msn Confused









g 30

u 45

m 1

b 15

c 1,875

d 12

a 15

f 7,5

e 10









yıldızı nasıl çizebilirim ?









genişlik 12 cm olduğunda

boyu:18

uçkurluk:0,4cm

ayın dış çemberinin uçkunluktan uzaklığı:6 cm

ayın dış çembe. çapı:6cm

dış ve iç çemb. merkezleri arasında ki uzaklık:5 mm

ayın iç çemb. çapının uzunluğu:4,8 cm

yıld. çemb. ayın iç çemb.olan uzaklığı:4 cm

yıldız çemberinin çap uzunluu :3 cm

bu kaarçok sayı olduğuna bakmayın aslında kolay ama çok değil..başarılar






  • Türk Bayrağı'ndaki Ay-Yıldız ve Anlamları


  • Türk Bayrağı'nın Tarihi


  • Türk Bayrağı'nın ölçüleri nelerdir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Türk Bayrağı nasıl çizilir?
Türk Bayrağı nasıl çizilir?
http://www.turkbayragi.gen.tr/turkbayragi_cizimi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turk-bayrag-nasl-cizilir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turk-bayrag-nasl-cizilir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content