Türkiye'nin Vadileri - Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi Kelebekler Vadisi, Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesindedir. 1995'te 1. derecede dünya Sİ...

Kelebekler Vadisi


kelebekler vadisi





Kelebekler Vadisi, Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesindedir. 1995'te 1. derecede dünya SİT alanı ilan edilmiştir. O tarihten sonra her tür yapılanmaya kapatılan belde yine dünya mirası olarak korunması önerilen Babadağ eteklerinde bulunur. Vadinin etrafı 350 metreye ulaşan kayalıklarla çevrilidir. İsmi ise barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden gelmektedir. Özellikle kaplan kelebeği bunların içinde en popüleridir.
Kelebekler Vadisi'nin özgün coğrafi yapısı özellikle botanikçilerin inceleme ve laboratuvar çalışmalarına konu olmaktadır.

Kelebekler Vadisi SİT alanı olduğu için doğal yaşamı korumak amacıyla pek çok önlem alınmıştır. Bu sebeple bir tesis kurulmuştur. Ayrıca ziyaretçilere çadır ve ağaç evlerde konaklama imkanları sunan işletme, konaklamaya da günlük 500 konuk limiti getirmiştir.

Vadide bir de kaynağı Faralya köyünde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale vardır. Bu şelale daha sonra Akdeniz'e dökülür.

Kelebekler Vadisi'nde, her yıl 1 Mart - 1 Kasım tarihleri arasında hizmet veren işletmenin bilgisi dışında konaklamaya izin verilmemektedir. Su ve elektrik enerjisi işletme tarafından verilmektedir. Vadide günde sadece 3 kere elektrik verilmektedir. Sıcak su güneş panelleri aracılığıyla sağlanmaktadır. işletme ziyaretçilere doğal ve ekolojik açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği; ortak kullanıma açık tuvalet ve duşlar sunmaktadır. Vadinin izole yapısı nedeniyle, işletme, ziyaretçi ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli bütün düzenlemeleri yapmıştır ve konukların güvenliğinden sorumludur. İşletme bünyesinde bungolavlarda, çadırlarda veya çardaklarda konaklayabilirsiniz.








  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin dağ, ova, plato ve vadileri nelerdir?


  • Türkiye'nin Vadileri - Munzur Vadisi


  • Türkiye Gezi Rehberi - Kelebekler Vadisi


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Türkiye'nin Vadileri - Kelebekler Vadisi
Türkiye'nin Vadileri - Kelebekler Vadisi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kelebekler-vadisi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turkiyenin-vadileri-kelebekler-vadisi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turkiyenin-vadileri-kelebekler-vadisi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content