Ülkemizde hangi tür balıkçılık yapılır?

vatanımızda hangi tür balikçilik yapilir? Türkiye'de Balıkçılık Türkiye'de balıkçılık, mevcud su larına oranla gelişmi...

vatanımızda hangi tür balikçilik yapilir?

Türkiye'de Balıkçılık






balikcilik 1


Türkiye'de balıkçılık, mevcud su larına oranla gelişmiş sayılmaz. ülkemiz balıkçılığı da deniz ve tatlısu balıkçılığı şeklinde ikiye ayrılarak incelenebilir. Balıkların büyük kısımı çevre denizlerde yakalanır. Ama Türkiye'nin, açık denizlerde balık avlayabilecek balıkçı tekneleri yoktur. Deniz balıkçılığı daha çok kıyı balıkçılığı biçimindedir. Tatlısu balıkçılığı ise, deniz balıkçılığına oranla oldukça önemsizdir. Öte taraftan Türkiye denizlerindeki balık çeşidi oldukça fazladır. Bunların bir kısımı yerli, bir kısımı de göçücü balıklardır. Denizlerimizden elde edilmiş başlıca balık türleri barbunya, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, kolyoz, lüfer, palamut, sardalya, torik, uskumru vb'dir.

Tatlısu balıklarının en mühimleri ise alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, sazan, turna, gösterim, yılanbalığı vb'dir. Türkiye'nin senelik deniz balığı üretimi 525 bin ton (1997) dolayındadır. Bu miktarın en büyük kısmını, nerede ise tümü Karadeniz'de tutulan ve senelik miktarı 290 bin ton dolayında olan hamsi oluşturur. Mevsimsiz avlanma, deniz kirliliği vb nedenlerle 1990'da hamsi avında çok büyük düşüşler oldu. Hamsiyi yılda ortalama 115 bin tonla istavrit, 27 bin tonla kolyoz, 14 bin tonla palamut ve 12 bin tonla lüfer, 12 bin tonla sardalya izler. Ama, palamut ve lüferin miktarı, yıldan yıla mühim değişimler gösterir ve sıralamaları da farklı olabilir.

Tatlısu balıklarının senelik üretimi ise senelik 30 bin ton dolayındadır. En fazla avlanan tatlısu balığı sazandır (yılda ortalama 1500 ton).








  • Balıkçılık en fazlaca hangi bölümde ve niçin yapılır?


  • vatanımızda nerelerde çay yetiştiriciliği yapılır?


  • vatanımızda hangi tür hayvancılık yapılmaktadır?




Alıntı
Konuk

vatanımızda hangi tür balikçilik yapilir?

Türkiye, üç yanı denizle çevrili olmasına ve bir içdenizin bulunmasına rağmen, balıkçılıkta gelişmiş bir ülke değildir. Avlanan balık miktarı yılda 400 bin tonu belli bir miktar aşar; bunun ortalama 240 bin tonu hamsi, 20 bin tonu kefal, 20 bin tonu sardalya, 15 bin tona yakını da istavrittir. Tatlı su ürünleri üretimi ise 50 bin ton dolayındadır.






Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.
Türkiye'de Balıkçılık



balikcilik 1


Türkiye'de balıkçılık, mevcud su larına oranla gelişmiş sayılmaz. ülkemiz balıkçılığı da deniz ve tatlısu balıkçılığı şeklinde ikiye ayrılarak incelenebilir. Balıkların büyük kısımı çevre denizlerde yakalanır. Ama Türkiye'nin, açık denizlerde balık avlayabilecek balıkçı tekneleri yoktur. Deniz balıkçılığı daha çok kıyı balıkçılığı biçimindedir. Tatlısu balıkçılığı ise, deniz balıkçılığına oranla oldukça önemsizdir. Öte taraftan Türkiye denizlerindeki balık çeşidi oldukça fazladır. Bunların bir kısımı yerli, bir kısımı de göçücü balıklardır. Denizlerimizden elde edilmiş başlıca balık türleri barbunya, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, kolyoz, lüfer, palamut, sardalya, torik, uskumru vb'dir.

Tatlısu balıklarının en mühimleri ise alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, sazan, turna, gösterim, yılanbalığı vb'dir. Türkiye'nin senelik deniz balığı üretimi 525 bin ton (1997) dolayındadır. Bu miktarın en büyük kısmını, nerede ise tümü Karadeniz'de tutulan ve senelik miktarı 290 bin ton dolayında olan hamsi oluşturur. Mevsimsiz avlanma, deniz kirliliği vb nedenlerle 1990'da hamsi avında çok büyük düşüşler oldu. Hamsiyi yılda ortalama 115 bin tonla istavrit, 27 bin tonla kolyoz, 14 bin tonla palamut ve 12 bin tonla lüfer, 12 bin tonla sardalya izler. Ama, palamut ve lüferin miktarı, yıldan yıla mühim değişimler gösterir ve sıralamaları da farklı olabilir.

Tatlısu balıklarının senelik üretimi ise senelik 30 bin ton dolayındadır. En fazla avlanan tatlısu balığı sazandır (yılda ortalama 1500 ton).






  • Balıkçılık en fazlaca hangi bölümde ve niçin yapılır?


  • vatanımızda nerelerde çay yetiştiriciliği yapılır?


  • vatanımızda hangi tür hayvancılık yapılmaktadır?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ülkemizde hangi tür balıkçılık yapılır?
Ülkemizde hangi tür balıkçılık yapılır?
https://www.nkfu.com/wp-content/uploads/2012/06/balikcilik-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ulkemizde-hangi-tur-balkclk-yaplr.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ulkemizde-hangi-tur-balkclk-yaplr.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content