Türkiye'de neden Atatürk'ü sevmeyen insanlar var, neden sevmiyorlar?

Türkiye'de niçin Mustafa kemal atatürk'ü sevmeyen insanoğlu var, niçin sevmiyorlar? bana ait duyduklarım okuduklarımdan b...

Türkiye'de niçin Mustafa kemal atatürk'ü sevmeyen insanoğlu var, niçin sevmiyorlar?
bana ait duyduklarım okuduklarımdan bazıları şunlar

alkol bağımlısı olmasından dolayı

şapka devriminde şapka takmamaları yüzünden asılan insanlardan dolayı




kurtuluş harbinde vazife almış mühim komutanları hapse attırmasından dolayı

dini açıdan bakarsak

türkiyedeki islam dinini upgrade ettiğinden dolayı

sahtekar hocaları astırdığından dolayı (o anki vaziyet onu gerektiriyordu sanırım ama öldürmekten ziyade hapishanelere atsa daha uygun olurdu bence.)


yalnız bu tarz şeyleri görenler sevmeyeceklerdir. fakat bence nankörlük etmiş olurlar çünkü bugün burada rahat yazı yazabiliyorsak, kendi dilimizi konuşabiliyor özgürce dolaşabiliyorsak yegane sebebi mustafa kemal atatürk ve ona yardım verenlerdir.





  • Sevgi insanoğlu için niçin önemlidir?


  • Çölde yaşayan insanoğlu niçin çadırda yaşar?


  • Uzayda insanoğlu niçin yavaş yaşlanırlar?




Bu bildiri 'en iyi çözüm' seçilmiştir.


bana ait duyduklarım okuduklarımdan bazıları şunlar

alkol bağımlısı olmasından dolayı

şapka devriminde şapka takmamaları yüzünden asılan insanlardan dolayı




kurtuluş harbinde vazife almış mühim komutanları hapse attırmasından dolayı

dini açıdan bakarsak

türkiyedeki islam dinini upgrade ettiğinden dolayı

sahtekar hocaları astırdığından dolayı (o anki vaziyet onu gerektiriyordu sanırım ama öldürmekten ziyade hapishanelere atsa daha uygun olurdu bence.)


yalnız bu tarz şeyleri görenler sevmeyeceklerdir. fakat bence nankörlük etmiş olurlar çünkü bugün burada rahat yazı yazabiliyorsak, kendi dilimizi konuşabiliyor özgürce dolaşabiliyorsak yegane sebebi mustafa kemal atatürk ve ona yardım verenlerdir.



Alıntı
Konuk

Dediklerine son paragrafına kadar katılıyorum ama son paragrafa katılmıyorum.Mustafa kemal atatürk ne yapmış ki?

Tek bir kurşun dahi sıkmamış bu vatanı yüzbinlerce kent vererek inanç gücüyle savaşan mehmetçik kurtarmıştır.

Ben de bu görüşü yanlış buluyorum. Günümüzde herhangi bir şirket genel müdürü olmadan yönetilemez. Genel müdür fabrikaya inip çalışmaz, fakat fabrikadaki işçiden en kıdemli çalışanına kadar yapılacak tüm işlerin yönetimini o yapar, düzeni o sağlar, görevleri ve yükümlülükleri o dağıtır, paylaştırır, en rahat anlatımıyla.

Bu örnekten yola çıkarak; Mustafa kemal atatürk savaşlarda birebir savaşmamış olabilir, fakat Mehmetçiğe bir kafa olarak varlığı ile itimat vermiştir ki, bu meydana inip kurşun sıkmasından daha mühim, daha fazla efor gerektiren ve ağır sorumluluğu olan bir vazifedir. Zira Mehmetçik yalnız kendinden ve
kendisine verilen görevden mesuldür. Fakat bir komutan hem o Mehmetçikten, hem başka binlerce Mehmetçikten ve o Mehmetçiklerin hayatlarından görevli tek kişidir. Tüm bunların takdirini görmenin yanında hesabını vermek de gene o komutanın sorumluluğundadır. O inanç enerjisini yüreklere yerleştirecek ve sarsılmadan orada kalmasını sağlayacak bir öğe herdaim şarttır, ki burada da bu öğe Mustafa kemal atatürk'ün kendisi olmuştur. Dahası savunduğunuz o Mehmetçikler dahi Mustafa kemal atatürk'ü değildir sizler kadar yargılamak, bu konuyu yapmayı akıllarına dahi getirmemişlerdir.

Rahat düşünmeyi geçin, dar açılardan bakmayı da. Geniş düşünün, en rahat olarak, eğer bir öğrenciyseniz, okulunuzda bir müdürün olması ile bulunmaması durumlarını kıyaslayarak bir sonuca varmayı ve bu konuyu daha geniş alanlarda yapmayı deneyin. Bir ihtimal kurşun sıkmakla sıkmamak arasındaki farkı yakalar, "Canım ne yapmış ki?" şeklinde soruların da ne kadar budalaca kaçtığını anlarsınız.

Mustafa kemal atatürk niçin mi sevilmiyor? Tamamen çıkar çevrelerinin kaybından lanan bir durumdur bu.









yüce önder atatürkün pek çok ili gezip te insanları bir araya toplaması ve buna destek olan kurmayları canla başla çalışmışlardır oysa ülkeyi satanlar cüpbelilerdir italyanlara fıransızlara diyerlerine herneyse diyorlarki atatürk içki içiyormuş dostlar geçin bu bahaneleri diyenlerin neredeyse hepsi yalan dolan babası alkolik kardeşi esrar keş birde utanmadan şimdi rahat rahat oturdukları özgür tc de atatürkün bize vahat etmiş ilkelerle inkılaplarla sorunsuz gezip dolaşıyorlar şükretmiyorlarki ya bu tür şeyler bizi kurtaran atalarımız demiyorlar aslolan bu tür şeyler kafır aslolan bu tür şeyler amerikacı









Yüce onder nedir yaa? Hiçbir insan yüce değildir Peygamberlerden başka.. tamam Allah razı olsun hizmet etmistir ama o da onceki liderlerimizden farksizdir digerleri şeklinde akıllı bi liderdir Ataturk'un ne Fatih'ten ne Abdulhamit'ten ne de diger buyuk liderlerimizden bi ustunlugu yoktur.. Bu vatan bu millet icin tek bir kisi savasmamistir yuzbinlerce insan mucade etmistir ölmüstur.. Bu vatani tek bi kisi degil butun vatani icin ölmeyi goze alanlar kurmustur..


Müsadeniz ile fikrimi belirteyim;


Ataürk vatanı kurtardı, o olmasa bizler bu şekilde rahat olmazdık, onun yardımıyla kendi dilimizi konuşuyoz vesairesi.... Yanında bir sürü şahıslar vardı. Sizce o dönemde tüm her şeyi tek başına Mustafa kemal atatürk düşünebilmiş olabilir mi? Unutmayalım bir şahıs her şeyi bilmesi imkansız! Bu açıdan bakarsak Mustafa kemal atatürk'e verilen kıymet ve sevgi, saygının aynısını yanındakilere ve fazlasını "vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor" olanlara göstermeliyiz. Bugün, bir sürü ulusal bayramlarımız oluyor. Hepsinde Mustafa kemal atatürk portresi ön planda, nedense? Mustafa kemal atatürk'ün yapmış olduğu iyi şeyler karşısında fena şeyler ve hatta haksızlıklarda vardır. Kabullenmeliyiz! Onun yapmış olduğu inkilaplardan bazıları Türk örf ve adetlerine aykırıydı. Buda başka bir doğru! Onun ortaya koymuş olduğu çağdaşlık seviyesinin üstüne çıkmak ilkesi şimdilerde kendini yanlış yönleri ile ortaya koymaya adım atmıştır. Oysa bizler Osmanlı Torunlarıyız. Çağa uyum sağlamak yerine çağ kapatıp çağ açarız. En önemlisi çağdaşlığın sınırlarını bilmeliyiz. Yada iyi mi modern olunduğunun! Özetlemek gerekirse bu.


Not: Herhangi bir Mustafa kemal atatürk düşmanlığı beslediğimi düşünmeyiniz. Niçin sevilmiyor dediniz düşüncelerimi belirttim. Saygılarımla...


Ne Mutlu Türk'üm Diyene!









Atatürkü sevmemek cok ayip bişi .

yok tek bi kişiye bakılarak ulke kurtarilmaz diyosunuzda Yaban adli diye bi kitap var lutfen okuyun yakup kadri karaosmanoglu yazmis bu kitapta gercek vakalar anlatilmakta ve kitapta yunanlilar ulkeyi isgal ederken bu sirada Mustafa kemal atatürk tbmm yi toplamaya calisiyordu yunan ucaklarida bu tbmm toplanmasini onlemek icin halktan devlete isyan cikarmalarini istiyorlardi bu yuzden yunan ucaklariyla yunanlilar butun koylere kagit atiyolarmis ve kagitta ise Kemal e inanmayin bizler sizi isgal etmeye gelmedik yaziyor bizler halifelik ve padisahin yanindayiz diyor .. nasil ya dedim bi hristiyanin elinde islamin en buyuk ozelligini nasil kendi eline alir halifelik adı verilir doğrusu ve buna devlet izin vermis buyuk baski altinda Mustafa kemal atatürk te yunanlilarin ya da yabancilarin eline butun haysiyetimiz dinimiz dusmesin diye ugrasmistir ve yunanlilar kagitta bizler size zarar vermicez merak etmeyin yaziyormus ama koy halki bu adamlara inanmis ve yerinden gitmemisler oysaki yunanlilar geldiginde butun koyu somurup kadinlari tek tek kacirip oldurmusler ve bu konuyu turk halkina yapmislar Mustafa kemal atatürk ise bu olaylarin yayilmasini onlemis yunanlilar bu koyden sonrasında Ankara ya gideceklermis ama Mustafa kemal atatürk tbmm yi kurarak buna dur demis ve bu yunan serefsiz askerlerini savasta bi guzel agzinin payini vermis ve sizde bi adama bagli kalmayin diyosunuz yuh eger Mustafa kemal atatürk olmasaydı babaniz her milletden olurdu minimum 5 babaniz olurdu yunan rus babaniz olurdu suanda sicacik evinizde oturup ozgurce yasiyip MUSLUMANSANIZ degerini bilin Mustafa kemal atatürk olmasaydi hristiyndiniz siz hangi dini savunuyosaniz Mustafa kemal atatürk yardımıyla uyanin artikkk eger ulkemize egemenlik sonradan gelseydi afrikadan farkimiz olmazdi simdi yabanci ulkeler Mustafa kemal atatürk e dinsiz deyip en buyuk kurtaricimizi doğrusu serefimizi zedeliyip ulkemizi calmaya calisiyorlar cunku yillardir yabancilar anadolu icin savasmislardir ve anadoluyu alabilmek icin ic zedelenmeyi saglamayi calisiyorlar UYANIN ARTIK !!!









yorumları okudum ve baktım ki, kimse adam akıllı birşey yazmamış, ben yazıyım.

İlk olarak şu açıdan bakalım, bu mebi atanız kurdu değildir mi? Peki niye kendini fena göstertsin? Tabiikide iyi gösterecek

Kemalistlerin yazdıkları:

Mustafa kemal atatürk olmasaydı, atatürk olmasaydı, atatürk olmasaydı. Başka? Peki ben söyliyem atatürk olmasaydı gavurlar ülkeyi ele geçirseydi nolurdu.


İlk olarak harf inkilabı yapmış olup halkı bilgisiz ederlerdi (Kuran alfabesi zor değildir 8 yaşındaki çocuk yaz tatilinde gidip bal şeklinde öğreniyor aslına bakarsanız hakkaten alfabeyi Türkleştircek olsalardı kök alfabesi getirilirdi)

Sarık, çarşaf şeklinde İslam'a aykırı olan her türlü giyim tarzını kaldırıp yerine şapka şeklinde yahudi giysilerini getirirlerdi (Kim bir kavme benzerse o da onlardandır hadis-i şerif).

Dini eğitim veren medreseleri ve akedemileri kapatıp yerine okullar ve üniversiteler açarlardı ve darwinin o saçma teorisini öğretirlerdi.

Genelevler açarak halkı sapıklaştırırlardı

İçkiyi özgür koyup halkı alkolik yaparlardı.


Bu sıralama dahada uzatılabilir değildir mi? Peki atanız bu tarz şeyleri yapmış oldu mı? Yapmış oldu. Bu ülkeyi atanızda kurtarmadı aslına bakarsak her her neyse kurtarsa dahi onun yapmış olduğu bir hanımı tecavüzden kurtarıp kendisinin saldırı etmesine benzer. Bununla birlikte atanızın 50 den fazla mason nizami duruşuyla poz verdiği resimler var buyrun araştırın.









İslam konusunu getirenler eğer Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk olmasaydı şuan Müslüman değildin.O denli insanı kim topladı yok olan bir ülkeyi var etti.Hasta adamı iyileştirdi.Fatih i örnek gösterenler Kanuni yi örnek gösterenler.O padişahlar harp kazandıklarında Osmanlı Devleti süper güçtü ama Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk yeni bir ülke yarattığında şuan ki Afrika bizim ülkemizdi eğer Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk 10 yıl daha yaşasaydı.Hem sizin şeklinde zihniyetler kalmazdı.Durumumuz git gide kötüleşiyo 29 Ekim kutlanmıyo.Eğer Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk ü sevmiyorsanız kendinizi Bakırköy e kapatın.Bi şiirle son vermek isterim iyi okuyun bu konuyu bence

Elinden düşmüyorsa Kuranı kerim

Hay Allah diye inlerse camilerim

Ay yıldızla süslenirse göklerim

Bu durumu mümkün kılan Mustafa kemal atatürk'ün ruhuna Fatiha

Müslüman mı kalırdın sen Mustafa kemal atatürk olmasa

Yedi düvel geldi üzerine seni boğmaya

Nefesin mi kalacaktı senin yaşamaya

Yaşamını kurtarana Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Bayram namazını kabul olsun

Duaların hep yerini bulsun

Aman abdestin tamam olsun

Bayramı yaşatan Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Ayırım yapma birlik tut herkesi

Sen iyi mi bileceksin içimi

Mustafa kemal atatürk de ayırmadı vatanı senli benli

Bizi birlik icra eden Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Mustafa kemal atatürk'ün adını niye veremedin bir camiye

Allah kurtarıcılara ne diyor iyi oku hoca

Mustafa kemal atatürk'e bakılırsa bir ayet yok mu ki Kuran da

Seni kafire muhtaç etmeyen Mustafa kemal atatürk'e Fatiha

Mustafa kemal atatürk'ün ki Müslüman kılıcı değildir miydi

Mustafa kemal atatürk'e haiz çıkmıyorsun ermeni miydi

Kafir dahi Mustafa kemal atatürk'ün huzurunda eğildi

Kafire dur diyen Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Tüm kandillerde usd camilerimiz

Okunması mümkün dualarımız ilahilerimiz

On kasımda olmaz mı mevlidimiz

Ruhu şad olan Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Günde beş vakitte dilin dedir Allah

Kuranı kerimi hatim etmişsin maşallah

Mustafa kemal atatürk'e de bir Fatiha okursun inşallah

Sana maaş veren Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Cemaate anlat Mustafa kemal atatürk'ü ey hoca

Neler yapmış Müslüman için cihana

Hay Allah diye hücum etti düşmana

Müslüman evladı Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Cennetin kapısı açık mıdır Mustafa kemal atatürk'e ey hoca

Katledilmekten kurtarmışsa bunca halkı

Anadolu da savunmuşsa Müslüman'ı

Mustafa kemal atatürk'e askerlerine gazilerine bir Fatiha

Türküm Atatürkçüyüm hem de Müslüman'ım

Böyledir bana ait değişmez inancım

Bu söylediklerimi iyi dinle sende hoca

Türk ulusunu ayakta tutan Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha

Mustafa kemal atatürk'ü bir Müslüman görmüyorsan

Bizi kurtardığına da inanmıyorsan

Vicdanının sesini dinlemiyorsan

Okuma yarım inancınla Mustafa kemal atatürk'e Fatiha

Dedene sor Mustafa kemal atatürk'ü nasıldı kimdi

Senin dedende Mustafa kemal atatürk'e inandı güvendi

Dedende sağ olsaydı sana neler derdi

Yetmiş milyondan Mustafa kemal atatürk'e okunması mümkün Fatiha

Yatağında gece rahat yatıyorsan

Allah'ına her gün dua ediyorsan

Mustafa kemal atatürk'ün ülkesinden rızık alıyorsan

Müslüman'ım diye geziyorsan Mustafa kemal atatürk'e Fatiha

Mustafa kemal atatürk'ün ihtiyacımı var sandın senin duana

Mustafa kemal atatürk de hesabını verdi çoktan Allaha

İçinden gelmiyorsa kendini sakın zorlama

Zorla okunmaz yüce önder Mustafa kemal atatürk'e Fatiha

Yinede helalleşelim gel senle hoca

Kul hakkıyla çıkmayayım Allah katına

Mustafa kemal atatürk'ün hakkı sende yok mu acaba

Vicdanından oku Mustafa kemal atatürk'e bir Fatiha


TOKAT / ZİLE









mustafa kemal inançsız olabilir dinde zorlama yoktur kimse bu mevzuda hakaret edemez yalnız diğer taraftan bakıldığında o aynı saygıyı inançlı insanlarımıza göstermedi kurtuluş harbinde

kimse atatürk için savaşmadı ALLAH için dinimiz için yurdumuz çin namusumuz şerefimiz için savaştı bunlara kıymet vererek savaştı.bizler bu inançlı insanların sayasinde kazandık .ama harp sonlandıktan sonrasında atatürk insanların değerine saygı göstermeyip laiklik ismi altında yalnız din ve dev

let işlerini değildir memleketi bölmüştür osmanlıya son darbeyi vurup dinsiz bir hükümet kurmuş karşı çıkanlarıı ya sürmüş yada idam ettirmiş.bi arkadaşımız demişki araştımıyosunuz cahilsiniz din deyip tutturuyosunuz demiş inan araştırmadan ilkin atatürkü bende seviyodum. her şeyi laikliğe bağlamayın şahıs laik olması imkansız devlet laik olur bazıları daha neyi savunduğunu bilmiyor. bu ülkede demokrasi var kimse bana hakaret edemez fikir özgürlüğüne saygı duyun






  • Sevgi insanoğlu için niçin önemlidir?


  • Çölde yaşayan insanoğlu niçin çadırda yaşar?


  • Uzayda insanoğlu niçin yavaş yaşlanırlar?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Türkiye'de neden Atatürk'ü sevmeyen insanlar var, neden sevmiyorlar?
Türkiye'de neden Atatürk'ü sevmeyen insanlar var, neden sevmiyorlar?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turkiyede-neden-ataturku-sevmeyen.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turkiyede-neden-ataturku-sevmeyen.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content