vatanımızda hangi tür balikçilik yapilir? Türkiye'de Balıkçılık Türkiye'de balıkçılık, mevcud su larına oranla gelişmi...
vatanımızda hangi tür balikçilik yapilir?
Türkiye'de Balıkçılık

Türkiye'de balıkçılık, mevcud su larına oranla gelişmiş sayılmaz. ülkemiz balıkçılığı da deniz ve tatlısu balıkçılığı şeklinde ikiye ayrılarak incelenebilir. Balıkların büyük kısımı çevre denizlerde yakalanır. Ama Türkiye'nin, açık denizlerde balık avlayabilecek balıkçı tekneleri yoktur. Deniz balıkçılığı daha çok kıyı balıkçılığı biçimindedir. Tatlısu balıkçılığı ise, deniz balıkçılığına oranla oldukça önemsizdir. Öte taraftan Türkiye denizlerindeki balık çeşidi oldukça fazladır. Bunların bir kısımı yerli, bir kısımı de göçücü balıklardır. Denizlerimizden elde edilmiş başlıca balık türleri barbunya, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, kolyoz, lüfer, palamut, sardalya, torik, uskumru vb'dir.
Tatlısu balıklarının en mühimleri ise alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, sazan, turna, gösterim, yılanbalığı vb'dir. Türkiye'nin senelik deniz balığı üretimi 525 bin ton (1997) dolayındadır. Bu miktarın en büyük kısmını, nerede ise tümü Karadeniz'de tutulan ve senelik miktarı 290 bin ton dolayında olan hamsi oluşturur. Mevsimsiz avlanma, deniz kirliliği vb nedenlerle 1990'da hamsi avında çok büyük düşüşler oldu. Hamsiyi yılda ortalama 115 bin tonla istavrit, 27 bin tonla kolyoz, 14 bin tonla palamut ve 12 bin tonla lüfer, 12 bin tonla sardalya izler. Ama, palamut ve lüferin miktarı, yıldan yıla mühim değişimler gösterir ve sıralamaları da farklı olabilir.
Tatlısu balıklarının senelik üretimi ise senelik 30 bin ton dolayındadır. En fazla avlanan tatlısu balığı sazandır (yılda ortalama 1500 ton).
Balıkçılık en fazlaca hangi bölümde ve niçin yapılır?
vatanımızda nerelerde çay yetiştiriciliği yapılır?
vatanımızda hangi tür hayvancılık yapılmaktadır?
Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.

Türkiye'de balıkçılık, mevcud su larına oranla gelişmiş sayılmaz. ülkemiz balıkçılığı da deniz ve tatlısu balıkçılığı şeklinde ikiye ayrılarak incelenebilir. Balıkların büyük kısımı çevre denizlerde yakalanır. Ama Türkiye'nin, açık denizlerde balık avlayabilecek balıkçı tekneleri yoktur. Deniz balıkçılığı daha çok kıyı balıkçılığı biçimindedir. Tatlısu balıkçılığı ise, deniz balıkçılığına oranla oldukça önemsizdir. Öte taraftan Türkiye denizlerindeki balık çeşidi oldukça fazladır. Bunların bir kısımı yerli, bir kısımı de göçücü balıklardır. Denizlerimizden elde edilmiş başlıca balık türleri barbunya, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, kolyoz, lüfer, palamut, sardalya, torik, uskumru vb'dir.
Tatlısu balıklarının en mühimleri ise alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, sazan, turna, gösterim, yılanbalığı vb'dir. Türkiye'nin senelik deniz balığı üretimi 525 bin ton (1997) dolayındadır. Bu miktarın en büyük kısmını, nerede ise tümü Karadeniz'de tutulan ve senelik miktarı 290 bin ton dolayında olan hamsi oluşturur. Mevsimsiz avlanma, deniz kirliliği vb nedenlerle 1990'da hamsi avında çok büyük düşüşler oldu. Hamsiyi yılda ortalama 115 bin tonla istavrit, 27 bin tonla kolyoz, 14 bin tonla palamut ve 12 bin tonla lüfer, 12 bin tonla sardalya izler. Ama, palamut ve lüferin miktarı, yıldan yıla mühim değişimler gösterir ve sıralamaları da farklı olabilir.
Tatlısu balıklarının senelik üretimi ise senelik 30 bin ton dolayındadır. En fazla avlanan tatlısu balığı sazandır (yılda ortalama 1500 ton).
Balıkçılık en fazlaca hangi bölümde ve niçin yapılır?
vatanımızda nerelerde çay yetiştiriciliği yapılır?
vatanımızda hangi tür hayvancılık yapılmaktadır?
YORUMLAR