Tuş Nedir?

tuş [1] Piyano , org gibi müzik aletlerinde veya daktilo, hesap makinesi gibi makinelerde parmak vurulan yerlerin adı [2] Yağlı boy...

tuş

[1] Piyano, org gibi müzik aletlerinde veya daktilo, hesap makinesi gibi makinelerde parmak vurulan yerlerin adı



[2] Yağlı boya ressamlığında fırçadaki boyanın tuvale sürülüş biçimi
[3] (güreşte) Oyun sırasında iki omzun aynı anda yere değmesiyle oluşan yenilgi
[4] Eskrimde kılıcın ucunun karşı oyuncunun vücuduna değmesi


Vikipedi: Özgür Ansiklopedi







  • 50 Sağ Tuş Eklentisi AIO + 25 Tweak


  • Güvenlik tuş kilidini nasıl açabilirim?


  • Telefonlarda tuş arızası nasıl düzeltilir?





tuş [I]
isim Fransızca touche




1 . Piyano, org vb. müzik aletleriyle daktilo, hesap makinesi, bilgisayar ve telefon gibi makinelerde parmak vurulan yerlerin adı:

"Piyanonun tuşlarından, kemanın tellerinden uçan sesler, insana, insan olmanın mutluluğunu tattırır."- Y. Z. Ortaç.
2 . Yağlı boya ressamlığında fırçadaki boyanın tuvale sürülüş biçimi.
3 . spor Eskrimde kılıcın ucunun karşı oyuncunun göğüs ve karın bölgesini koruyan özel giysinin bir bölümüne değmesi.

tuş (II)
isim, spor


Güreşte oyun sırasında iki omzun aynı anda yere değmesiyle oluşan yenilgi.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
tuşa getirmek
tuş olmak
KAYNAK TDK




TUŞ a. (fr. touche). Bir makinede, bir aygıtta, bir etkiye, bir ayarlamaya, bir seçmeye vb.'ye kumanda etmek için, üzerine parmakla basarak ya da dokunarak harekete geçirilen organ: Bir klavyenin, bir televizyon vericisinin tuşları.


*Elektrotekn. Bir kontağı olan esnek lam.


*Müz. PERDELİK'in eşanlamlısı. || Klavyeli çalgılarda, parmakların bastırmasıyla inip kalkan, böylece mekaniği harekete geçiren itme dili. (Tuş kemik, fildişi, şimşir, abanoz kaplamalı olabilir) || Tuş altı çubuğu, bir org mekaniğinin tahta ya da demir değnekçik ve borulardan oluşan ve klavyenin tuşlarıyla somyanın supapları arasında bağlantıyı sağlayan bölümü.


*Oy. Bilardoda, karşıt yönlerden gelen topların çarpışması.


*Parf. Kokulu bir maddeye hafifçe daldırarak buharlaşması sırasında bu maddeden genel bir izlenim edinmek, gelişim ve değişimini izlemek ya da bir koku maddesinin niteliğini değerlendirmek amacıyla kullanılan ve yapısında tutkal bulunmayan şerit halinde ince filtre kâğıdı.


*Spor. Eskrimde flora epe ve kılıçta eldeki silahla rakibe yapılan dürtme (kılıçta ayrıca rakibe kurallara uygun olarak yapılan çırpma); bu durumlarda elde edilen sayı, puan. || Güreşte üç saniye süreyle rakibin iki omuzunun birden minderde tutulması; bu yolla rakibi yenme.



Kaynak: Büyük Larousse









  • 50 Sağ Tuş Eklentisi AIO + 25 Tweak


  • Güvenlik tuş kilidini nasıl açabilirim?


  • Telefonlarda tuş arızası nasıl düzeltilir?




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tuş Nedir?
Tuş Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tus-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tus-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content