UĞUT TDK, Türk Dil Kurumu 1. hlk. Çimlenmiş buğdayın kaynatılmasıyla meydana getirilen bir çeşit yiyecek. 2. Çimlenmiş buğdayın ...
UĞUT
TDK, Türk Dil Kurumu
1. hlk. Çimlenmiş buğdayın kaynatılmasıyla meydana getirilen bir çeşit yiyecek.
2. Çimlenmiş buğdayın kaynatılmasıyla meydana getirilen bir çeşit yiyecek, tatlı.
3. Yağmuru bolca yılların buğdayı, unu;
- ondan meydana getirilen kara, kabarmamış ekmek.
4. Kuru:
- Bu ne kadar kurumuş, uğut olmuş.
5. Renksiz, solgun.
6. Rengi atmış, yanmış, kullanılamaz duruma gelmiş.
7. Ak, renksiz.
8. Kara un.
9. Islak buğdaydan elde edilmiş un.
TDK, Türk Dil Kurumu
2. Çimlenmiş buğdayın kaynatılmasıyla meydana getirilen bir çeşit yiyecek, tatlı.
3. Yağmuru bolca yılların buğdayı, unu;
- ondan meydana getirilen kara, kabarmamış ekmek.
4. Kuru:
- Bu ne kadar kurumuş, uğut olmuş.
5. Renksiz, solgun.
6. Rengi atmış, yanmış, kullanılamaz duruma gelmiş.
7. Ak, renksiz.
8. Kara un.
9. Islak buğdaydan elde edilmiş un.
YORUMLAR