Üçgenlerin Eşitliği

Üçgenlerin eşitliği mevzusu ile ilgili genel bilgiler. Üçgenlerin eşitliği mevzusunda kurallar ve detaylar nedir? Bilindik benzer biçimde b...

Üçgenlerin eşitliği mevzusu ile ilgili genel bilgiler. Üçgenlerin eşitliği mevzusunda kurallar ve detaylar nedir?



Üçgenlerin EşitliğiBilindik benzer biçimde bir üçgende 3 tane kenar, 3 tane de açı vardır. Bu elemanların hepsine aniden temel eleman denir. Demek ki bir üçgende 6 tane temel eleman vardır.



• Üst üste koyduğumuz süre bütünüyle birbirini örten, kısaca kenarları tam çakışan üçgenlere eşit üçgenler deriz. Eşit üçgenlerin tüm kenarları da, tüm açıları da karşılıklı olarak birbirine eşittir.



Üçgenleri kağıttan kesip üst üste koymadan da eşit olup olmadıklarını anlarız. Bundan dolayı ilk akla gelen cevap, aldığımız iki üçgenin kenarlarını cetvelle ölçmektir. Sonrasında da üçgenlerin açılarını iletki’yle ölçeriz. Karşılıklı olarak bu kenarlar ile açılar eşitse aldığımız üçgenler eşit anlamına gelir. Yalnız, devamlı bu altı ölçmeyi yapmamız lüzumlu değildir. Daha az bilgiyle iki üçgenin eşit olup olmadığını anlayabiliriz.



• l’inci Eşitlik Şartları. — İki üçgenin karşılıklı olarak ikişer kenarı ile bu kenarlar arasındaki açıları eşitse o iki üçgen birbirine eşittir. Bu kuralı K.A.K. formülüyle gösteririz. K kenarı, A da eşit olan iki kenar arasındaki açıyı gösterir.



• 2’nci Eşitlik Şartları. — A.K.A. formülünden de anlaşılacağı benzer biçimde, iki üçgenin karşılıklı birer kenarları ile bu kenarların iki ucundaki ikişer açıları eşitse o iki üçgen birbirine eşittir.



• 3’üncü Eşitlik Şartları. — K.K.K. formülünde ise üçer kenarı da eşit olan üçgenler birbirine eşittir: K.K.K.



• 4’üncü Eşitlik Şartları: Karşılıklı olarak ikişer kenarları ile bu iki kenardan büyük olanın karşısındaki açıları eşit olan üçgenler de birbirine eşittir: K.K.A. Yalnız, bu formülle üçgenlerin eşitliğini ispatlarken çok dikkatli olmak, yukarıda belirtildiği benzer biçimde, eşit olan açının büyük kenarın karşısında bulunup bulunmadığına bakmak gerekir.



Netice. — Yukarıda sayılan kurallardan şu sonucu çıkarabiliriz:



• İki üçgenin birbirine eşit olabilmesi için, karşılıklı olarak üçer elemanının eşit olması gerekir. Üstelik, bu üç elemandan minimum bir tanesi de kenar olmalıdır.



Mesela, üçer açısı da eşit olan iki üçgen eşit olabilir de olmayabilir de. Eşit olmayan, ama üç açıları da karşılıklı eşit olan üçgenlere, ilerde göreceğimiz benzer biçimde benzer üçgenler denir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Üçgenlerin Eşitliği
Üçgenlerin Eşitliği
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ucgenlerin-esitligi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ucgenlerin-esitligi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ucgenlerin-esitligi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content